Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Har i varemærkebeskyttelse. Hvorfor - hvorfor ikke?

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 10. Aug 20
Indlæg ialt: 9
Skrevet kl. 13:42
Hvor mange stjerner giver du? :
Overskriften er det primære spørgsmål...

I tillæg hertil:

Vi ville egentlig gerne starte stille og roligt. Men er man et jaget bytte, hvis man har store konkurrenter - og som startup ikke har varemærkebeskyttelse? Det værst tænkelige ville naturligvis være, at en anden virksomhed fik retten til vores navn og .dk-domæne.

Kan man få grådige amerikanske advokater på nakken, som selv opsnapper en en god mulighed for at anlægge en sag, hvis eneste formål er selv at få andel i evt. erstatning?

Er varemærkebeskyttelse en god måde at undgå et forstyrende sagsanlæg, eller er det ingen garanti og bedre at gemme tiden og ressourcerne til at der (evt.) kunne kommer et sagsanlæg.

Årsagen til vi ikke bare registrere navnet er, at vores navn er delvist optaget. Derfor skal der et par kreative krumspring til, for at vi kan få lov at få navnet. Foruden en solid advokatregning vil vi gerne være helt sikre på, at den måde vi søger om navnet på også er den vi ønsker at benytte på lang sigt
Tilmeldt 24. Jun 07
Indlæg ialt: 14995
Fra  Cosmos Co Customfit.eu Skrevet kl. 16:58
Hvor mange stjerner giver du? :

Før man kan svare på, om I skal få et varemærke, er der flere spørgsmål, som først skal besvares.

Har i et brand? Eller vil I bygge dette?

Sælger I fysiske produkter eller services?

Vil I sælge i DK, Europa eller hele verden?

Hvis målet bare er at lave en fornuftig forretning i DK, hvor I f.eks sælger andres produkter via en webshop, giver det ikke rigtigt mening at bruge tid og penge på varemærkebeskyttelse. For der opnår du beskyttelsen i form af "først taget i brug" princippet. 

Vil I lave jeres egne produkter, og sælge disse i f.eks hele EU, skal I få navnet, logoet mm varemærkebeskyttet asap, ellers kan I risikere, at andre gør dette, og I enten ikke kan få retten til navnet i hele EU, alternativt at der er markeder, hvor I ikke kan/må sælge produkter under jeres eget navn.

Man mister ikke et DK-domæne, med mindre man har kopieret andres varemærke/brand-navn, så derfor skal I selvfølgelig være påpasselig med ikke at kalde en service for Google eller Microsoft, bare for at tage to eksempler. Eller en webshop for Amazon-danmark.dk.

Amerikanske advokater skal I heller ikke frygte, med mindre I vil sælge på det amerikanske marked. De operere generelt ikke i Danmark og EU, ligesom amerikansk lovgivning ikke er gældende her. Og da I har værneting i DK - selvfølgelig under forudsætning af, at firmaet ligger der og er registreret der - vil det være dansk lovgivning, alle sager skal foregå under, med mindre sagerne er af sådan en karakter, at de skal for EU domstolene. Så den del skal I umildbart heller ikke frygte, med mindre at I vil sælge jeres eget brand i USA - f.eks en ketchup mærke - så ændres betingelserne væsentligt. 

Om I skal registrere et varemærke afhænger altså i høj grad af, hvad I sælger, hvor det skal sælges, samt hvilke fremtidsplaner der er med firmaet. 

Billige designer Solbriller hos Customfit.eu

Tom Ford Solbriller -- Lacoste -- Carrera - Oakley - Chloe mm. Alt er på lager! Leveringstid 1-3 dage til DK.

Naturprodukter fra Cosmos Co. Argan olie - Kaktus olie - Grønt ler mm.

Link til Amino ekspertbloggen, hvor jeg skriver om lidt af hvert...

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)