Jeg er Fribetaling-kunde og har fornyligt modtaget en email fra DIBS som har overtaget Fribetaling om at de nu sætter priserne op. Generelt er prisstigninger jo en normalt og forståeligt men de varslede prisstigninger er for mit vedkommende stigninger på over 234 % i forfold til den normale månedlige ydelse, hvilket jeg synes er fuldstændigt uproportionelt og urealistisk...
Jeg er bundet af min kontakt til udgangen af 4. kvartal i 2010 og i kontrakten tages der højde for prisstigninger ved følgende i kontrakten:
4.3.
FRIbetaling kan til enhver tid foretage ændringer i priserne for brug af
FRIbetaling systemet, hvilket dog skal meddeles kunden skriftligt med tre
måneders varsel.
Mit spørgsmål er nu:
Kan man komme ud af en kontrakt, selvom de har taget højde for prisstigninger i kontrakten, når der er tale om prisstigninger på over 234 %....?
mvh. Anders Holm Arbejder med Konverteringsoptimering, brugervenlighed, troværdighed, omsætningsforøgelse og hastighedsoptimering.
Et bud kunne være at prøve at bruge Aftalelovens § 36
"En aftale kan ændres eller tilsidesættes helt
eller delvis, hvis det vil være urimeligt eller i strid med redelig
handlemåde at gøre den gældende. Det samme gælder andre retshandler."
Om der er basis for at ophæve en aftale som følge af væsentlige ændringer i prisen afhænger af en konkret vurdering. Jeg er tidligere stødt på afgørelser, hvor ændringer på 50% i prisen har været grund nok til at hæve en aftale. 234 % er meget væsentligt prisstigning.
At en væsentlig prisstigning kan begrunde en ophævelse af aftalen bør være rimelig, da man ellers giver en blankocheck til udbyder.
Tak for dit bud Henrik... Er der andre kloge hoveder udover Henrik der kan bekræfte at aftalelovens § 36 kan bruges som grund til at komme ud af en sådan kontrakt ?
mvh. Anders Holm Arbejder med Konverteringsoptimering, brugervenlighed, troværdighed, omsætningsforøgelse og hastighedsoptimering.
tror næsten også at dibs blot har opkøbt fribetaling for at stoppe dette.
Det ville da ikke være første gang det skete......
Jeg har ingen jura erfaring, men jeg synes at have hørt at firmaer kan retfærdiggøre prisstigningen hvis den nye pris stadig ligger inden for de generelle markedspriser.
Men hvorfor ikke blot skrue lidt op for indtjeningen ved også at sælge det sikkerhedsudstyr du anbefaler folk bruger?? I stedet for at sænke priserne i dit tilbud med kr. 1000,- kunne du jo lave en "sikker leg" kampagne hvor du inkluderer en hjelm og albue/håndledsbeskyttere i prisen. Indkøb af sikkerhedsudstyret er med garanti billigere end 1000,- og så kan du jo bruge den ekstra fortjeneste hos fx Quickpay
Jeg benytter idag Paypal. De har netop fået dansk interface også er den nem at integrere og har mange funktionaliteter, såsom API, månedlige opkrævninger, osv. Derudover er den benyttet i hele verden og der er dermed rigtig meget info til den ny opstartede på nettet. Deres support virker også godt. Eneste ulempe er at de ikke tager Dankort.