Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Udlejning af mit udstyr - hvad skal stå i kontrakten m.m.?

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 4. Dec 08
Indlæg ialt: 10
Skrevet kl. 10:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi er en nystartet virksomhed som importerer og handler med udstyr til wellness massage, kiropraktik, alternativ behandling m.m.

De kunder vi henvender os til er derfor både private, institutioner, firmaer samt ikke mindst udøvere af massage og alternative behandlinger.

Vi har længe leget med den idé at udleje vores udstyr for en rimelig pris, således at det er muligt for folk uden opstartskapital at komme i gang med at lave deres egen lille "klinik" med vores udstyr.
For eksempel hjemme fra privatboligen i et ekstra værelse eller ligende.
I første omgang tænkte vi på at kontakte en leasing selskab og få dem til at står for det hele, men vi tror det virker afskrækkende på mennesker i den målgruppe vi henvender os til, hvis de skal handle med et leasing selskab, (og det giver jo også ekstra omkostninger).

Vi har derfor forestillet os den månedlige lejepris skulle fastsættes ud fra prisen (indtægten) fra de første 10-15 behandlinger hver måned gik til os, som betaling for lejen. De resterende behandlinger hver måned er så behandlerens fortjeneste, uanset om han/hun laver 20 eller 200 behandlinger om måneden.

En anden mulighed var vi fik en del af prisen for hver behandling, men det bliver svært at styre og kontrollere, og lejeren kan i princippet fortælle os hvad som helst om hvor mange behandlinger der er udført, så det er den første model vi ser som mest realistisk.

Men, vi kan se der er mange ting der i denne sammenhæng skal tænkes på:

1. Reperation af udstyret kan vi stå for, men der er forskel på slidtagen afhængig af hvor meget det anvendes, hvordan får man regulere dette i aftalen?
2. Skal der være en minimums lejetid, leje indskud, forudbetaling af lejen?
3. Forsikring mod brand, tyveri osv. er det lejerens ansvar, eller skal vi selv tegne forsikring for udstyret?
4. Ansvar for beskadigelser af produktet?
5. Moms beregning af sådan udlejning?
6. Har vi ret til at hente udstyret hvis kunden ikke betaler lejen? (Lejere, især private er jo beskyttede på mange måder).
7. Og i tilfælde af lejen ikke bliver betalt og vi skal hente udstyret:
 Hvad hvis vi ikke kan få adgang til udstyret, finde udstyret eller personen der har lejet det.

Der er mange ting at tænke på i denne forbindelse og vi har derfor næsten opgivet tanken, men vi syntes stadig idéen er god, og en måde vi hurtigere kunne få udbredt kendskabet til vores udstyr på.
Vi ville derfor gerne høre andres kommentarer og erfaringer hermed.

Måske der også er nogle der kan hjælpe med en skabelon til en lejeaftale som vi kunne bruge som udgangspunkt.

Mvh. Ludvig*

 

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)