For mange år siden drev jeg en lille webshop på fritidsbasis. Ideen var god, der var kunder i butikken men desværre havde vi ikke mulighed for at samarbejde med de danske grossister fordi vi var en webshop. Shoppen blev derfor drevet af parallelimport.
Jeg har puslet lidt med ideen om at genstarte projektet, men har ikke haft fat i de pågældende grossister endnu. Hvad er jeres erfaring - diskrimineres webshops stadig nno 2018?
jeg ved ikke om det er diskrimineres - men hvis vi taler mærkevarer så ja - så er det svært at få disse ind i en nystartet webshop - da det ofte ville svække brand-værdien, hvis man kunne få dyre mærkevarer i et hav af netbutikker i vild konkurrence med hinanden og sønderbombede priser. Mærkevarene har for visse vedkommende besluttet kun autoriserede fysiske butikker - eller en kombi af det og så nogle få meget målrettede store webshops der kan garantere en ganske stor afsætning og ordnede forhold
vh John Hannover
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Så du mener det er diskrimination, når en grossist eller et brand beskytter sit produkt og sine seriøse forhandlere, som skal leve af det, ved at sige nej til en fritidsjobber, som vil konkurrere alene på prisen.
For det er nu engang det 99/100 små webshops gør. De sælger ikke ret meget, men tvinger alle dem som skal leve af det til at sænke prisen.
Af god grund skal du forvente et nej i nogle brancher.
Jeg er med på at det er helt lovligt det grossisterne gør og at jeg ikke kan tvinge dem til at handle med mig. Men personligt mener jeg at det er en floskel det med at webbutikker sjofler markedet. Der er givetvis mange useriøse henvendelser fra unge iværksætterspirer der sidder derhjemme en fredag aften og keder sig og tænker noget a la "jeg åbner sgu en Ralph Lauren webstore". For at vide vores seriøsitet havde vi stiftet et selskab med en kapital der langt overstiger det de fleste konkurrenter med fysiske butikker rådet over og vi var klar til at bruge hver en krone på lagervarer. Beskeden fra grossisterne var da også at de meget gerne ville handle med os men ikke hvis vi ikke havde en fysisk butik. Vi fik så hul igennem til nogle "sidegadevekselerer" men leverancerne var for svingende til at kunne bygge en forretning op omkring det.
Som Uptimester ganske rigtigt er inde på, så kan du komme med nok så mange penge, men hvad er det for et brand der er flere millarder værd i sidste ende?
Bevis at, du har et koncept der er unikt og som du selv ville satse alt du ejer på og ikke mindst stå 100% inde for og i værste fald kan det jo være at, de har sagt nej for at, overholde deres intern politik.
Det kan godt være den pågældende sælger du har snakket med godt kan se at, det var en god forretning, men hvis han mister jobbet på at, sælge til dig gør han det selvfølgelig ikke.