Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Må man sælge ikeas produkter videre

Side 2 ud af 2 (16 indlæg)
Tilmeldt 14. Apr 20
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 10:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Jep!
Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 43480
Fra  John Hannover Skrevet kl. 10:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Wervick:
Har lige købt et køkken på Lazada!
28000 bath.
Google translate, set med alt.
Fik en thai til at oversætte, set med alt.
Så tænkte, ok pris og så skulle jeg ikke løbe rundt og finde, vask, emhætte, vandhane og kogeplade.
Kommer så kun møbel? Ny oversættelse, kun med vask vandhane og rør, som heller ikke kom.
Prisen hos IKEA 9500 Bath for kun møbel.
Så det har jo så givet en rating på 1*
Lidt synd for Ikea, men de har så selv valgt kan jeg forstå.

det virker som EN stor gang vrøvl. Du kan ikke rate Ikea til 1 stjerne fordi du betaler for meget for Ikea ting andre steder. Alle må også købe Cola hos et billigt supermarked og selv sælge cola meget dyrere i deres kiosk, helt som de må købe andre ting i butikker og sælge - uden at bruge ikeas logo eller salgsmaterale, men gerne oplyse det er Ikea ting - ganske som du må købe en ny BMV og sælge videre som ny til dobbelt pris og håbe at sælge den. Det har ikke med BMV at gøre, helt som det her ikke har med Ikea at gøre, At du rater dem tosset, lever de nok med, men du spilder vores tid

jh

8 stærke ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 14. Apr 20
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 10:32
Hvor mange stjerner giver du? :
Det er så rater der hvor jeg har købt det?
Så andre ikke handler der?
Men det er et IKEA produkt, så deres navn lider jo også skade uden deres vidende.

Og lige fået svar fra IKEA.
Thank you for informing us, Khun Kenn.


There are quite large number of IKEA product selling on other website.

Unfortunately, we can not stop them to reselling only if the reseller abuses/infringes our TradeMark in connection to the reselling.Do contact us should you have any further queries.Warm regards,Rachaneeporn S.

Customer Contact Centre
IKEA Thailand

Ikano (Thailand) Limited
Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1728
Skrevet kl. 13:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Kompagnistræde:

Du bliver næppe gode venner med dem så eller får en fantastisk rabataftale... Men hvis du går ind og køber dem i butikken, så er der jo intet i vejen. Du skal dog være opmærksom på at brug af deres logo er helt forbudt. Evt. brug af deres navn skal fremgå som produktnavn og må ikke forveksles som en underafdeling af ikea. F.eks. ville navnet ikeaglas.dk sikkert kunne lukkes øjeblikkeligt - da forbrugeren med rette kunne blive i tvivl om det var ikea, som står bag...

Men vil faktisk sige, at hvis du IKKE oplyser, at det er Ikea-vare og f.eks. påstår, det er eget design, vil du få langt større problemer..

Bliver dog lidt nysgerrig på hvilken forretningsmodel, som har fordel ved åbenlyst at fortælle produktet stammer fra en anden butik - men blot er dobbelt så dyr? ;)

Det kan være det du kalder IKEA Hacks, hvor eksempelvis køkkenfirmaer helt officielt siger køb skabe og få indretningsforslag fra IKEA og så sæt vores låger/bordplader... på. Det kan også være andre møbler hvor Ikea dele indgår.

Fra København
Tilmeldt 8. Jul 05
Indlæg ialt: 1738
Skrevet kl. 17:18
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg vil uden tvivl mene, at du sagtens kan sælge dine IKEA-ting videre. Det gør genbrugsbutikker jo hver dag. Ja, faktisk er store dele af vores økonomi jo bygget på, at man sælger ting videre med profit, som andre har designet og produceret.

Jeg tror oven i købet, at du også kan nævne, at det er en ting mærket IKEA - på samme måde, som du kan sælge ting fra Rosendahl og Apple uden du behøver at have nogen aftale med dem.

Problemet ville jo netop være, hvis du begyndte at kalde disse ting for dit eget brand. Det vil være et brud på ophavsrettighederne til design odsl. 

EDIT: Åh, kan se, at John lige kom mig i forkøbet :)

Grafisk design & produktudvikling: www.davidchristensen.dk

Fra Varde
Tilmeldt 15. Mar 19
Indlæg ialt: 681
Fra  Computernørden Skrevet kl. 11:46
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Hej Wervick

Jeg er helt enig med davidchristensen. og Cookie - John Hannover. Det er helt lovligt at sælge ting som andre har solgt til dig. Det er faktisk hele konceptet af alm. handel. Afhængigt af situationen bliver produkter lavet med henblik på videresalg, andre gange med henblik på direkte salg - men den ene udelukker aldrig den anden. Når det er sagt, så er der virksomheder der kun sælger til andre, der videresælger, men det er  som regel ikke pga. juridiske bestemmelser, men kun på grund af at producenten ikke vil bevæge sig ud på privatmarkedet.

Ikeas produkter bliver solgt rigtig meget af tredjeparter, herunder privatpersoner og virksomheder. Med andre ord: den person der har solgt dig køkkenet har ikke gjort noget ulovligt.*

Men det er godt nok dårlig stil at bebrejde IKEA for en dårlig handel mellem dig og sælgeren. Det svarer til at jeg bebrejder Volvo fordi jeg har købt en brugt Volvo hos Søren Snu Automobiler i Snydsted. Selvom jeg ikke kan give Søren Snu en rating, kan det aldrig være Volvos ansvar. Hvorvidt Volvos varemærke vil lide under Søren Snus (u)gerninger, er egentligt meget tvivlsomt. Vil du fremover lade være med at købe noget i Ikea fordi du er blevet snydt af en tredjepart?

* Nu hvor det ikke er ulovlig at sælge videre, så er det noget helt andet om det er moralsk. I min overbevisning skulle virksomheder (og privatpersoner) sætte etik og moral før jura - men det er desværre ikke den verden vi lever i. Regeringer, offentlige institutioner, private virksomheder og privatpersoner håndterer lovgivning som den højeste retningslinje for deres færden i verden. Vi (mennesker) gør således ikke længere det vi BØR gøre men det vi KAN og MÅ gøre, uden at tage hensyn til andres interesser. Som jeg har sagt mange gange før: love og regler er opfundet for de, der ikke kan eller vil opføre sig ordentligt, samt deres ofre. På Kjøwenhavns Byret står der på gavlen: "Med lov skal land bygges", ikke "vedligeholdes". Alligevel håndterer vi loven for at vedligeholde et jegfund, som vi fejlagtigt kalder samfund.

Albert

Albert van Harten, Etisk hacker og programmør
Specialer: WordPress/WooCommerce, Prestashop/Thirty Bees
Erfaringsområder:
Programmering: PHP7/8, MySQL/MariaDB, CSS3, HTML5, JavaScript/jQuery, Java (Android)
Hacking: Prævention mod XSS, CRSF, SQL Injection, Phishing, Malware

Ejer og indehaver af Computernørden - https://computernoerden.dk | https://kairosplanner.com
Ejer og udvikler hos TimeLeft ApS - https://timeleft.dk

Side 2 ud af 2 (16 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere