Hvis jeg bliver ansat af min samlever i hans virksomhed fra årsskiftet, og i den ansættelse så får en firmabil, stillet til rådighed der dog også må bruges privat.
Bilen der tænkes på er en privatbil nu, med kørepenge efter statens takster når den bruges i firmaet. - den er to år gammel, der er ingen gæld i den og købt privat. (ved ikke om det har betydning.)
Han ønsker at købe en REN firmabil.
Jeg må formode at før det kan lade sig gøre, skal han enten sælge bilen til firmaet ? - eller købe en ny fra firmaet som jeg kan bruge ?
Hvilke skattemæssige konsekvenser få det ? Og hvad koster det ?
Uhh nu er jeg mildt sagt ikke den store haj til skat, men jeg for mig at se har du ikke misforstået noget.
Men hvor får du de 160 tkr fra ? - det jeg tænker i denne forbindelse er, at vi ville undgå at betale forsikringer, forbrug etc af bilen privat. - i det, det er en firmabil - altså ville vi som jeg ser det, stå med den eneste udgift på 25%, hvilket godt kunne betale sig....
Bilens nypris er ca. 350000kr, hvordan ville regnestykket se ud ?
okay, nu fandt jeg en regne model - der anslår at jeg ville skulle betale 85000kr - er det om året ?
Eller hvordan fungere det ? ;O)
OG, så til den kringelde version.
Samlever har et enkeltmandsvirksomhed - (efter årsskiftet APS) - Han mener det er samme beregning om han giver sig selv den frie firmabil, eller om det er til en ansat...
Jeg mener at der b ø r være en forskel ?! - eller hvordan ?
Hej Peter Tilbage til mit spørgsmål længere oppe i tråden. Jeg opfattede dit første svar "ikke smart, vel" som at det var en skidt ide med firmabil, og dermed beskatning, og at man dermed bør anvende sin egen bil, og så modtage kørepenge.
Men som jeg har forstået tidligere indlæg kræver dette et større regnestykke. Derfor mit spørgsmål. Men jeg kan se af det efterfølgende, at regnestykker bliver nævnt.
Er der nogle gode 'tommelfingerregler' ? (Jeg barsler med en bil til nypris ca. 330.000)
Taler vi om en personlig erhvervsvirksomhed hvor virksomhedsordningen anvendes kan beskatningen af bilen ske efter reglerne om værdi af fri bil. Dvs. præcist som havde det været et selskab.
Om det så er en fordel afhænger af kørselsmønsteret. Bilens pris tilsiger at det er en fordel med fri bil. Køres der samtidig meget privat i bilen forholdsmæssigt er det også en fordel. Taler vi derimod om en bil der i overvejende grad anvendes erhvervsmæssigt med en mindre privat anvendelse taler det imod.