Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Artikel: Valg af hjemmesideleverandør

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16000
30% af profil udfyldt
Slettet bruger Skrevet 05-09-2018 kl. 22:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Når det kommer til valg af hjemmesideleverandør, er markedet stort og temmelig uoverskueligt for den uvidende kunde. Derfor har jeg valgt at komme med et par tips og tricks, der måske kan sætte lidt lys på sagen.


[Reklame klippet ud af moderator, så tråden kan fortsætte]

Valget af Hjemmesideleverandør

Når en kunde skal ud og kigge efter en hjemmesideleverandør, så er markedet uoverskueligt for den intetvidende. Det samme er gældende når jeg skal ud og købe en ny bil eller en liter mælk (det med mælken plejer min kone at tage sig af). Der er store og små virksomheder der tilbyder guld og grønne skove og masser af salg og trafik på ens hjemmeside. Men sagen er den, at en hjemmeside aldrig bliver bedre end det indhold og den kvalitet man selv bidrager med.

Der er hjemmesideleverandører (jeg ikke vil nævne her), der binder kunderne i op til 5 år, det må de faktisk godt når det er erhvervskunder, med månedlige betalinger for det de kalder opdateringer og fri support. Der er hjemmesideleverandører der laver deres hjemmesider så billigt at de slet ikke gør et ordentligt stykke arbejde, hvilket bare resulterer i at hjemmesiden aldrig bliver en succes. Og så er pengene jo bare spildt, også selvom det måske kun var enkelte tusinde kroner.

Nu vil jeg prøve at skille fårene fra bukkene. For at gøre det visuelt for Jer læsere vil jeg prøve at “Navngive” disse forskellige virksomheder, uden at udgive nogen og sætte dem i dårligt lys.


Den alt for billige webdesigner

Denne type tilbyder hjemmesider for alt imellem 1.000,- til 3.000,-

Lad os prøve at bryde det ned:

Konsulenttid og rådgivning, samt salgstale til kunden.
Opstart, bestilling af domænenavn.
Installation af grundmodulerne.
Design af hjemmesiden.
Indsætning af tekster og indhold.

Alt dette tager typisk mellem 10 – 15 timer for en simpel hjemmeside, hertil er der slet ikke taget højde for optimering af indholdet til søgemaskineoptimering, tilmelding til Google Analytics samt rådgivning til kunden af brugen af de korrekte søgeord og søgesætninger.

Det kan til den timepris slet ikke være en professionel, jeg ser tit hjemmesider af den type, de er banket på benene ved hjælp af kedelige standard skabeloner. Der er slet ikke taget tid til at kræse for kundens ønsker og designet. Hjemmesiden bliver kedelig og for slet ikke at tale om at den ALDRIG vil ramme en 1. plads på Google med mindre der bliver betalt en del annonce kroner. Indholdet er ikke tilpasset til deres produkter eller services.

Penge ud af vinduet efter min mening.


Den oversolgte hjemmeside

Denne type tilbyder hjemmesider for alt imellem 30.000,- til 50.000,-

En lille malemester får tilbudt en hjemmeside, han “kun” skal betale 300,- for om måneden. Tilgengæld skal hjemmesideleverandøren nok stå for alle opdateringer af systemet, samtidigt giver de fri support til ændringer osv. Dette ville måske også give mening, hvis malermesteren skulle laves rettelser på sin nye hjemmeside 2 til 3 gange om måneden, eller oftere.

Kunden skal typisk ikke betale for selve hjemmesiden, men skal som sagt betale hver eneste måned i flere år 300 til 500,-, hvilket giver et temmelig højt beløb i sidste ende. Malermesteren får måske en ny elev eller en ny medarbejder en gang om året. Eller også skal han måske lige have ændret hans adresse eller telefonnummer en gang hver 5. år. Dette giver han så ca. 5.000,- for i timen, eftersom han betaler et månedligt beløb for fri support som han slet ikke han brug for.

Disse typer virksomheder der tilbyder disse hjemmesider, ved jo godt at malermesteren slet ikke har brug for så meget support, så de tør godt tilbyde ham fri support til en lang bindingstid med en høj abonnementsgebyr.

Til gengæld giver de en gratis hjemmeside, som malermesteren ikke kan flytte til et andet system, hvis han ønsker en anden leverandør, så er det helt forfra igen.


Den timebetalte hjemmesideleverandør

Denne type tilbyder hjemmesider for alt imellem 5.000,- til mange penge

Her er tale om en hjemmesideleverandør der tager en timepris for det der bliver lavet. Tit ser man at der er en startpris for en hjemmeside og grunden er at hjemmesideleverandøren ved at der er visse ting der skal være på plads for en ny hjemmeside. Webdesigneren har tænkt igennem at der skal laves et design der passer til kundens branding.

Man får ikke meget hjemmeside for 5.000,-, men der kan godt være tale om en simpel “visitkort hjemmeside” som man kalder det. En enkelt side med kontaktinformationer, lige lidt tekst og et par billeder. Disse visitkort hjemmesider får aldrig særlig godt placering i Googles søgeresultater, men de kan være ok til at synlige gøre sig på internettet.

Typisk har disse hjemmesideleverandører og andre tråde de kan trække i, de sørger for at hjemmesiderne bliver lavet ordentligt fra bunden og lever op til tidens standarder.

Man betaler for hver eneste gang der skal laves ændringer på hjemmesiden, men hvis man prøver at regne lidt på det. Så tager vi udgangspunkt i en hjemmeside til 10.000, så er siden designet og indhold, samt tekster er sat ind. Skal kunden så i løbet af 1 år have lavet 6 små ændringer af 30 min. hver, så bliver det med en gennemsnitlig timepris for en hjemmesidedesigner på 600,- i timen, 1.800,-, så det første år 11.800,-, og de kommende år 1.800,- om året (plus evt. hosting på omkring 200 til 300,-), så lad os runde op og sige 2.000,-.

Regner vi det ud over 5 år som “den oversolgte hjemmeside“, så bliver det 20.000,- for hjemmesiden + ændringerne.


Det bliver aldrig bedre end det man selv ligger i det

Når det kommer til hjemmesider og generelt digital markedsføring, så er der en regl: Det bliver aldrig bedre end det man selv ligger i det. Men mindre man som erhvervsdrivende, har så mange penge, at man bare kaster reklamepenge efter kunderne. Alle kan komme til tops på Google, hvis de vil betale for det.

En god sammensat hjemmeside, men det rigtige indhold, vil altid klarer sig bedre i det lange løb. Google vægter indhold og kvaliteten på indholdet meget højt i deres søgeresultater. De er så dygtige i dag, at de kan måle om de besøgende synes om indholdet og om de bliver længe for at læse ens indhold.

Så sørg for at indholdet er sammensat korrekt, samt det har en vis kvalitet. Gør Jer umage med at finde de korrekte ord og sætninger og sammen med webdesigneren får sat hjemmesiden korrekt op, så den også lever op til de regler og standarder der er i dag.

Til daglig ser jeg alt for mange hjemmesider, der slet ikke er lavet som et godt håndværk. Der er for mange tekniske fejl og mangler på hjemmesiden, hvilket bare resulterer i at hjemmesiden vil blive dømt længere ned i søgeresultaterne end de hjemmesider der er laver korrekt fra bunden.


Er I i tvivl om Jeres hjemmesideleverandør?

Har I allerede en hjemmeside, eller ønsker I Jer en ny hjemmeside, så skal I ikke tøve med at kontakte mig. Også selvom I måske ikke vælger FRIcomputer som Jeres hjemmesideleverandør. Så vil jeg gerne give et par råd, tips og tricks med på vejen. Evt. lave en validering af den hjemmesideleverandør I vælger.

Link til original artikel: https://fricomputer.dk/valg-af-hjemmesideleverandoer/

Tilmeldt 13. Nov 15
Indlæg ialt: 9
zatur Skrevet 05-09-2018 kl. 23:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Interessant emne. Jeg har dog svært ved at se essensen i indlægget - At man bør holde sig fra virksomheder som binder en til sin hjemmeside over en længere periode? Det er der vel som sådan ikke noget galt ved, hvis de leverer en ordenlig service og produkter, som slutbrugeren overordnet er tilfreds med.... og vigtigste af alt, forstår hvad han får.

For at bruge din egen analogi fra hverdagen med at købe bil eller mælk, så plejer jeg personligt at drage en masse erfaringer fra restaurationsbranchen. Hvor går man hen hvis man ønsker sig italiensk - på en italiensk restaurant. Hvor går man hen hvis man ønsker sig kinesisk - på en kinesisk/asiatisk restaurant.

På samme måde kan man vende den om, og sige hvad gør man med dem som tilbyder både steakhouse, italiensk, asiatisk, hotdogs og måske også klassisk dansk i form af stegt flæsk og persille sovs alt sammen på samme tid. Det hurtige svar: Man holder sig væk! 

Med ovenstående er min pointe, at jeg personligt søger efter folk som er specialiseret indenfor et givet område og er passioneret omkring dette. Jeg søger derfor efter en webudvikler som udelukkende arbejder med Wordpress, hvis det var en WP side jeg var ude efter. Hvis det var markedsføringen jeg søgte hjælp til, så ville jeg kontakte et marketingbureau osv. osv. osv..... Håber min pointe er klar og tydelig.

Dermed også sagt, så ville jeg personligt løbe skrigende bort når jeg ser en leverandør som fricomputer som tilbyder hjemmesider, markedsføring, support til computer og tilmed salg af hardware. Det er præcist samme eksempel med restauranten.... Der bliver generelt skudt med sprede hagl uden man får følelsen af, at det er en virksomhed som er specialiseret i noget som helst, som står bag.

Dernæst kigger jeg selvfølgelig på den pågældende hjemmesideleverandør portfolio, herunder deres egen hjemmeside. Steve Jobs har et rigtig godt citat som jeg elsker: "Design is not just what it looks and feels like. Design is how it works". Jeg kigger altså på, hvordan den pågældende leverandør formår at skabe en brugervenlig hjemmeside som samtidig også ser godt ud. Et show real univers som kan være flot, performer oftest dårligt når vi taler konvertering. Der er dermed mange aspekter i en leverandørs design som gennemgås: Der bliver dermed gået i dybden med UX, UI, concept osv osv.

Jeg løber f.eks. endnu engang skrigende bort, når jeg ser en hjemmeside som fricomputer, hvor der er tydelige responsivefejl, når man er på sin mobil. Samtidig er hjemmesiden heller ikke særlig brugervenlig og loader mærkeligt grundet et overforbrug af animationer. Når det kommer til brugervenligheden, så sad jeg og trykkede mange gange på hamburgermenuen og troede egentlig ikke den virkede.... Først efter en 20-30 tryk fandt jeg ud af, at det kun er de tre små "..." som virker, hvis man vil videre i menuen.

Anyways, det blev lige et længere skriv omkring hvad jeg kigger efter, når jeg skal vælge hjemmeside leverandør.

        

Fra Kolding
Tilmeldt 13. Feb 16
Indlæg ialt: 2
Arvin Aliari Fra  Kolding Webbureau Skrevet 10-09-2018 kl. 00:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Kim.
Overordnet et spændene emne, jeg syntes dog du mangler at komme helt rundt om emnet.

Jeg tænker at du har glemt et par forskellige hjemmesideleverandørtyper, f.eks. tema-rytteren, den ringe "udvikler" som virkelig laver noget L**t osv. osv... Listen er lang. Der er bestemt mange overvejelser man skal gøre sig, inden man vælger leverandør.

Derudover synes jeg dit indlæg ligger op til, at den helt reelle og fair webudvikler ikke findes? - Så hvor vil du placere dig selv, ud af dine 3 kategorier?

Til slut tænker jeg også det skal nævnes at man skal passe på "Yes man" typerne der tilbyder alt og takker ja til alt - Også selvom de ikke har kompetencerne. Jeg vil altid fortrække en person der har specialiseret viden indenfor et emne.

Mvh
Arvin

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16000
30% af profil udfyldt
Slettet bruger Skrevet 10-09-2018 kl. 08:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Arvinaliari

Det skal da med! Tak for svaret... jeg går lige i gang med at lægge hjernen i blød

Tilmeldt 12. Nov 10
Indlæg ialt: 210
colaflaskeN Skrevet 11-09-2018 kl. 18:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for en rigtig fin artikel, som lige nu faktisk er ret aktuel for mig, omvendt gør den ikke rigtigt en klogere.

Jeg er super lokkende af at give 5000 om året for en hjemmeside ved f.eks Danaweb - omvendt vil jeg faktisk gerne finde en webudvikler som kan levere det jeg ønsker nu, og senere videreudvikle den - alt i alt har jeg et behov nu, men jeg ved det ændre sig dette behov. 

Jeg har allerede oprettet en trådamino, og der er også drysset lidt tilbud ind i min indbakke, og tak for det! Til dem der nu har taget sig tiden til dette.

Jeg er i min søgen stødt på folk der lige kan installere en template og bla bla bla - 2500,- DKK billigt jep - men telefonisk kontakt findes faktisk ikke.-

Jeg kan godt lide at snakke med dem der skal lave min hjemmeside, for jeg skal helt sikkert snakke med dem igen løbende. 

Men ja, jeg blev faktisk ikke klogere på noget som helst, men fin artikel :-)

Fra Kolding
Tilmeldt 13. Feb 16
Indlæg ialt: 2
Arvin Aliari Fra  Kolding Webbureau Skrevet 11-09-2018 kl. 18:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har igennem min tid som selvstændig webudvikler hørt en del kunder der har haft samme tanker som dig.

Jeg har personligt ikke noget ondt at sige om Danaweb. Jeg har dog generelt hørt fra flere tidligere kunder, at de følger sig bundet hos dem. - Hvis du senere ønsker at skifte væk fra dem, skal du starte forfra.

Jeg kan også se at du skriver at du har fået billige tilbud fra dem som jeg kalder "tema-ryttere". - Jeg har desværre erfaring fra dem, at de ikke har andre kompetencer end netop at installere et tema, og indsætte dit indhold. - Jeg vil stærkt fraråde dig disse aftaler. - Selvom det på den kortsigtede bane kan være fristende. Hvis du betaler 2500, er der ca. 1100 kr. tilbage efter moms og skat. - Lad os antage at de tager en anstændig timeløn… Så er der godt nok ikke mange timers arbejde tilbage? 2-3?

Jeg ved fra mine kunder ved Koldingwebbureau.dk at de er utrolig glade for at netop at kunne ringe til mig - Selvom jeg bruger en del tid på det, så mener jeg personligt det er givet godt ud.

At finde en webudvikler handler utrolig meget om tillid, og den du vælger skal være en du følger du er tryg ved.

Jeg håber det lykkes dig at finde den rette til dit projekt. - Hvis du har spørgsmål til mit svar, er du hjertelig velkommen til at skrive, så skal jeg besvare efter bedste evne.

DBH
Arvin

Tilmeldt 12. Nov 10
Indlæg ialt: 210
colaflaskeN Skrevet 11-09-2018 kl. 20:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg er også i mit andet erhverv benyttet mig af danaweb og i denne forbindelse passer det meget godt ind.

Jeg kan også se det som en nem og god løsning til mig nu og her, men kunne være fedt med en der kunne lave noget nu, og også kunne være interesseret i at videreudvikle til fornuftige penge.

Men ja må lige tage mig tid til at undersøge referencer osv fra folk.

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
Alt det andet.. er venligst sponseret af:
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere