Har (muligvis) en opfindelse - hvad gør jeg nu? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Innovation & Vækst

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Opfindelser, patent & intellektuelle rettigheder (IP) "

 

Har (muligvis) en opfindelse - hvad gør jeg nu?

Side 1 ud af 2 (12 indlæg) 1 2 Næste >
Amino-karma 33
Fra København
Tilmeldt 10. maj 11
Indlæg ialt: 8


Skrevet 18-09-2013 kl. 20:43

Kære amino'er

Jeg har muligvis fået en ide til en ny opfindelse. Det drejer sig om en ny måde at lave parkeringskældre på, som bl.a. vil kunne laves under eksisterende huse, og være meget pladseffektiv, og billig i drift (og hvilen storby i verden ville ikke kunne have gavn af det?). Sagen er at jeg kun har udformet den på konceptuelt plan, men har dog så meget teknisk indsigt, at jeg vurderer at den ikke er umulig. Men jeg er noget i tvivl om hvad jeg så gør nu. Jeg skal på en eller anden måde have den konkretiseret og beregnet, men jeg har ikke de specifikke bygningstekniske, og maskintekniske kompetencer til at beregne på ideen, hvilket der skal til, for at komme videre. Jeg kunne så hyre en bygningsingeniør og en maskiningeniør til at regne på det, for at komme nærmere, men har ikke råd til at ansætte sådan et par, eller hyre et ingeniørbureau til det (hvilket nok er endnu dyrere). Jeg kunne måske prøve at rejse penge til et feasibility-study - men så skal jeg stadig have et eller andet at vise, og det jeg har er i hovedet og på nogle skitser..... Så hvad gør jeg så - nogen forslag ?

Mvh Anders

Amino-karma 133
Tilmeldt 3. sep 13
Indlæg ialt: 24

Peter J.
Skrevet 18-09-2013 kl. 21:57

Hej Anders. Det er egentligt trist det skal være så svært med de gode ideer. For det lyder da som en ide af stor kaliber, og egentligt også med et stort potentiale jf. prognosen for tilgang af biler her i landet.

Der hvor problemet er, at man altid er nervøs for at andre skal stjæle ens ide når man fortæller om den. Du skal prøve at finde nogen personer der har nogen af de kompetencer du efterspørger, de kan sikkert hjælpe dig en anelse på vej. Når du så ved at ideen stadig holder, ja så er min anbefaling at du allierer dig med nogen / laver et joint-venture med nogen der har de kompetencer du mangler. Det bliver nok svært at lave helt alene, og uden de store penge.

En lidt impulsiv tanke var at du kunne kontakte nogen i en kommunes tekniske afdeling, her kan du anmode om et uforpligtende møde hvor du kan drøfte dine ideer med en af kommunens ingeniører. De er (modsat af hvad alt for mange tror) faktisk meget hjælpsomme hvis man behandler dem med den respekt vi alle helst vil mødes af. De er nok ret "ufarlige" i forhold til at stjæle din ide, idet de sjældent har de store kommercielle evner.

God vind & held og lykke!

 

Peter

Amino-karma 21
Fra København
Tilmeldt 3. sep 13
Indlæg ialt: 6

Walther Rebernik
Fra Rebernik og Scheel adv...
Skrevet 19-09-2013 kl. 07:37
Hej Anders

Først og fremmest skal du begrænse offentliggørelsen af din ide mest muligt, da offentliggørelse forhindrer dig i at søge et patent senere.

Dernæst lyder det måske mere som et koncept end en egentlig opfindelse (som er nyskabelser indenfor den tekniske emneverden).

Hvis der er tale om en opfindelse eller der i konceptet ligger sådanne nyskabelser, så bør du til at starte med finde ud af, om dette virkeligt ER nyt.

Patent og Varemærkestyrelsen er rigtigt flinke til at hjælpe med at finde ud af, om ideer er nye.

Vh. Walther
Amino-karma 9.712
Fra Roskilde
Tilmeldt 16. jun 09
Indlæg ialt: 2.306

Pitotwatches  
Fra Gator Trade
Skrevet 19-09-2013 kl. 08:01

Du kunne evt kontakte dtu og spørge om nogle af de senere semester studerende vil hjælpe med beregninger på dit projekt som tilskud til SU, for en brøkdel af et bureau måske - går selv på 1. sem maskinlinje så tror godt det kan lade sig gøre at finde nogle der kan hjælpe, også med at lave tegning i 3D :)

pitotwatches.com watches inspired from airplanes

Amino-karma 239
Tilmeldt 9. jun 08
Indlæg ialt: 43
Amino Plus Amino Ekspert
Kasper Birkeholm Munk
Skrevet 19-09-2013 kl. 09:01

Hej Anders,

Det lyder som en spændende ide du har - og som Walther bemærker så er din ide på et meget tidligt stadie - på konceptuelt plan - og bliver først til en regulær opfindelse, når de tekniske principper for din ide viser sig at holde vand. Derefter er udfordringen så: hvad siger markedet - er der en kommerciel interesse for din opfindelse.

Jeg vil anbefale dig at gå meget håndgribeligt til værks. Få lavet en samlet beskrivelse inkl. tegninger (så godt du kan) af din ide og send den forbi Opfinderrådgivningen.
Opfinderrådgivningen er sat i verden for at hjælpe private borgere med at kommercialisere deres ideer og rådgivningen er gratis. Du kan læse mere mere om ordningen og hvordan det fungerer her: http://opfind.nu/de-10-trin/trin-1.aspx

Som led i rådgivningen har vi mulighed for at trække på dygtige kolleger indenfor netop byggeområdet. Jeg føler mig sikker på at det hurtigt kan afgøres om der er grundlag for at arbejde videre med din ide eller ej.

Du er velkommen til at give os et skud. Husk at vores rådgivning er gratis.

Bedste hilsner

Kasper

PS: husk at lave noget research på konkurrerende metoder til at grave ud under eksisterende bygninger og tage det med i din beskrivelse. 

Teamleder for Opfinderrådgivningen - www.opfind.nu

Amino-karma 21
Fra København
Tilmeldt 3. sep 13
Indlæg ialt: 6

Walther Rebernik
Fra Rebernik og Scheel adv...
Skrevet 20-09-2013 kl. 07:27
Hej Kasper

Godt at vide at I findes. Jeg kendte faktisk ikke til jer. Tror jeg kan puffe en del i jeres retning, da vi får mange sådanne henvendelser.

God weekend!

Walther
Amino-karma 239
Tilmeldt 9. jun 08
Indlæg ialt: 43
Amino Plus Amino Ekspert
Kasper Birkeholm Munk
Skrevet 20-09-2013 kl. 15:23

Walther, du skal være meget velkommen.
Hvis der er mere du ønsker at vide om Opfinderrådgivningen er du velkommen til at kontakte mig.

Og Anders - vi venter bare på at høre fra dig:-)

God weekend folks,

Kasper 

Teamleder for Opfinderrådgivningen - www.opfind.nu

Amino-karma 33
Fra København
Tilmeldt 10. maj 11
Indlæg ialt: 8

Anders
Skrevet 20-09-2013 kl. 16:54

Jeg siger mange tak for de gode tilbagemeldinger. Tror jeg vil gå efter det med de studerende i første omgang, så jeg kan få konkretiseret ideen lidt mere. Nogen gode ideer om hvem jeg lige tager fat i ved dtu, eller måske ingeniørhøjskolen. Er der en elektronisk opslagstavle el lign?

Amino-karma 9.712
Fra Roskilde
Tilmeldt 16. jun 09
Indlæg ialt: 2.306

Pitotwatches
Fra Gator Trade
Skrevet 20-09-2013 kl. 17:11

Hej - ingeniørhøjskolen i Ballerup hedder nu DTU Ballerup Campus efter fusion med DTU Lyngby. Men du kan ringe derud, f.eks til studievejledningen, de skal nok hjælpe dig med at hænge evt. opslag op er jeg sikker på. Alternativt kan du sende fil til mig så skal jeg hænge den op på tavlen.

vh Thomas

pitotwatches.com watches inspired from airplanes

Amino-karma 342.361
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.997


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 21-09-2013 kl. 01:12

Der er marked for det. Det udtalte en minister i hvert fald i dag. Han ville nemlig gerne have mange flere kælder så vi kunne få alle de grimme biler væk og flere mennesker og cykler ind! 

Side 1 ud af 2 (12 indlæg) 1 2 Næste >

RSS-feed
 
Besøg vores samarbejdspartnere :