Det er vel ikke et problem, at der er kommet flere ordrer end normalt 
Jeg har med held brugt dette system
- lav et system på dit lager, så du kan se hvilken vare der er på hvilken hylde.
Nogle webshops har mulighed for at man kan påføre lagerlokationen sammen med sin vare. Brug det hvis du har mange varer.
- de varer der sælger bedst skal være letteste at plukke (i albuehøjde) og stå tættest på døren
Lav ets system, så du ikke får hyldevarmere eller varer der ikke flytter sig fra lageret. Lav målinger på omsætningshastigheden af de enkelte varer. Sæt en grænse/mål og når varen nærmer sig den skal du få den ud af butikken (sætte ned, mersalg, stykrabat, ekstra annoncering osv)
- For at gøre din pakning effektivt kan du have ordrerne i en kasse på en vogn eller et bord foran dit plukkeområde.
Følge-/ordreseddel sættes på kassen og så streger eller markerer du at varen er plukket og lagt i kassen. Kassen behøver ikke være den kasse varen skal sendes i, men kan også være en plastikkasse.
Når en ordre er færdig sættes den på nederste hylde på din plukkevogn eller flyttes over i emballeringsområde. Fyld ikke op med nye plastikkasser før alle ordrer på plukkebord/-vogn er færdige
- Når alt er plukket - eller dit området ved dit pakkebord er fyldt - går du igang med at emballere varen.
Følge-/pakkeseddel checkes igen. (brug evt scanning). Hav to eller tre standardkasser til at sende varer i.
Du kan evt. filme denne proces, hvis det er dyrere varer. Så kan man se hvad der pakket og hvordan, hvis der kommer en reklamation
- Læg pakkeseddel eller faktura i kassen, sammen med varererne og noget reklame. Når kassen lukkes ændrer du status i shoppen, så penge trækkes rigtigt og kunden får en mail med at varerne er på vej. Emballer kun een ordre af gangen.
Lav beskrivelser af de enkelte processer og sørg for at følge proceduren hver eneste gang.
Tænk i spild (både bevægelser og materialer) og optimer på din beskrevne proces + den fysiske udførelse.
Mål den tid du bruger på at finde varerne og på at emballere. På den måde kan du også se resultatet når du optimerer
Hver dag eller mindst een gang om ugen - laver du en ministatus på nogle enkelte produkter. Det vil sige, at du skal tælle op hvad dit lagersystem viser og hvor meget der rent faktisk er på hylderne.
Når du indretter dit lager/pakkeplads skal du overveje:
- skal varerne placeres efter zoner eller på faste pladser (ulempen ved faste pladser er at du skal kunne have det på hylden, når dit lager er størst)
- lokationer kan styres lavpraktisk med magneter/labels. Ikke alt behøver være elektronisk
- Placer fastrunners så du ekspederes mest effektivt. Men glem ikke varerne bagerst på lageret
- Ryd og op og hav en rengøringsrutine
Det værste en webshop i mine øjne kan gøre er at sende noget forkert.
Det er træls for kunden, men som ejer mister du både tid og penge (incl. dem du har brugt på at få kunden)
Hilsen fra
Flemming