Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

ApS, IS, regnskab, fordele ?

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 10:29
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære alle.


 

Jeg har igennem snart 20 år haft et enkeltmandsfirma, har hvert år lavet et regnskab og sendt det ind med selvangivelsen. Intet problem. Eneste ulempe med selskabsformen, synes jeg, er at man ikke kan overføre overskud fra et år til et andet, men må angive det på selvangivelsen som indtægt (topskat, suk..). Men da overskuddet ikke var voldsomt kunne jeg leve med det.

 

Men nu er jeg ved at blive involveret i et udviklingsprojekt som rådgiver og forventer et noget større overskud i år og næste år. Disse penge ville jeg gerne kunne beholde i firmaet og overvejer derfor at omdanne mit enkeltmandsselskab til et Aps eller I/S. Men i hvertfald et ApS kræver jo, såvidt jeg kan se, tvungen revisor (=udgifter).

 

Er der nogen anden mulighed for at holde evt. overskud i et enkeltmandsfirma uden at det beskattes som personlig indkomst?  Andre forslag?

 

Med venlig hilsen

 

Kasper
Fra Horsens
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 626
Skrevet kl. 10:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa


I/S er en virksomhed med flere personer/selskaber, som hæfter med alt.

Så den er ikke aktuel i  dit tilfælde.

 

I et ApS kan du, som du selv har skrevet, opsparer overskuddet. Yderligere hæfter du kun for kr. 125.000, som også kræves indskudt i selskabet, enten som kontanter eller andre aktiver (goodwill, invetar, varelager m.m.)

Revision er et krav. alt efter størrelsen på virksomheden ligger prisen nok fra kr. 10.000 og opefter.

 

Hvis du ikke laver et risikofuldt arbejde, hvor folk kan finde på at sagsøge dig eller lign., og derfor ikke har behov for den begrænsede hæftelse, kan du vælge at din enkeltmandsvirksomhed skal beskattes under virksomhedsordningen.

Revisor er ikke et krav, men kan være en god ide det første år, da der et par specielle udregninger til selvangivelse.

Du kan opsparer dit overskud, men ikke investere det i aktier.

Du hæfter med alt hvad du ejer.

Alt om både i Danmark

Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 10:54
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak.


Virksomhedsskatteordningen har jeg ikke selv tænkt over. Det lyder da som en oplagt mulighed, som jeg vil undersøge nærmere. 

 

Men kan man skifte midt i et regskabsår?

I år har jeg stort set ikke haft nogen omsætning i mit firma, så rent praktisk vil det kunne lade sig gøre. Jeg skal vel blot have en separat bankkonto til firmaet. Jeg har ingen gæld, aktiver mm., blot et lille varelager på nogle få tusinde kroner.

 

 

 
Fra Horsens
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 626
Skrevet kl. 10:59
Hvor mange stjerner giver du? :
Virksomhedsordningen skal først tilvælges på selvangivelsen.
dvs. at hvis du vil køre i virksomhedsordningen for 2005, skal du tilvælge det på selvangivelse for 2005, som skal indsendes senest d. 1/7-2006.

 

Jeg mener at du kan overdrage din enkeltmandsvirksomhed (såfremt den indeholder værdierne til det) til et ApS, frem til midten af dit regnskabsår.

 

Når du vælger alt andet end en enkeltmandsvirksomhed, er det VIGTIGT at du har fuldstændig seperat økonomi fra din virksomhed.
Det er også en god ide, selv om du har en enkeltmandsvirksomhed.

Alt om både i Danmark

Tilmeldt 27. May 05
Indlæg ialt: 13
Skrevet kl. 15:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Kasper !


Dine overvejelser om overgang fra personligt drevet selskab til et ApS eller A/S er som udgangspunkt en "sæsonvare". Ihvertfald hvis du ønsker at gøre det skattefrit. Man kan KUN omdanne sin virksomhed skattefrit i perioden 1. januar til 30. juni.

 

Uanset om du ønsker omdannelsen for at undgå den personlige hæftelse, om ønsket udspringer af skattemæssige overvejelser, eller om du forbereder et salg af virksomheden, er der en række forhold, som bør afklares, inden der træffes beslutning om omdannelse af virksomheden.


Kreditorer


Man skal sikre sig, at virksomhedens bankforbindelser og andre kreditorer accepterer, at virksomheden omdannes til et selskab.


Ved omdannelsen sker der i realiteten et debitorskifte, hvor man ønsker, at driftsselskabet skal overtage den tidligere personlige hæftelse. Et sådan debitorskifte kan ikke ske uden tilsagn fra kreditor. Disse forhold skal derfor bringes på plads, inden omdannelsen gennemføres – eventuelt med bistand fra en rådgiver.


Samarbejdsaftaler, licenser m.v.


Har den personligt ejede virksomhed længerevarende kontrakter med kunder og leverandører, vil en overdragelse af sådanne aftaler til driftsselskabet ligeledes kræve samarbejdspartnerens godkendelse. Får man ikke den, må man opsige kontrakten. 


Såfremt den personligt ejede virksomhed har aftaler om udnyttelse af licenser og andre særrettigheder, eneforhandlingsrettigheder, agenturer, franchisekontrakter og lignende aftaler, bør det nøje afklares med de respektive modparter, om de nævnte rettigheder kan overdrages til det nye driftsselskab.


Eftersom meget centrale dele af selve virksomhedens værdi ligger i sådanne gensidigt bebyrdende kontrakter, gælder det om grundigt at få gennemanalyseret sine muligheder.



Medarbejdere


Medarbejderne er mere eller mindre de eneste interessenter, man ikke behøver spørge om lov til at lave omdannelsen. Medarbejderne har i henhold til lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse både krav og pligt til at lade sig virksomhedsoverdrage til det nye driftsselskab.


Men da medarbejderne reelt får en ny arbejdsgiver i forbindelse med omdannelsen, vil der skulle udstedes nye ansættelsesbeviser til de ansatte. Det bør i denne forbindelse erindres, at kravene til ansættelsesbevisernes indhold er skærpet.



Lejemål


Såfremt virksomheden drives fra lejede lokaler, vil det som oftest også være påkrævet at få udlejers accept af, at den fremtidige lejer bliver det nye driftsselskab eller dit nye holdingselskab.



Fast ejendom


I de tilfælde, hvor der indgår fast ejendom i den personligt ejede virksomhed, skal der træffes beslutning, om ejendommen skal holdes uden for omdannelsen, eller om ejendommen skal skydes med ind.



Normal skattemæssig behandling


Såfremt en indehaver af en personligt ejet virksomhed ønsker at sælge virksomheden til et af ham 100% kontrolleret ApS eller A/S og dermed videredrive virksomheden i selskabsform, vil der normalt blive tale om beskatning af værdi af goodwill.


 Da der er tale om en overdragelse mellem interesseforbundne parter (dig som personlig ejer og et selskab du ejer 100%), beregner skattevæsnet en teknisk goodwill/værdi af virksomheden. Man forsøger derved at beregne den pris, som ville være gældende i forbindelse med salg mellem parter med modstående interesser (armslængdeprincippet).


 Du vil blive beskattet, som om der var tale om en almindelig afståelse, hvorfor der ofte vil være tale om

Tilmeldt 12. Aug 05
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 14:58
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej.

 
Ja, du kan anvende virksomhedsordningen.
 
Den går i grove træk ud på at det du hæver til dig selv, skal beskattes som personlig indkomst, hvorimod resten kun beskattes med virksomhedsskat (ligesom ApS, A/S o.l.).
 
Når der så kommer et "dårligt" år, hvor du tjener mindre end du hæver til dig selv, må du hæve af det opsparede overskud fra tidligere år, i den forbindelse tilbageføres "virksomhedsskatten" af det hævede beløb og du betaler alm. indkomstskat af beløbet. DVS at du kan udjævne din indkomst hen over årene, så du f.eks. slipper for at betale topskat i de "gode" år.
 
Dette er kun en MEGET kort beskrivelse af dette beskatningssystem som hedder "virksomhedsordningen" og du bør sætte dig grundigt ind i reglerne inden du bruger dem eller evt. få prof. hjælp ude fra, da det er et noget kompliceret system.
 
Men alt i alt kan det give samme beskatning, som hvis du omdannede til ApS.
 
ApS har dog den store fordel at du kan begrænse din personlige risiko, da det "kun" er firmaet, som går konkurs, hvis noget går galt -+ dette bør du evt. også tage med i dine overvejelser.
 
Håber det var svar på dit spørgsmål. 
Side 1 ud af 1 (6 indlæg)