Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Likviditetsbudget - hvordan?

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Fra Herning
Tilmeldt 12. Mar 12
Indlæg ialt: 85
Skrevet kl. 22:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg skal i forbindelse med en ansøgning om lån til driftkapital aflevere en drift- og likviditetsbudget i banken. Jeg har udarbejdet driftbudget, men hvordan udarbejder man et likviditetsbudget? Er der nogen som kan hjælpe?

Tilmeldt 19. Apr 11
Indlæg ialt: 61
Skrevet kl. 22:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

På Startvækst.dk kan du læse lidt om et likviditetsbudget, ligesom du finder en Excel-skabelon. Kig her.

God fornøjelse.

Mange hilsner
Mikkel 

Tilmeldt 30. Apr 14
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:32
Hvor mange stjerner giver du? :

Du kan også modtage 3 gratis tilbud på www,alego.dk  -  du kan ligge din opgave ind, for derefter at modtage optil 3 tilbud gratis fra uvildige revisorer / bogholdere. Når man skal have lavet et drifts og likviditetsbudget til banken for at låne penge din driftskapital , vil jeg helt klart anbefale at der er en fagmand der har set på det. De fleste pengeinstitutter stiller større og større krav til netop budget processen er i orden.

Derfor vil jeg klart anbefale at du går ind på  www.alego.dk og ligger din opgave ind

Tilmeldt 22. Jan 09
Indlæg ialt: 34
Skrevet kl. 14:16
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

I princippet er det ikke svært at lave et likviditetsbudget. Men alligevel...

Du skal have styr på periodiseringen af dine indtægter og dine udgifter. I forhold til dit driftsbudget, har du antagelig styr på hvornår dine faste udgifter falder. Problemet er de variable udgifter og indtægterne.

Hvis du i dit driftsbudget for en given måned har budgeteret med et salg på 100,000, så skal du prøve at beregne hvor meget det koster at fremstille og levere produktet og hvor langtid det tager at få pengene ind fra din kunde. Lad os for enkeltheds skyld sige at du får leveret dine varer fra din leverandør den 1. i måneden, med samme fakturadato og har 14 dages kredit på de 50.000 varene koster inkl. fragt. Salget fordeler sig jevnt over måneden, og den 30. er alt solgt. Dvs. at du skal lægge 50.000 den 15.

Hvis du nu sælger kontant så har du ca. 50.000 den 15. Hvis du sælger via kortløsninger så har du mindre end 50.000 den 15. Hvis du sælger på faktura med f.eks. 1 mnd forfald, så har du ingenting den 15. Kort sagt, du skal beregne salget, og hvor lang tid det tager at få pengene ind. Tag højde for at folk så ikke betaler til tiden, hvis du fakturerer, at dit site kan gå ned hvis du har netsalg, at du får returer osv. Og så skal du selvfølgelig have de faste udgifterne med.

En virksomhed som har været i gang en stund, vil oftest kunne beregne sin likviditet ud ifra visse nøgletal, men for en nystartet virksomhed kan det være svært at tage højde for alle parametre. Disse nøgletal kunne også afdække en øgning i kredittiden, generelt eller hos specifikke kunder, som en varsellampe.

Selv om likviditetsbudget er nemmere end at fotografere vinflasker, synes jeg du skal tage kontakt med din revisor for hjælp.

En anden mulighed er at spørge banken; de har jo likviditetsberigningssystemer. Vel og mærke hvis du har tænkt tingene gennem på forhånd. Med en revisor kan du spille bold, på banken kan det tyde på usikkerhed. En revisor koster så penge.

mvh Øyvind

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 47157
Fra  John Hannover Skrevet kl. 15:24
Hvor mange stjerner giver du? :

en af de mere oplagte give aways som er stor forskel altid fra driftsbudget til likviditet er momsen hvor det du skal betale eller ha retur kommer en gang i kvartalet i begyndelse (eller en gang halvårligt senere) Det vil ofte forskyde likviditeten 

vh John

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)