Vi er et ApS med to ansatte partnere (herunder undertegnede), samt freelancere tilknyttet. Vi ønsker at lease en hvidpladebil, som vi kan anvendes i arbejdstiden til f.eks. kundemøder, transport af materialer mv., salgsarrangementer i konsulentbranche, af alle i virksomheden. Hvordan klarer man den overfor SKAT - kan man være tre om at dele beskatningsgrundlaget. Kan ApS''et "æde beskatningsregningen", leasingudgiften og driftsomkotningerne. Eller skal en bestemt person "straffes" i forhold til skatten?
Nogle erfaringer?
Mvh
Carsten
|
Hvis I skal bruge bilen alene til firmakørsel, er der ikke noget beskatningsspørgsmål. Problemet kommer, hvis bilen holder hjemme hos en af jer, som så bruger den til kørsel til og fra arbejde mv., for den slags er privat kørsel, og så kommer beskatningen.
Det mest præcise er: Firmaet afholder (foreløbig) alle udgifter. I fører præcis kørebog for firmakørslen og noterer også privat kørsel. Når I så når frem til regnskabsårets afslutning, regner I sammen med jeres revisor ud, hvordan det bedst kan betale sig at gøre, altså hvor stor en egenandel (eller beskatning), hver enkelt hænger på.
Hvis der kun er én person, som bruger bilen privat, vil vedkommende blive beskattet af at få stillet bil til rådighed. Beløbet er 25% af bilens NYværdi, dog mindst 40.000 kr. Jeg er sikker på, at jeres revisor gerne vil høre om denne nye plan, og måske kan revisoren give et par ord med på vejen om forskellige leasingformer.
Med venlig hilsen