Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Uddannelses-valg

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 4. Sep 09
Indlæg ialt: 7
Skrevet kl. 20:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej alle

Jeg står overfor en (for mig) svær beslutning... Jeg skal vælge uddannelse her til foråret. Har kigget en del tråde igennem her på sitet, men eftersom der hele tiden kommer nye uddannelser til - og forsvinder, så håber jeg det er ok med en ny tråd.

Jeg har lige nu en HHX uddannelse og vil meget gerne have en bachelor uddannelse inden for ledelse, innovation, markedsføring, iværksætteri, kommunikation, personlig udvikling, service.

Har kigget på BDE, serviceøkonom, kaospilot og lign, men af personlige grunde skal uddannelsen helst ligge i København.

Er der nogen som har nogle fornuftige inputs? Eventuelt folk som har taget uddannelser der ligner?

 

Vh

Fra København
Tilmeldt 23. Oct 08
Indlæg ialt: 1165
Fra  Ildsjæl v/ Tommy Krabbe Skrevet kl. 21:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej hafifi,

Tillykke! Det er altid spændende at stå over for en vigtig beslutning. Har du talt med Ungdommens Uddannelsesvejledning. De skulle jo genre kunne spore dig ind på, hvad du gerne vil og kombinere det med de muligheder, der findes.

Personligt vil jeg anbefale dig at tjekke uddannelsen "humanistisk informatik" ud. Uddannelsen er fra Aalborg Universitet og er lige startet op i København. Der er store muligheder for at specialisere sig og sætte fokus på lige det, der er spændende for dig, og meget af det du nævner, er på uddannelsen. Jeg læste fx videre på den og tog en kandidatgrad i kommunikation.

Jeg har som skrevet selv taget den og fælles for alle jeg kender fra uddannelsen er, at vi for det første har et job, men også at det er inden for mange forskellige brancher, og der er også succesfulde iværksættere iblandt.

Der er sikkert mange andre spændende og relevante uddannelse, men prøv lige at tjekke den ud :-)

Og god fornøjelse med beslutningsprocessen.

/Tommy

Hej med dig :-)

Tilmeldt 4. Sep 09
Indlæg ialt: 7
Skrevet kl. 21:24
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Tommy

Tak for et rigtig godt og uddybende svar. Jeg har læst lidt om uddannelsen og den lyder faktisk også rigtig spændende. Hvordan er arbejdsformen? Er det med mange cases og relateret til egentlige problemstillinger i virksomheder? Eller er det mest teorier?

Hvilke slags job har den årgang du kender?

Vh.

Fra Kerteminde
Tilmeldt 15. Nov 05
Indlæg ialt: 53
Skrevet kl. 22:00
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 4,0 stjerner givet af 1 person

Hej

Min vej til et lederjob og senere en succesfuld selvstændig virksomhed har været en universitetsuddannelse, da jeg har HD i organisation suppleret med flere coachcertificeringer. Det er en deltidsuddannelse, man kan tage ved siden af et job. Det tog mig 4 år, men fordelen var, at jeg samtidig havde fast indtægt og fik praktisk erfaring som personalekonsulent i en HR afdeling og i en international rekrutteringsvirksomhed og nåede at få mit første lederjob inden jeg afsluttede uddannelsen.

Har du evt. kigget på Cand Merc studierne som er en fuldtidsuddannelse, det kunne også være et godt bud. Du kan også med fordel kontakte en studievejleder på f.,eks. CBS (Copenhagen Business School) de har sandsynligvis et karrierecenter. Jeg er selv karrierementor på Syddansk Universitet i Odense gennem karrierecentret, som gør en stor vejledningsindsats.

Ellers kan jeg anbefale dig at kontakte nogle potentielle kommende arbejdspladser og høre dem om, hvilke uddannelser de foretrækker, så kan du være mere målrettet i dit uddannelsesvalg. Det har selv gjort i sin tid med stor succes, da jeg kontaktede flere konsulentvirksomheder om råd og så fik et job kom HR chef for 800 medarbejdere gennem dem, da jeg havde opfyldt uddannelses og erhvervsplanen de anbefalede. De fleste uddannelsesinstitutioner har karrieredage/messer, hvor man kan komme og tale med virksomhedsledere om deres krav/forventninger.

Virksomhedsledere er ofte utrolig hjælpsomme og kan godt selv huske, hvordan det var, da de selv stod i samme situation. Det foreslår jeg altid mine klienter, der kommer til mig for karrierecoaching.

Held og lykke med uddannelsesvalget Smile De varmeste hilsener Elsebeth Fogh

Fra København
Tilmeldt 23. Oct 08
Indlæg ialt: 1165
Fra  Ildsjæl v/ Tommy Krabbe Skrevet kl. 06:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej igen,

Da det hører under Aalborg Universitet er arbejdsformen primært i grupper. Dvs at man går til forelæsninger, men hvert semster bruger man mest tid på sit projekt sammen med sin gruppe. Man kan skrive alene, hvis man absolut vil det, men det er en stor styrke at komme ud på arbejdsmarkedet og have flere års erfaring med at arbejde tæt sammen med andre i et intenst forløb. Man skriver projekt om lige præcis det, man vil, så længe det er indenfor semestrets overordnede temaramme. Oftest skriver man den i samarbejde med en virksomhed, hvor man er ude og lave nogle observationer og / eller interviews.

I forhold til Cand. Merc. studiet (som ifølge mine venner også er et glimrende studie), så er hum.inf. og de efterføglende overbygnnger ikke så business-agtige. På Hum.Inf. har du aldrig brug for en lommeregner eller fokus på en virksomheds bundlinje.

Type job bagefter... Det er meget forskelligt. Det kan være organisationskonsulent, kommunikationskonsulent, reklamemand / kvinde, studieværter har vi også nogle stykker af, producer, forsker, Alt inden for HR, SEO-medarbejder, selvstændig, IT-udvikler, Business Controller, forretningsudvikler - det er meget forskelligt alt efter, hvad man specialiserer sig i. Der er jo også mange, som kommer til at arbejde med noget helt helt andet, og sådan er det jo med de fleste uddannelser. Jeg arbejder fx med boligsocialt arbejde og så har jeg min lille virksomhed ved siden af.

Håber det kunne hjælpe dig, men husk at kigge dig godt omkring og få talt med nogle studievejledere - det er det, de får deres løn for :-)

Hej med dig :-)

Tilmeldt 1. Dec 06
Indlæg ialt: 13
Skrevet kl. 21:37
Hvor mange stjerner giver du? :

Nu kan jeg se at dette er et gammelt indlæg, men vil alligevel byde ind. Det kan jo være der er andre der går med tanker om at få en uddannelse der er relevant i forbindelse med iværksætteri. Sidste år blev jeg færdig med markedsføringsøkonom uddannelse, i Aarhus har de en speciel iværksætterlinie, hvor man som en del af uddannelsen lære at starte egen virksomhed. Det betyder at når man har en ase, så bliver den gjort så iværksætteragtig som muligt. Det er en meget bred uddannelse med fagsom ledelse, innovation, markedsføring, iværksætteri, kommunikation, og personligudvikling som du ønsker, der er dog ikke servie som fag. Derudover er der relevante fag som økonomi, organisation og jura. Samt valgfag som salg og indkøb mm.

Jeg ser uddannelsen som perfekt for en iværksætter, da den kommer ind på alle væsentlige områder. Det kan dog i disse tider være svært at komme ud og få job bagefter, men en rigtig god iværksætter uddannelse. Det sidste semester skal man i praktik, her har man mulighed for at gå i praktik hos sig selv og teste sin forretningsidé.

Jeg gik i praktik hos mig selv for at teste en forretningsidé jeg havde, mit hovedprojekt bestod af forretningsplan, markedsanalyse og handlingsplan. Markedsanalysen viste, at der ikke var den store opbakning om produktet. Men så fik jeg dog gennemtestet det, mens jeg var på SU.

Jeg ved ikke om iværksætter linjen kan tages andre steder end på Erhvervsakademiet Viby ved Aarhus.

Det er dog ikke en bahelor uddannelse, men der kan læses videre bagefter, uddannelsen tager 2 år når man har en HH eller anden adgangsgivende eksamen. Jeg mener at eneste krav var Matematik og Erhvervsøkonomi på B niveau, man kan få et genopfriskningskursus i ugerne op til start, hvis man ønsker det.

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)