Hej Jeg kan godt finde forbrugerrådets svar på prismærkning eller rettere forkert prismærkning. Men i hvilken paragraf og hvilken lov, finder jeg formuleringen? Har nu læst Købeloven Markedsføringsloven Og forsøgt at finde noget der minder om en forbrugerlov Ingen af dem af nævner noget om undtagelserne som beskrevet på forbrug.dk som siger "Du kan normalt forlange at købe varen til den pris, der står på prismærket, også selvom det ved en fejl er en forkert pris. Der er dog enkelte undtagelser. Det kan fx være en vare, som en anden kunde har flyttet, fx lagt på et bord med udsalgsvarer. Du kan heller ikke få varen til den forkerte, lave pris, hvis det er åbenlyst, at der er tale om en fejl. Det kan fx være et prisskilt fra en billig vare, der er faldet ned på en meget dyr vare." Er her nogen der ved hvilken paragraf og lov jeg kan henvise til? Nu har jeg to gange på den samme uge haft kunder der kommet med planter (2 forskellige) der havde et prismærke på der var væsenligt billigere end hvad jeg har sat dem til. Den ene stod som den eneste med en pris på kr. 20.00 og en på 399.50 blandt 50 andre planter til kr. 399.50 Den anden ( En orchide Prismærket til kr. 125.00) var sat på en hylde med skilt hvorpå der stod "Anthurium kr. 60.00" Forbrug.dk er jo meget klar, men når man står med nogle kunder der "FORLANGER" at vide hvilken lov det drejer sig om så kommer jeg til kort. Jo jeg ved godt at det er meget få kunder om året der har denne opførelse, men derfor er det rart nok at vide. Tak på forhånd |
Hej Glasmager,
Du skal sætte dig ind i principperne bag Aftaleloven.
Meget kort, så består en aftale af tilbud og en accept. Hvor du har sat en vare i udstilling med en pris er et egentligt tilbud (dog findes der flere former for tilbud).
Hvis forbrugeren accepterer dit tilbud, så har I dermed en aftale, som I bliver gensidig bundet af, jf. Aftalelovens § 1. Dog kan der forekomme situationer, hvor man ved en fejl har angivet en forkert pris. Her vil du stedse være bundet, medmindre forbrugeren var i ond tro. Der ligger en klassisk dom på dette område, som bliver benævnt Fjernsynsdommen eller TV-dommen.
Hvad der åbenlyst er en fejl fra din side af, er ikke nødvendigvis en åbenlys fejl fra forbrugerens synspunkt af.
Håber dette hjalp dig?