Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Kronik i Børsen: 5 grunde til Bitcoin er den vigtigste opfindelse siden internettet

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)
Tilmeldt 2. Sep 06
Indlæg ialt: 19
Skrevet kl. 11:22
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 2 person

Hej Amino

Jeg havde følgende indlæg i Børsen d. 19. november 2013. Man er allerede begyndt at se en hel industri af virksomheder vokse op omkring Bitcoin. Derfor ville jeg dele kronikken her, for projektet er naturligvis interessant for iværksættere. Personligt har jeg drevet Bitcoin Nordic på fuld tid siden august 2012.

.

.

5 GRUNDE TIL BITCOIN ER DEN VIGTIGSTE OPFINDELSE SIDEN INTERNETTET

Af Lasse Birk Olesen, stifter af Bitcoin Nordic

"Jeg er en stor fan af Bitcoin. … Regulering af pengemængden bør afpolitiseres,” sagde den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore.

Han bakkes op af Nassim Taleb, hedge fund manager og rådgiver for IMF: "Bitcoin er begyndelsen på noget stort: En valuta uden en stat, hvilket er nødvendigt og essentielt.”

Intentionerne kan være gode nok. Men virker Bitcoin ordentligt? Det mener Microsoft-stifter Bill Gates og Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt, som begge har kaldt Bitcoin “en teknologisk tour de force.”

Bitcoin er en decentral digital valuta, som ikke udstedes eller kontrolleres af nogen centralbank eller virksomhed. Digitalt guld. Den vigtigste opfindelse siden internettet.

For første gang i historien kan mennesker i lande med korrupte retssystemer, manglende håndhævelse af ejendomsret og katastrofale pengepolitikker beskytte deres ressourcer mod tyveri, nationalisering og hyperinflation. Bitcoin benyttes allerede til dette formål i Argentina.

For første gang kan butikker både på nettet og på gaden tage imod elektroniske betalinger uden at betale adskillige procent i gebyr til kreditkortselskaber. Og der kan endelig tages et opgør med den omfattende kreditkortsvindel, som koster flere tusind milliarder kroner hvert år på verdensplan.

For første gang kan almindelige mennesker opbevare sine penge sikkert uden at stille dem til rådighed for andres risikable spekulation i et højt-gearet banksystem. Bitcoin er finansiel decentralisering i en verden, hvor banker ellers fusioneres, centraliseres, nationaliseres og i højere og højere grad bliver too-big-to-fail.

For første gang kan enhver person, høj som lav, uanset om vedkommende befinder sig i Danmark, Argentina eller Kina, betale ethvert andet menneske på jorden øjeblikkeligt, uden mellemmænd og til få ører i gebyr. Som Milton Friedman sagde, da han i 1999 forudså Bitcoin: "Den eneste ting, der mangler [på internettet], men som snart vil blive udviklet, er en pålidelig form for e-penge. En metode hvormed man, når man køber på internettet, kan sende penge fra A til B uden, at A kender B, eller B kender A.”

De vigtigste ting, som Bitcoin bringer med sig, kender vi sandsynligvis slet ikke endnu. Bitcoin er lige nu på samme stadie, som internettet var i starten af 90’erne. Internettet bestod af universitetsprofessorer og nørder i store virksomheder, som kunne sende tekstbeskeder til hinanden gennem en kommandoprompt. Ingen havde fantasi til at forestille sig websites som Facebook og Youtube, som ville få enhver og deres bedstemødre online.

Ligeså arbejder Bitcoin-iværksættere lige nu på livet løs med innovative løsninger på gængse udfordringer. Bitcoin er blevet kaldt “programmerbare penge”. Det betyder bl.a., at visse kontrakter, der før blev etableret juridisk, nu kan gennemføres teknisk - fx testamenter og escrows. Der arbejdes endvidere på at bruge Bitcoin-protokollen til at skabe et decentraliseret register, hvor ejerskab til aktier - eller ethvert andet aktiv - kan sendes rundt i verden til enhver på få sekunder. Og meget mere.

Programkoden er open source, hvilket vil sige, at Bitcoin er et fuldstændigt åbent system, hvis virkemåde er blevet kigget efter i sømmene af hundreder af verdens dygtigste programmører og sikkerhedsspecialister.

Programkoden fastsætter også Bitcoins pengepolitik. For al fremtid ved man med matematisk sikkerhed, hvor mange bitcoins der vil findes på et givent tidspunkt. Tyler Winklevoss, stifter af Facebooks forløber, sagde om sin investering i Bitcoin: “Vi har valgt at lægge vores penge i og sætte vores tillid til et matematisk system, som er fri for politik og menneskelige fejl.” Når investorer slipper for at gisne om hvilken pengepolitik, der føres i morgen og om 5 år, kan de allokere deres kapital mere effektivt.

Myndigheder rundt om i verden har generelt været åbne over for Bitcoin. USA har udstukket officielle retningslinjer for, hvordan man driver en Bitcoin-børs. Tyskland har anerkendt Bitcoin som “private penge”. Danmark, Canada, Finland, Sverige, Norge, Holland, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Indien og Australien har officielt meddelt, at det er fuldt lovligt at bruge Bitcoin. Store virksomheder er begyndt at tage imod Bitcoin som betalingsmiddel, herunder verdens største blogplatform Wordpress.com.

Hvis du ikke allerede har prøvet at bruge Bitcoin, så bør du gøre det nu. Men tag ikke mit ord for det. Nobelprisnominerede Leon Louw skrev forleden: “Ethvert oplyst menneske skal kende til Bitcoin, for det er måske en af verdens vigtigste udviklinger.”

Tilmeldt 27. Sep 13
Indlæg ialt: 499
Fra  Wordpress support Skrevet kl. 11:58
Hvor mange stjerner giver du? :

Lasse Birk Olesen:
For første gang kan enhver person, høj som lav, uanset om vedkommende befinder sig i Danmark, Argentina eller Kina, betale ethvert andet menneske på jorden øjeblikkeligt, uden mellemmænd og til få ører i gebyr.

 

jeg synes jeg fornyeligt læste at Kina afviste at bruge bitcoins hvilket gav det resultat at kursen på bitcoins faldt med 50%

Tilmeldt 2. Sep 06
Indlæg ialt: 19
Skrevet kl. 12:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Kina meldte ud, at kinesiske banker ikke pt. må tilbyde produkter denomineret i bitcoins. Samtidig sagde de dog også, at menig kineser må købe og sælge bitcoins, som de vil.

Tilmeldt 28. Dec 13
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 13:49
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hej Hr. Olesen

Jeg forventer en bitcoin boble, alt for mange miner bitcoins i private farme, og det er dyrere at mine en bitcoin end dens nuværende værdi i USD. Så pt er den mindre rentable end en ny bil.

Værdien af bitcoins skal stige meget før valutaen giver mening. Så alt tyder på at det bare er endnu en høj risiko spekulations vare.


Mvh
René K Nygaard

Tilmeldt 2. Sep 06
Indlæg ialt: 19
Skrevet kl. 13:55
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hej Rene

Mining er en teknisk detalje, men i øvrigt irrelevant for betalingssystemet og valutaen. Man kan i princippet forestille sig et system, som på alle punkter var identisk med Bitcoin - bortset fra sikkerheden ikke fungerede ved mining, men et andet sikkerhedssystem. Det gør ingen forskel for Bitcoins økonomiske egenskaber.

For all practical intents and purposes kan du glemme mining, når vi taler om, hvad Bitcoin kan bruges til og kommer til at betyde. Som du også kan se har de ting, som jeg taler om i min kronik, intet med mining at gøre.

Fra London
Tilmeldt 11. Dec 07
Indlæg ialt: 373
Skrevet kl. 00:13
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 3,0 stjerner givet af 2 person

Hvordan ser du på problemet at Satoshi (eller en early-adopter) sidder inde med nok Bitcoins til at crashe markedet?

Tilmeldt 28. Dec 13
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 01:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er korrekt at mining er en teknisk detalje, men i mine øjne en vigtig detalje. Bitcoins er sikkerhedsmæsigt afhængig af mining, men incitamentet til at bruge penge på at mine falder som tiden går, grundet at belønning i bitcoins falder over tid, så det er afhængig af stigende værdi af bitcoins. Pt koster det en del penge (computerkraft og strøm) at mine bitcoin. Computerkraft bliver billigere men strøm tyder ikke på at falde i værdi, særlig grundet beskatning i mange lande.

Tilmeldt 2. Sep 06
Indlæg ialt: 19
Skrevet kl. 04:26
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Kasper Grubbe:
Hvordan ser du på problemet at Satoshi (eller en early-adopter) sidder inde med nok Bitcoins til at crashe markedet?

To grunde til at det ikke er et særligt stort problem:

1) Det estimeres, at han sidder på 5% af de samlede bitcoins, der vil komme til at eksistere. Man kan sammenligne det med guld, hvor både USA og G6-landene også sidder på cirka 5% af verdens beholdning af guld hver. Det afholder ikke folk fra at benytte guld til værdiopbevaring.

Sammenligner du med almindelige gængse valutaer, så falder det naturligvis endnu mere ud til Bitcoins fordel, for den europæiske centralbank kan jo i princippet beslutte sig for at øge mængden af Euro i morgen med 10,000% og sælge dem på verdensmarkedet og dermed crashe Euroen.

2) Det er vigtigt at forstå, at Bitcoin er to ting: A) Et betalingssystem B) En valuta. Det er på en måde uheldigt, at opfinderen valgte at kalde de to ting det samme.

For betalingssystemet har det ingen betydning, hvad prisen er - og derfor heller ingen betydning, om der skulle blive solgt en stor mængde bitcoins på samme tid. Hvis du fx er en webshop, der ønsker at tage imod Bitcoin-betalinger, men ikke ønsker valutarisikoen, så kan du benytte services som BIPS og BitPay, der veksler til kroner eller dollars med det samme og udbetaler til din bankkonto. Så udnytter du stadig Bitcoins fantastisk effektive betalingssystem, der kan bruges af kunder globalt og til praktisk talt ingen gebyrer og uden problemer med chargebacks. Men du afholder dig fra at bruge valutaen.

Det er korrekt at mining er en teknisk detalje, men i mine øjne en vigtig detalje. Bitcoins er sikkerhedsmæsigt afhængig af mining, men incitamentet til at bruge penge på at mine falder som tiden går, grundet at belønning i bitcoins falder over tid, så det er afhængig af stigende værdi af bitcoins. Pt koster det en del penge (computerkraft og strøm) at mine bitcoin. Computerkraft bliver billigere men strøm tyder ikke på at falde i værdi, særlig grundet beskatning i mange lande.

Der er to ting, der giver incitament til minere: Nye bitcoins samt transaktionsgebyrer. Efterhånden som mængden af nye bitcoins, der udstedes, går mod 0, vil minerne i højere grad leve af transaktionsgebyrer, ligesom fx PayPal og VISA lever af transaktionsgebyrer i dag. Forskellen er blot, at Bitcoin-mining er et helt åbent marked, hvor alle kan konkurrere om at gøre det mest effektivt og billigst muligt. Mens PayPal og VISA kun er udsat for meget ringe konkurrence og derfor kan tillade sig at tage høje gebyrer.

Fra Kbh.
Tilmeldt 16. Jun 07
Indlæg ialt: 76
Skrevet kl. 00:29
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person
Tilmeldt 28. Dec 13
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 01:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Om en entitet, det være sig stat/virksomhed/fond eller person, som sidder på 5% vil ikke være det afgørende. Det er jo ikke så meget anderledes end der findes rige og fattige entiteter i Danmark. Jeg er mere bekymret for at bitcoin bliver ligesom en stats kontrolleret valuta, fordi der kun vil være få server farme i verden hvor det kan betale sig at mine, og de derved får en central rolle.

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)