Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Vi tør ikke blive selvstændige

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 80
maximal_dk Skrevet 26-03-2005 kl. 21:00
Hvor mange stjerner giver du? :
Af Michael Aae


VK-regeringen har de seneste tre år gennemført en række politiske initiativer, der gør det nemmere at starte egen virksomhed.


Og danskerne er helt klar over, at det er blevet nemmere at låne penge, hvis de vil have deres eget elektriker-, IT- eller konsulent-firma. Det viser EUs årlige entrepreneurship-undersøgelse.Bange for at være en "taber"
Alligevel er antallet af iværksættere i Danmark faldet for tredje år i træk. Og EUs undersøgelse viser med al tydelighed, hvad der er galt: Danskerne er det folkefærd, hvor frygten for fiasko er steget mest i EU.

 

Den danske frygt for at starte egen butik eller virksomhed viser, at Janteloven desværre stadig spiller en stor rolle i Danmark, siger professor John Ulhøj fra Handelshøjskolen i Århus.

- Vi er bange for at starte egen virksomhed, for hvis det nu ikke lykkes, vil vi fremstå som en taber, siger han.

Janteloven overtrumfer
For regeringen er det en våd klud i ansigtet, at alle de nye love, der skulle fremme iværksætterlysten, er blevet overtrumfet af Janteloven.

- Vi må se i øjnene, at vi skal gøre en endnu større indsats for at ændre den kultur, der går ud på, at vi alle sammen skal gemme os i mængden. I stedet skal vi have en kultur, hvor danskerne tør vise, hvad de kan skabe og vise deres talent, siger Venstres erhvervspolitiske ordfører Jens Hald Madsen.

 

Holdningsændring er nødvendig
Hvis danskernes indgroede frygt for at blive selvstændig skal ændres, kræver det en fundamental holdningsændring. Og holdningsbearbejdningen skal starte allerede i Folkeskolen, mener både professoren og politikeren.


- Lærerne på alle uddannelser skal være meget bedre til at fremstille muligheden for, at eleverne kan se sig selv som selvstændige erhvervsdrivende, når de skal ud og bruge deres færdigheder, siger John Ulhøj.

 

set på dr.dk

Tilmeldt 22. Mar 06
Indlæg ialt: 161
Flyttemanden Skrevet 05-06-2006 kl. 16:59
Hvor mange stjerner giver du? :
 

JEg syntes det er Okay at VK Regeringen får en Kold klud i ansigtet - Mange af de forslag de kommer med kunne godt tyde på at de har en smule feber

Fra Kbh
Tilmeldt 9. Sep 19
Indlæg ialt: 72
Tobias Fra  Miklagard Skrevet 09-09-2019 kl. 10:50
Hvor mange stjerner giver du? :
Yup! Stadig aktuelt d.d. i 2019. Interessante at se at tingene ikke har udviklet sig voldsomt meget siden DR bragte denne nyhed tilbage i 2005. Mine erfaringer sig mig: de der har været i udlandet og arbejde, og som vender tilbage til Danmark, har større villighed/lyst/what-ever til at give sig i kast med at oprette virksomhed.....


Hilsen
Udvikler og lokal SEO konsulent
Tobias fra Miklagárd SEO

miklagard.dk

MIKLAGÁRD ╳ miklagard.dk 

Lokal SEO bureau

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere