Hej alle Jeg efterlyser lidt hjælp til min hustrus projekt: Min hustru vil være selvstændig og leve af at sælge kager. Vi har tænkt os at starte langsomt op, da der ikke på nuværende tidspunkt er kapital til de store armbevægelser. Hun har allerede stor succes med sine kager hos venner og bekendte. Ligeledes Hun kunne godt tænke sig at finde et godkendt køkken man kan leje/låne, hvor man kan lave kagerne, og så distribuere til bagere, konditore, caféer og andre der er interesserede i at sælge kagerne. Der vil også være et direkte salg til private. Men hvordan gør man det? Hvor finder man et køkken og hvor meget koster det? Det er her vi er gået i stå i øjeblikket. Gode idéer og inspiration efterlyses til at få drømmen til at gå i opfyldelse! Mvh. Peter |
Gode idéer efterlyses: Salg og produktion af kager
Fed ide. Husk website med bestilling og betaling.Karterne kan afhentes ell. Sendes m. Bud. |
Hvad med - ud over det med køkkenet - at surfe lidt rundt og se på, hvordan andre kagebutikker præsenterer sig? Kig også på engelske og amerikanske sider - der er inspiration til en del, herunder præsentation på videoer. Fx http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk; http://www.wilton.com/ God fornøjelse :-) |
Hej. Allerførst, held og lykke med Jeres ide. Derefter vil jeg blot kommentere hvad der falder mig ind. Jeg har ikke erfaring med branchen, så brug mine spørgsmål/svar hvis I kan. 1) Har I lavet en beregning på udgifter målt mod salgspris? 2) Har I undersøgt kunder grundlaget? 3) Jeg er ret sikker på at der kræves uddannelse/kursus/godkendelser for at producere madvarer til salg/videresalg. Har I undersøgt det? 4) Jeg har svært ved at se bagere og konditorer ikke hellere selv bager deres kager! Men cafeér og lign. kunne godt være interesserede. (evt. også store virksomheder med kantine) ... jeg ved godt at jeg ofte kommer til at virke som en lyseslukker, men jeg syntes at man skal stille kritiske spørgsmål. 5) Hvorfor skulle f.eks en cafe købe kager af Jer, i forhold til den lokale bager? Er I så dygtige? ( det kan i sagtens være... det har jeg ikke nogen holdning til, men et vigtigt spørgsmål at stille sig selv.) Mht. at finde et køkken og pris. Så prøv at komme med lidt geografi, hvor kunne i tænke Jer starte op? Der er jo et hav af gamle lukkede bager butikker landet rundt, så det burde da være muligt at finde noget passende. Mvh KMosen |
En af fordelene ved at være rodet, er at man hele tiden gør nye, spændende opdagelser. Peter Plys, bjørn
Hej peter Jeg har en lille sød butik på Nørrebrogade, som jeg bruger til brød udsalg. den har et fint køkken med rigeligt plads, der både stor ovn, en stor ælde maskine og rest skab. og masser af bord plads, og diverse ting. den har smiley. jeg har sat den til salg da jeg har købt en stører bageri på amager. du kan købe den for 70.000 med ALT inventar. butikken mangler ikke noget, der to diske to store køleskabe til majerivarre. og diverse ting. du/i er velkommen til at kigge forbi med venlig hilsen tlf: 27 57 43 21 :) email: m.formand@hotmail.com |
IMie, ja det var måske en idé, hvis husleje og pris er fornuftig. Havde håbet der var en endnu billigere løsning for at komme igang. -- Marianne H, tak for forslaget, men problemet lige nu er ikke branding eller website. De ting har vi rimelig godt styr på allerede. Måske har jeg misforstået dit indlæg? Tak for forslaget alligevel - på et tidspunkt kan vi sikkert bruge inspiration. -- KMosen, tak for det fyldestgørende svar.
Vi tror 100% på projektet - problemet er mest financieringen og hvordan man gør det hele med at starte forretningen. Mht. placeringen, så har vi tænkt os at det skal være i København eller omegn. -- Musa, tak for svaret. Jeg vil have det med i vores overvejelser. Andre der har nogle forslag, gode idéer m.v.? |
Jeg tror ikke der generelt er nogle steder man kan leje sig ind i. Men jeg ved at der generelt er mange restauranter som går nedenom og hjem, så der kan man evt. finde noget man kan købe/leje til en god pris. Problemet er bare den medfølgende plads til gæsterne, Lidt et sidespor er at jeg tror mange større restauranter måske kan have interesse. Jeg ved at Comwell Kolding (går ud fra det også gælder de andre) For en del år siden fik alt deres kage fra Kohberg, helt færdiglavet, og klar til servering. Det kan have ændret sig siden, men jeg tvivler. Hvis man der kan differentiere sig enten på pris eller kvalitet, så har man allerede en stor og fast kunde, som man måske endda kan overleve på, og så udvide med andre mindre steder efterfølgende :) |
Man behøver ikke en uddannelse, men hun skal have et næringsbrev https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=26659 og ligledes skal alle der har med fødevare at gøre, have hygiejnebevis (kun dem i køkkenet selvfølgelig) |
Det er nu også vigtigt at overveje at hvis i begynder at lave kager hjemmefra og ikke feks. vælger at leje jer ind i et køkken/butik eller lignende, så skal jeres køkken godkendes til produktion af fødevarer af fødevarestyrelsen!! Held og lykke med jeres projekt! vh C-Consult |