Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Selskabstype - SKAT i (ud)landet

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Fra Århus
Tilmeldt 24. May 08
Indlæg ialt: 16
Skrevet kl. 16:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Alle.

Jeg har nu søgt gennem dette forum, uden at få et konkret svar/konklusion, og det er fair nok, for SKAT kunne heller ikke engang komme med håndfaste svar, da jeg snakkede med dem.

Jeg må hellere lige forklare, hvad det er, jeg står overfor.

Jeg arbejder med udvikling af ERP-systemer (Microsoft Dynamics), og overvejer at kaste mig ud i freelance-verdenen, og som jeg ser det, har jeg umiddelbart to muligheder mht. opstart af virksomhed. Ret mig hvis jeg tager fejl.
1) At drive selskabet (og blive beskattet) personligt.
2) At oprette et SMBA.

Hvis jeg arbejder i DK, hvad er så fordele og ulemper for mig ved de to typer?


Som min niche indenfor brancen er p.t. er der en del store opgaver at få (>6md.), og økonomisk kan det være fristende at kaste sig ud i det.
I udlandet kan der også være en del opgaver af den varighed, og jeg har nogle spørgsmål til det:
Sp1) Jeg vil jo udelukkende "arbejde for"/sælge min ydelse til samme virksomhed, hvilket måske kan fortolkes som om, jeg er fastansat (medmindre jeg besidder en specialviden.. er det korrekt?), så kan jeg gøre brug af 46 dages reglen?
Jeg vil ikke have nogen bolig i DK. Mit eneste tilhørsforhold til DK vil være, at jeg har en dansk registreret virksomhed.
En måske vigtig detalje: Hvis jeg kaster mig ud i det, foregår min afregning med virksomheden via en "mellemmand", som er et rekrutteringsfirma i DK, som har skaffet mig opgaven. Dvs min danske virksomhed fakturerer en anden dansk virksomhed.
Spørgsmålet er så.. hvilke regler gælder ? Og hvad har jeg at forholde mig til, skattemæssigt. Vil det være på rent danske forhold med topskat osv, eller har jeg en "gevinst" ved at arbejde så lang tid udenlands. (I dette tilfælde er det Qatar, der er tale om)

Og hvordan ser det ud, hvis jeg påtog mig en opgave på 6-12 måneder herhjemme for et dansk firma. Hvor afregningen stadig sker mellem mit firma og rekrutteringsfirmaet.

Jeg håber, det er til at forstå, hvad jeg har skrevet. Desværre har jeg ikke kunnet finde konkrete svar,.. heller ikke hos SKAT, der dog sagde, at hvis de efter et møde med mig, og efter at have vurderet situationen, havde taget stilling og rådgivet mig, var det ikke sandsynligt, at de senere ville ændre holdning, og jeg ville komme i problemer. Men det er jeg selvfølgelig skeptisk overfor. Og muligheden for at for et bindende svar fra SKAT, skød de selv lidt i sænk, da jeg snakkede med dem, fordi de sagde at mit spørgsmål skulle være så konkret, at det alligevel ikke dækkede min situation.

Pust.. støn... Derfor søger jeg lidt mere info.

Hvis jeg skal beskrive flere detaljer om min evt. kommende situation, gør jeg det hjertens gerne.. enhver hjælp er mere end velkommen Smile

På forhånd tusind tak

Venligst
Søren

P.S. Jeg håber ikke, denne tråd bliver til endnu en mudderkastning, hvor de forskellige "rådgivere" skal fremhæve sig selv. Så jeg opfordrer til at vi holder os til fakta.. selvom disse i sagens natur kan være lidt svære at definere.. I know Tongue Tied 

 

 

Tilmeldt 3. Jun 08
Indlæg ialt: 4
Skrevet kl. 09:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

I dit tilfælde ville jeg helt klart søge rådgivning ved både en revisor og en advokat. Jeg er sikker på at de uden problemer (og uden det koster en formue) vil kunne strikke en løsning sammen som er ideel for dig.

Mvh.

dapper

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)