Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Er investering i aktier gennem ApS verdens dårligste ide - og hvordan bogføres aktieudbyttet

Side 2 ud af 2 (12 indlæg)
Tilmeldt 16. Dec 17
Indlæg ialt: 255
Fra  N-Control Skrevet kl. 06:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej John

Nu er der jo loft på Aktiesparekonto, og så har du igen en portefølge som skal administreres og små potioner med høj kurtage.

Ditto for rate-pension, og der kan man ikke geare, shorte, modregne tab i indtægt, og er i det hele taget meget begrænset, og der er igen loft på indskud per år på rate. Og skal pengene bruges før tid, til f.eks. FIRE-tilbagetrækning så er det jo 60% når de skal ud, og i dag kommer en ny rate jo først ud ved 67år....

Men generelt ja, ved passiv forvaltning så er ASK, Rate-pension, og frie midler at foretrække indtil man ihvertfald når en hvis portefølgestørrelse og EK i holding.

Jeg har selvsagt ASK og rate, men noget er i Holding, så er der det stabile udbyttet og stabile renter af indlånet, og det giver ro på når der er lidt bølgegang. REnterne kommer ud til 42%, over knækket, så reelt svare det til den højr beskatningsklasse for aktier, skatte mæssigt går det reelt i næsten i nul, ved forskellige afkastscenarier, men privat-delen bliver stabil og forudsigelig.

HAr man frie private midler, og EK-midler og alligevel skal rode med LEI-kode og EK-forvaltning så kan man ligeså godt indlåne indtil man rammer kapitalskatteloftet:

Topskatteloftet for ens private kapital-inkomst Bundfradrag i positiv nettokapitalindkomst i topskattegrundlag for ugifte (dobbelt bundfradrag for ægtepar) (§ 7)
Det er som bekendt 47.400kr/år + ens evt. negative renter på realkredit mv. Det svarer alligevel til mindst 790.000 indlånt ved 6% i rente.
Over dette tjaee, det kan diskuteres, men det kan drives af personlige præferencer.
 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 45874
Fra  John Hannover Skrevet kl. 11:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Der er ikke loft over livrente om det er den vej og du skal da også i selskabsform administrere en yderligere portefølje og kurtage omk er samme

Flytte frie midler ind - og opnå 22% selskabsskat af alt og derefter de alm 27-42% for at få pengene i lommen - frem for uanset topskat 27-42% uden 22% først, giver generelt stadigt slet ikke mening for mig. Hertil flytter man så sine private midler ind så de kan komme i klemme hvis ens selskab går konkurs - udgangspunktet for at drive firmaet i selskabsform er vel reelt, at holde sin privatøkonomi beskyttet i forhold til driften af selskabet, så - nej tak.

Er det overskud fra drift eller holding, så pengene er derinde allerede, så giver det fin mening at investere i selskabet men ikke hvis man har frie midler der skal realiseres og skydes inde som en helt generel regel

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 2 ud af 2 (12 indlæg)