Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

En beskrivende guide til lukning af ApS

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 20:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Amino'er

Jeg valgte for nogle måneder siden at tage beslutningen om at lukke mit ApS

Måden skulle være frivillig likvidation, da jeg ikke ønsker at hæfte for noget personligt efterfølgende.

Jeg har for +3 måneder siden sendt mail ud til mine kreditorer, og jeg har fået betalt alt hvad jeg skylder og lukket samtlige aktiviteter.

Jeg har forinden udpeget mig selv som likvidator ved en generalforsamling.

MEN! Jeg har her til aften fundet ud af at jeg skulle have indrykket en annonce i statstidende. Og det har jeg ikke fået gjort.

Er det nu forfra med 3 måneders ventetid, før jeg kan tage næste skridt?

Og hvad er næste skridt?

Er det afsluttende likvidationsregnskab (og hvad sker der hvis jeg krydser regnskabsdatoen d. 31. december?) og derefter indhentning af skattekvittance?

De bedste hilsner

Jan

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46613
Fra  John Hannover Skrevet kl. 21:35
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 21:39
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej John

Jeg er desværre ikke blevet meget klogere efter at have læst din blog.

Jeg savner flere detaljer og ikke mindst svar på mine spørgsmål :)

Du har forresten to døde links i dit afsnit om frivillig likvidation.

Mvh. Jan

Tilmeldt 15. Feb 18
Indlæg ialt: 373
Fra  Lillebælt Revision Statsaut. Revisionsanpartsselskab Skrevet kl. 22:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er normalt en advokat, der tager hvervet som likvidator. Jeg mener, at reglerne er som nedenfor, men er ikke helt sikker.

Jeg er ret sikker på, at det er forfra med de 3 måneders ventetid. Offentliggørelse hos Erhvervsstyrelsen er ganske enkelt et krav for at slippe for den personlige hæftelse.

Men du kan jo bruge den mellemliggende periode på at sende afsluttende selvangivelse til SKAT og bede om skattekvittance. Deres sagsbehandlingstid på området er temmelig lang, sidst jeg tjekkede var den 3-6 måneder.

Så længe du sørger for, at likvidationen bliver afsluttet inden fristen for indsendelse af årsrapporten (31/5), gør det ikke noget, at du krydser regnskabsdatoen.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 22:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Ole

Jeg har meldt til Erhvervsstyrelsen om at virksomheden er indtrådt i frivillig likvidation. Det er i Statstidende jeg ikke har meldt det. Men det er måske sket automatisk i den forbindelse?

Jeg har selv valgt at være likvidator, for ellers ville det begrænsede kapital blive ædt op af regningen fra advokaten :)

Men kan jeg bede om skattekvittance, når jeg først kan afslutte moms efter 31/12-18? Eller det er måske netop det jeg har muligheden for?

Tilmeldt 5. Mar 06
Indlæg ialt: 2117
Skrevet kl. 07:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Likvidator udpeges af bestyrelsen

Bestyrelsen vælger selv, hvilken eller hvilke likvidatorer, der skal stå for likvidationen. Som udgangspunkt bør likvidator være advokat og have en revisor tilknyttet sig under likvidationen, om end dette ikke er noget krav.

For mindre selskaber og fonde mv. vil det ikke være nødvendigt med mere end én enkelt likvidator. Til større selskaber er det dog normalt at have 2 eller flere likvidatorer tilknyttet likvidationen med henblik på at sikre dennes gennemførsel så hurtigt som muligt. Det er ikke uset, at en likvidation trækker sig over mange måneder, da det at samle og sælge et større selskabs aktiver er en endog særdeles tidskrævende opgave – både for én og flere likvidatorer.

Likvidator overtager under likvidationen reelt ansvaret og driften af selskabet. Dette sker dog under et skærpet erstatningsansvar, et såkaldt professionsansvar, hvorefter likvidatoren kan blive stillet til ansvar for handlinger, der ikke ud fra et professionelt synspunkt kan forsvares. Denne erstatningssag skal i givet fald køres efter likvidationens færdiggørelse.

Likvidator skal sørge for, at der gives meddelelse til alle selskabets kreditorer (der har penge til gode hos selskabet) om at selskabet er trådt i likvidation. Selskabets kreditorer vil herefter have 3 måneder til at indsende krav om tilgodehavender hos selskabet. Meddelelse sker dels direkte til kendte kreditorer og dels ved meddelelse i Statstidende.

Likvidator sælger alle selskabets aktiver og betaler alle de kreditorer, der har penge til gode hos selskabet. Denne proces skal mindst vare 3 måneder, da det er den periode, hvor kreditorerne kan gøre deres krav gældende. Hvis der er krav fra kreditorer, som likvidator ikke vil godkende, skal dette afklares i denne periode. Det er dog muligt at udbetale acontobeløb til selskabets ejere, hvis der stilles garanti for disse beløb.

Når alle kreditorer er betalt, og det kan fastlægges, hvordan det resterende overskud skal fordeles, skal der laves et likvidationsregnskab. Likvidationsregnskabet er selskabets afsluttende regnskab, som dækker over perioden fra sidste årsrapport til datoen for afslutningen af likvidationen.

Når de 3 måneder er gået, skal der afholdes en afsluttende generalforsamling, hvor selskabets ejere skal godkende det afsluttende likvidationsregnskab og likvidationens afslutning. Selskabets ejere vil herefter modtage et eventuelt overskud fra likvidationen (likvidationsprovenu).

Når ovenstående skridt er gennemført, registrerer likvidator på Virk.dk, at selskabet er likvideret. Selskabet er nu lukket ned.

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)