Pressebilleder/fotos? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  E-handel, Internet & Online marketing

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Internet/E-business hjælp div. "

 

Pressebilleder/fotos?

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
Amino-karma 1.667
Tilmeldt 19. mar 07
Indlæg ialt: 383


Skrevet 13-06-2019 kl. 16:44

Hejsa


Jeg overvejer at starte en blog, i første omgang bare på en gratis side et sted. For lige at se om det er noget for mig :) Men billeder til sådan en side til at supplere teksten. Hvor finder man dem? Har fundet mange gratis sider, men det er meget generelle billeder, naturbilleder, bygninger osv. Men hvis man gerne vil blogge om noget specifikt. Eksempelvis hvis det var politik, hvor fandt man så billeder af politikere man måtte bruge? eller videoklip? Nu er det ikke politik overhovedet jeg vil, men bare som et eksempel. Jeg vil blogge lidt om sport. Sådan i almindelighed. Men hvor finder man billeder af aktuelle sportsbegivenheder man kan supplere med? Måske svært at finde gratis? Har fundet diverse sider hvor man kan se nogle fodbolde, nogle ketchere osv. Men det er bare sådan nogle generelle stemningsbilleder. Hvad hvis man op til Tour de france lige ville ligge et billede en af nogle cykelryttere, hvis man op til U21 EM fodbold lige ville ligge et holdbillede af det danske landshold osv osv osv. Hvor ville i finde fotos man måtte bruge til dette?  I første omgang forventer jeg ingen penge at tjene overhovedet. Mere for at se om jeg kan skrive noget gennem noget tid og har overskuddet til det. Så kan vi altid på sigt se om man kan flytte siden til lidt mere og med reklamer og sådan. 

På forhånd tak for svar


MVH
Hans

Amino-karma 179.334
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 39.195
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 13-06-2019 kl. 16:46

Der er ikke meget andet at gøre end det du gør allerede. Du må absolut ikke uden tilladelse bruge pressebilleder, eller TV billeder eller andet - Du har ret i, at aktuelle politiske, sports, krigs osv billeder sjældent ligger gratis

vh John H

Amino-karma 1.577
Tilmeldt 21. nov 18
Indlæg ialt: 374

seoplus
Skrevet 14-06-2019 kl. 11:59

I rigtig mange tilfælde kan du finde pressefoto på rettighedsindhaverens hjemmeside, som du må bruge.

Eks: http://kongehuset.dk/presse 

Ved større events, virksomheder etc. er det almindeligt at de har en pressesektion med billeder, video m.m., som du kan anmode om et login til.

Eks: https://teamsunweb.com/press/ 

Alternativt har de næsten altid en pressekontakt, du kan henvende dig til, hvor du ofte kan få nogle billeder.

Husk altid at overholde de retningslinier for brug, som næsten altid følger med et billede. F.eks. skal fotografen næsten altid krediteres.

---

De fleste laver indlæg om deres aktiviteter på de sociale medier. Her er det lovligt at vise disse indlæg embedded på din blog.

Du kan læse om hvordan du kan gøre dette korrekt på: https://not-allowed.dk/hvem-ejer-dine-billeder-paa-facebook-og-sociale-medier/ 

---

Hvis du indgår affiliateaftaler med virksomheder, som er relevant for din blog, kan du normalt få produktbilleder m.m. af dem.

Jeg har aldrig fået et nej til at bruge et billede fra en webshop, sålænge jeg har spurgt først og redigeret det, så google ikke ser det som en kopi.

Her kan jeg anbefale: https://www.partner-ads.com/dk/index.php

---

Hvis din blog ligger på et subdomæne, eller på anden måde virker useriøs, skal du forvente en del afslag fra pressekontakterne m.m.. Så jeg vil anbefale dig at købe et domæne og et billigt webhotel. Det koster trods alt kun 200 kr. hos f.eks. Unoeuro.

Amino-karma 6
Fra nykøbing m
Tilmeldt 12. jun 19
Indlæg ialt: 2

jonas møller andersen
Fra blog ide
Skrevet 14-06-2019 kl. 20:00

billeder til kommercielt brug

Jeg bruger unsplasch

resten er der vist svarret på

Held og lykke Cool

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)

RSS-feed
 
E-handel, Internet & Online marketing er venligst sponseret af:

Besøg vores samarbejdspartnere :