Det handler om at først prøver man med hovedkravet, hvor patentbureauet skærer mere og mere væk, så man bevæger sig længere og længere væk fra en egentlig beskyttelse af ens opfindelse. Beskrivelsen bliver så vag at en fagmand ikke engang ville kunne genskabe et produkt ud fra de krav der er fremsat. Det er lige præcis den type "Patentbureauer" jeg har været i kløerne på, som slår sig på erfaring og mange år på bagen, og så snart man er lokket ind i folden og har betalt det første gebyr, så falder korthuset sammen og man står først med en patentansøgning der beskriver produktet, hvorefter de revurderer deres egne fejl konstant og omskriver patentet (Mod betaling naturligvis), det er åbenbart fast kutyme har jeg erfaret blandt mange iværksættere. Jeg vil mene at vi i Danmark simpelthen har slået vores konkurrenceevne i sænk med de udgifter der er forbundet med at starte fra bunden. Vi har en produktionslinje som ikke er gearet til at lave hurtige ændringer kontra pris, hvorfor vores fremtid må findes i de digitale muligheder, hvilket vi dog gør godt. |
Det er svært at sælge noget som folk ikke ved eksisterer, også selv om de har brug for det, det er faktisk det der har været, og til dels stadig er, vores største udfordring, også selv om mit produkt (at passe telefonen for andre virksomheder) hverken er nyt eller unikt, det er bare ikke så kendt eller udbredt.
umiddelbart vil jeg sige at hvis det er et helt nyt produkt, så vil alfa og omega være markedsføringen. Det kan være dyrt, men er det et godt produkt burde du kunne skabe interesse omkring det ved at være lidt agressiv i forhold til medierne, og de vil sandsynligvis give dig (gratis) omtale.
klø på, og rigtig meget held og lykke med det.
mvh
Mette