For at starte bagfra:
Reglerne om befordringsfradrag og skattefri kilometergodtgørelse findes i ligningslovens § 9B og 9C. § 9B omhandler erhvervsmæssig kørsel, herunder den såkaldte 60 dages regel. 9C omhandler det vi kalder alm. hjem arbejde kørselsfradrag, herunder kørsel udover 60 dages reglen.
Det er strækningen der er afgørende. Har du to kunder på samme adresse, regnes de som en og samme kunde i denne sammenhæng. At en af dine kunder måske har flere forretningssteder som du besøger regnes på samme måde som flere kunder i denne sammenhæng. Dvs. arbejdssted er et bedre udtryk end kunde.
Din tankegang er iøvrigt rigtig:
1) Hver 14. dag (ca. 52 gange på to år). Ja for du har ikke ramt de 60 dage i de 2 år.
2) En gang om ugen og en årlig pause på tre måneder (60 arbejdsdages pause, så start på ny periode). Ja
Du skal bare være opmærksom på at 2 års perioden som man kigger på ikke er statisk. Når vi taler om 2 år eller 24 måneder er det ikke to kalenderår eller lignende. Det er en vilkårlig 24 måneders periode, hvor man kigger på de foregående 24 måneders kørsel. Følger du mønsteret i 1) vil du aldrig komme over de 52 dage, men kommer der lige 2 uger hvor du skal starte eller slutte det pågældende sted, og derved køre til eller fra dit hjem falder korthuset fra hinanden.
Bemærk også at de 60 på hinanden følgende arbejdsdage skal være arbejdsdage. Feriedage tæller ikke med.
Når vi taler om pause og optællingen af de 60 arbejdsdage så bemærk lige at du godt kan arbejde det pågældende sted uden at det indgår i regnestykket. Der er jo ingen der siger at du altid kører ruten fra hjemmet til arbejdsstedet og omvendt. Har du aldrig andre kunder o.l. du skal besøge på vejen ud eller hjem, eller kunne man forestille sig at du kunne få det

Nr. 2.:
Det du mener er at du i stedet for at bruge egen bil køber og anvender firmaets bil. Nej det går helt galt

Det at bilen herved står hos dig uden for arbejdstiden kan kun give ballade, da myndighederne vil anlægge det synspunkt at du har fri bil til rådighed. Du kan så bruge en masse krudt på at overbevise dem om at du ikke har kørt privat i den, hvorefter de forklarer dig at du jo er ude over 60 dages reglen så den kørsel vi taler om her anses for privat kørsel = fri bil beskatning. Er det et
I/S og er du ikke i
virksomhedsordningen er vi ikke inde i reglerne om fri bil, men fradragsbegrænsning, men det er faktisk lige så slemt.