Afrika forbindelser - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Innovation & Vækst

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Gode erhvervsressourcer "

 

Afrika forbindelser

Side 1 ud af 3 (24 indlæg) 1 2 3 Næste >
Amino-karma 333
Tilmeldt 8. jun 12
Indlæg ialt: 86


Skrevet 27-01-2013 kl. 22:05
Hej aminoer,
Jeg så lige på dr at afrika er i stor vækst, og det virkede som et særdeles spændene potentiale, men til hvad og hvordan ved jeg ikke endnu.
Hvad er jeres erfaringer med landet ? Hvilke forbindelser har I ? Hvad laver jeres virksomhed dernede ?

Jeg har ikke været dernede som turist desværre, men hvis jeg skal hvad ville i så anbefale hvis jeg ikke ønskede safari men inspiration til opstart af en virksomhed ?

Håber på at få lidt spændene inspiration fra jer
Amino-karma 207
Tilmeldt 20. aug 11
Indlæg ialt: 53

Hooyo
Skrevet 27-01-2013 kl. 22:18

Hej Tina, 

Jeg har hverken forretninger eller kontaker til nogen dernede, men jeg syntes ligesom dig, at det er utroligt spænende at følge med i vækstraterne i afrika. Så, jeg tænkte på om, du har nogle specielle sider eller aviser du læser? Og apropos DR, så kunne jeg næsten ikke være i min krop efter, at have set denne serie http://www.dr.dk/DR2/B/Black_Business/blackbusiness.htm#/62467/00:00 :) 

Amino-karma 333
Tilmeldt 8. jun 12
Indlæg ialt: 86

TinaFA
Skrevet 27-01-2013 kl. 22:21
Nej jeg kender absolut ingenting til afrika men tænkte bare at hvis de fortsætter med den vækst så vil jeg gerne være en del af det. Det var derfor jeg håbede på en masse inspiration herinde fra :-)
Amino-karma 13.815
Tilmeldt 23. maj 08
Indlæg ialt: 3.316

Ukendt
Fra Easypie ApS
Skrevet 27-01-2013 kl. 22:57

- Eksport af atom-affald
- Eksport af high-end biler
- Eksport af skod biler (der benyttes til semi-ulovlige tiltag)
- Mobiltelefoner

Generelt er der plads til meget import i Afrika - det afhænger naturligvis af, hvor I landet du påtænker at opholde dig.. Nogle områder er næsten åbne for alt, hvor andre i forvejen er godt invaderet af kinesere.

Amino-karma 333
Tilmeldt 8. jun 12
Indlæg ialt: 86

TinaFA
Skrevet 28-01-2013 kl. 11:23

Tak for linket forresten hooyo, det gav lidt inspiration og nogle nye mulige kontaktpersoner.

Amino-karma 180
Fra Haderup
Tilmeldt 30. jul 12
Indlæg ialt: 44

Leif
Fra Cottonquality.dk
Skrevet 28-01-2013 kl. 15:50

Hejsa alle,

Skal vi lige være enige om, at Afrika er et kontinent bestående af 55 lande og de er lige så forskellige som alle andre lande i andre verdensdele Big Smile

Der er masser af muligheder på det kontinent, det er bare med at kende den lokale kultur og hvorledes man opfører sig i de forskellige lande. Jeg har en del kontakter i visse af landende. Så hvis der er interesse fra nogen af jeres side til evetuel sparring, så skriv til mig herinde.

Mvh

Leif

www.cottonquality.dk

Amino-karma 2.552
Fra Andoharanofotsy
Tilmeldt 24. jun 06
Indlæg ialt: 710
flag
Mikkel Westh
Fra Skandic Madagascar
Skrevet 28-01-2013 kl. 19:17

Nu har jeg ikke set omtalte tv program på DR og internetter her er ikke til live streaming, men på baggrund af 8 år på Mauritius og indtil videre 3 år på Madagaskar og jeg taler af erfaring. Der er stort vækstpotentiale i Afrika, men det kræver mere end en fornuftig forretningsplan og en god start kapital. At starte virksomhed kræver tålmodighed, mange års lokal erfaring og mest vigitigt en kultur divagens. Det kræver du er tilstede Hele tiden og elsker udfordringen! Jeg kunne gå i detaljer på godt og ondt, men vil koge det ned til - den primære faktor for væksten er de lave lønninger. 

Hvilket måske er mere relevant når man er bosiddende i DK er muligheden som investor. Der findes flere gode lokale investerings fonde, ex IPRO på Mauritius, der har specialiseret sig på det Afrikanske kontinent og giver rigtig gode afkast, men selvfølgelig med tilsvarende usikkerhed. 

God vind. 

http://www.mwcreation.net

Amino-karma 794
Tilmeldt 11. jul 12
Indlæg ialt: 202

jvk
Skrevet 28-01-2013 kl. 22:54

Som der er blevet sagt, så er der kæmpe forskel på, hvor du er i Afrika. Der er også kæmpe forskel på europæer, endda på bare danskere.

Men tilbage til emnet.

Personligt er min erfaring "Afrika" ikke stor, men nok større end de fleste danskere. Har æret i kenya og tanzania i 96/97(som 6 årige) også i Tanzania igen i 03/04 derudover har jeg været i Sydafrika i 06 vist. Derudover har jeg en kæreste som er halv kenyaner/dansk og som har boet der i 7 år(4 år siden hun kom til dk vist) og hendes forældre bor stadig dernede. Derudover har min mor en vennide fra Tanzania, som er gift med en dansker og som er min lillebrors Gudmor. Jeg har derfor en god ide om hvordan tingene foregår lidt dernede.

Jeg tror helt klart der kan være gode vækst muligheder dernede, da lønnen er lav, det er tættere på Europa end Asien, hvis man vil eksportere der til så er der nok flere containere på vej til Europa end på vej til Afrika.

Problemerne dernede er der mange af:

Bestikkelse af alle indstandser(selv dommere og politikere/ministrer modtager bestikkelse)

Det er usikkert at bevæge sig rundt dernede

Der er en form for had til hvide mennesker da de er rigere og folk er klsr til at udnytte dig

Du kan ikke stole på nogen De har total anden kultur

Der er stor dovenskab, hvis man kan slippe med at lave det halve gør man det gerne også selvom man et på arbejdet den samme tid.

Folk stjæler, hvis de har chancen også dine tjeneste folk(og det har mange) som du skal kunne stole på....

Folk bliver behandlet som dyr. Liv er ikke noget man tager sig af(Sydafrika kan du betale 1000 kr også er du fri igen efter at have taget livet af en person)

Der er strømafbrydelser i selv store byer som Nairobi og det kan varer i lang tid.

De ovenstående ting gør sig gældende for lande som kenya og tanzania og nok mange andre lande også. Tager man til Sydafrika er der større udvikling og det er endda mere udviklet end DK i stor byerne, dog er der også mange problemer og det er normalt at folk bliver slået ihjel og kidnappet, man bør ikke færdes rundt om aftenen osv.

Jeg hørte en historie om(nok ikke rigtig, men meget sigende om konitentet) 2 transportministrer, hvor den ene besøgte den anden, minister 1 viste sit hjem frem, som var virkelig pragende og stort.

Minister 2 spurgte, "hvordan har du fået råd til alt dette?"

Minister 1 svarede: "kan du se den motorvej derude ? "

Minister 2 svarede: "ja" og så meget spørgende ud.

Minister 1 fortalte at han havde modtaget penge fra Entreprenørerne for at de skulle få kontrakten til at lave motorvejen og derfor havde han fået råd til sit hus.


Noget tid efter besøgte Minister 1 Minister 2 i hans hjem, som var endnu flottere og endnu større.

Minister 1 spurgte, "hvordan har du fået råd til alt dette?"

Minister 2 svarede: "kan du se den motorvej derude ? "

Minister 1 svarede: "nej" og så meget spørgende ud, ligesom minister 2 havde været på sit besøg.

Minister 2 svarede: "Netop" (Han havde slet ikke bygget en motorvej, men brugt pengene på sit eget hus istedet)

Dette er en meget god beskrivelse af forholdene til dem, som tror at det fungere ligesom i DK eller bare lidt tæt på.

Derudover har jeg også fået fortalt at det er meget normalt at man hugger lemmer af børn som stjæler eller tager folk/børn ud i ødemarken med et gammelt bildæk om dem og hælder benzin på og sætter ild til dem.

Det er derfor man skal vel overveje om man vil lave forretninger i sådanne lande og man er klar til at vende det blinde øje til de ting som foregår og man bør være klar på at skulle betale sig ind og betale penge for at komme ud af eventuelle problemer. Dog vil det være interessant at følge udviklingen dernede.

Amino-karma 180
Fra Haderup
Tilmeldt 30. jul 12
Indlæg ialt: 44

Leif
Fra Cottonquality.dk
Skrevet 30-01-2013 kl. 09:56

JVK, jeg syntes dit indlæg er meget fordomsfuld og generaliserende mod et helt kontinent. Jeg har brugt 14 år i udlandet og en del af dem på det Afrikanske kontinent og jeg har svært ved at genkende den fremstilling, at alle stjæler, alle er dovne og alle er korrupte og de hader hvide mennesker. Tværtimod har jeg oplevet et stort sammenhold, hjælpsomhed, engangement fra folk. De har bare andre livsvilkår.

www.cottonquality.dk

Amino-karma 794
Tilmeldt 11. jul 12
Indlæg ialt: 202

jvk
Skrevet 30-01-2013 kl. 12:31

Leif:
JVK, jeg syntes dit indlæg er meget fordomsfuld og generaliserende mod et helt kontinent. Jeg har brugt 14 år i udlandet og en del af dem på det Afrikanske kontinent og jeg har svært ved at genkende den fremstilling, at alle stjæler, alle er dovne og alle er korrupte og de hader hvide mennesker. Tværtimod har jeg oplevet et stort sammenhold, hjælpsomhed, engangement fra folk. De har bare andre livsvilkår.

Nu har jeg så heller ikke bedt folk om at være enige, men det er min erfaring. Derudover så siger jeg at det meste er gældende for Kenya og Tanzania og hvad jeg har fået af erfaring fra "lokale" og "hvide" der har boet der. Når jeg siger de ikke kan lide "hvide" er det fordi de helst vil have chancen for at udnytte dig og kan de ikke det er mange også ligeglade med dig og vil nok være fri for at du er i landet.... Dog er der self. også gæstfrie mennesker og mange folk er også rare, men jeg ville bare udpege de ting som man bør være opmærksomme på og som kan være et problem. Men vi behøver ikke være enige, men det er det jeg så ofte hører fra dem jeg kender dernede som har penge. Min "sviger mor" skulle overvære byggepladsen ofte da de byggede hus for ellers ville det ikke blive lavet til tiden osv. og hun er fra Kenya.

Side 1 ud af 3 (24 indlæg) 1 2 3 Næste >

RSS-feed
 
Besøg vores samarbejdspartnere :