Modtaget "spam" - Men vil faktisk godt have produktet, bør - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

 

Modtaget "spam" - Men vil faktisk godt have produktet, bør man anmelde alligevel?

Side 1 ud af 1 (9 indlæg)
Amino-karma 520
Tilmeldt 11. maj 10
Indlæg ialt: 94


Skrevet 22-08-2016 kl. 17:49
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Hejsa

Jeg har fået en ganske uopfordret mail om at leje en stand på en messe

Det rammer mine principper og gør mig småsur, for de må og skal ikke sende uopfordret, og de burde kende reglerne (Hvilket jeg går ud fra at de gør, men er ligeglade) - Og jeg tænker at jeg er en af mange hundrede, for mailen er en standardmail, om end jeg ikke er i tvivl om at de har fundet frem til min virksomhed ved "håndkraft".

Havde de givet et ring først, så havde sagen jo været en helt anden.

Problemstillinger:

1) Deres timing er god i forhold til vores fokusområde, og vi skal ud og promovere, så det er helt oplagt at vi skal med til messen. Så vi ender nok med at købe en standplads.

2) Skal jeg brokke mig til dem direkte? Skal jeg bare sende den videre til DK spam? Eller skal jeg være ligeglad? Jeg føler at det klinger hult at sige "Ih hvor er i dumme, men book mig ind på en plads" - Jeg tænker ikke at det ændrer deres praksis fremadrettet.

Mest af alt har jeg bare lyst til at videresende mailen til dansk spamklage, bestille en standplads og så lade de to ting være adskilt og synes at jeg har gjort mit.

Hvad tænker de kloge aminoer?

Amino-karma 32
Fra Odense C
Tilmeldt 4. jul 16
Indlæg ialt: 7

Jakob Skovvang Nielsen
Skrevet 22-08-2016 kl. 18:32

Jeg havde nok valgt at benytte mig af tilbuddet, men samtidig gøre det meget klart for dem at det var heldigt at timingen var så god, ellers havde de fået fingrene i klemme :-)

Amino-karma 4.027
Tilmeldt 11. jan 12
Indlæg ialt: 787

Jesper I. P
Skrevet 22-08-2016 kl. 18:41

Du kan jo også være grov og bede om en klækkelig rabat :-)

Amino-karma 1.573
Fra Silkeborg
Tilmeldt 13. nov 13
Indlæg ialt: 323

Per Eckert
Fra mobilaktiv.dk
Skrevet 22-08-2016 kl. 23:17

Hejsa, det er selvfølgelig ikke i orden at de har sendt dig en mail uopfordret, når det så er sagt og det vitterligt er et produkt du kan have gavn af for din Virksomhed, så tror jeg da bare lige jeg ville tage knoglen, og spørge ind til hvordan de har fået din mail adresse, og om de er bevidste om at det faktisk er ulovligt Jvf. markedsføringsloven - når de har svaret på dette, så ville jeg da "pænt" bede om, som en anden skriver i tråden, at få en rigtig god rabat på den stand du gerne vil have.

Dernæst bør du også overveje om hvorvidt du skal slettes fra den mailingliste, eller om du i virkeligheden er godt tjent med at kunne få nogle fordele fremadrettet ved at være på listen ?

Lov skal selvfølgelig overholdes, men jeg synes en tendens er på vej i Danmark, det gælder mere og mere om at "knalde" en Virksomhed enten for unsolicated e-mails, "krænke ophavsretten" eller noget helt 3. vi kan få skovlen under hinanden på,
min holdning er at alle vil sælge, ingen må kontaktes pr. uopfordret mail, og nej tak til reklamer, så det er ikke ligefrem nemt.

Mit bedste råd er, du skal gøre det du mener er sund fornuft og har samvittighed til, men som du selv skriver kan det virke enormt aparte,
at du "knalder" Virksomheden for e-mailen, men samtidigt ønsker at gøre brug af deres service, for at din Virksomhed kan skaffe kunder via messen -
i min verden er det dobbeltmoralsk og ikke andet end "klynk" 

Med dette ønsker jeg en god aften, håber du får lidt rabat på standen, og ellers kommer videre i "livet"
de bedste amino hilsner

Per Eckert

[Manuel signatur med link udenfor signaturfeltet fjernet af moderator i henhold til Aminos regler]

Amino-karma 134
Tilmeldt 16. jun 16
Indlæg ialt: 32

Bernt Elkjær
Fra berntelkjaer.dk
Skrevet 22-08-2016 kl. 23:25

Jeg ville også gå efter at få en rabat :)
Markér emailen som spam i din mailboks. Så får de i det mindste en spam complaint og bliver straffet på deres deliverability, når andre formentlig gør det samme.

Følg Marketing Automation-bloggen på berntelkjaer.dk

Amino-karma 1.881
Tilmeldt 26. sep 14
Indlæg ialt: 330

Marwe
Skrevet 23-08-2016 kl. 00:21

Jeg synes du skal booke standen, glemme alt om deres spam mail og så komme videre med at sælge røven ud af bukserne i stedet for at bruge tid på at lege politimand. Du har allerede brugt for meget tid på sagen ved at skrive om det på Amino :-)

Ja, det er ikke korrekt at sende disse "spam mail" men det er trods alt et produkt som du kan bruge, og ikke en mail om viagra eller lign. så vær glad for det.

Hver dag brydes loven af folk der kører for hurtigt på vejene, snyder i skat, fake webshops, underbetalte arbejdere og enkelte firmaer sender spam mails osv. osv. - men du bør have fokus på at udvikle din forretning og ikke bruge tid på hvad de andre ikke må.

Som sagt det er helt op til dig selv, men der er vel en grund til at du er blevet selvstændig og ikke jurist hos Forbrugerombudsmanden ;-)

Go' messe ;-)

Amino-karma 520
Tilmeldt 11. maj 10
Indlæg ialt: 94

mandeblad
Skrevet 23-08-2016 kl. 16:47

Hej med jer, tak for input :)

Det var ikke min tanke at forsøge at presse mig til rabat. Og jeg er fortsat i tvivl om, om jeg gider at nævne det når jeg tager fat i dem, for det er da også en måde at få startet den kedelige stemning på - Jeg tænker ikke at det ikke nødvendigvis bliver modtaget med kyshånd og bedre service til gengæld.

Jeg er som nævnt ret overbevist om at jeg ikke er på en decideret mailliste eller lignende (I dette tilfælde), men fundet ved at de har lavet en reel søgning på eksempelvis google - Eller bare ved at vi eksisterer.

Så arbejdet for at de havde løftet røret og ringet til os først kunne have været klaret på 2 minutter - Men jeg er godt klar over at det på alle leder og kanter er nemmere at sende en mail end at skulle snakke med den rette person, eventuelt få afslag og bare bruge tiden på det, i stedet for at sende en standardskrivelse :) .. Og bl.a. Derfor netop ikke er lovligt.

Så det var mest for at stikke en føler ud, få en fornemmelse for hvordan andre håndterer det. 

For vi modtager vel dansk "spam" ca. en gang om måneden, og enkelte har jeg anmeldt, resten er bare røget ud. Men lige så meget som jeg bare kan overse dem og komme videre, synes jeg også bare at der er et behov for at man gør noget, for ud af de mails jeg får, er der nogen hvor det er tydeligt at man tager chancen og håber på at der ikke sker mere.

Amino-karma 687
Fra Aarhus
Tilmeldt 31. aug 05
Indlæg ialt: 168

Thomas Schulz
Fra Microsys
Skrevet 23-08-2016 kl. 17:30

Personligt vil jeg lang hellere modtage en email end et opkald. Det er decideret hul i hovedet at man tillader telemarketing men ikke en email.

Tele marketing koster direkte penge for dem som sidder koncentreret og arbejder, men som er nødt til at tage telefonen. En uvelkommen email koster 1-2 sekunder og kan gøres når man alligevel har en "break" fra arbejdet.

Men måske de har knyttet en relation til dig på en eller anden måde, som gør de tror de må emaile dig. Fx snakket med dig til en messe, over sociale medier mv? (Det er nok stadigvæk ulovligt, men i mit hoved begynder det at være virkelig nitpicking, hvis man brokker sig i så fald)

Prøv vores nye produkt TechSEO360.com for Windows og Mac - og se vores teknisk SEO med TechSEO360 video på YouTube

Amino-karma 520
Tilmeldt 11. maj 10
Indlæg ialt: 94

mandeblad
Skrevet 23-08-2016 kl. 22:58

Thomas Schulz:

Men måske de har knyttet en relation til dig på en eller anden måde, som gør de tror de må emaile dig. Fx snakket med dig til en messe, over sociale medier mv? (Det er nok stadigvæk ulovligt, men i mit hoved begynder det at være virkelig nitpicking, hvis man brokker sig i så fald)

Slet ikke, det er ikke nogen vi har haft kontakt til før på nogen måde.
Side 1 ud af 1 (9 indlæg)

RSS-feed
 
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m.
Besøg vores samarbejdspartnere :