Fritidsjob - hør mine meninger! - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Alt det andet..

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Cafe og hygge "

 

Fritidsjob - hør mine meninger!

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
Amino-karma 4.674
Fra Struer
Tilmeldt 5. aug 10
Indlæg ialt: 1.118


Fra MG CONSULTING
Skrevet 09-05-2012 kl. 13:00

Hvad er mine meninger omkring Fritidsjob!

Skrevet af: Mads Grønning

Email: mads1805@hotmail.com

 

Har du et fritidsjob – eller går du og tænker på, at prøve og erhverve et fritidsjob? Måske er du en af de mange forældre, som gerne vil deres barn det bedste ved, at anskaffe dem et fritidsjob eller i det mindste prøve. Hvis du kan sige ja til overstående, så læs videre omkring konsekvenserne, og de gode ting ved at have et fritidsjob.

 Forberedelse til voksenlivet

Er det at have et fritidsarbejde bare en form for forberedelse til, at kunne klare sig i det voksne liv, med en masse hårdt arbejde? Det at kunne spare sine egne penge op til, noget man har ønsket sig i lang tid, kunne gøre nogle ting som de andre ikke kan eller bare have en masse penge på sin bankbog til, at man skal videre i systemet? Det er i hvert fald det de fleste unge får at vide, når deres forældre spørger deres gavmilde teenagebørn, om det ikke kunne være dejligt, at kunne købe noget for egen tjente penge. De fleste unge i dag ville nok tænke: ’’Jamen jeg har jo jer mor og far’’. Er det virkelig blevet en selvfølge, at mor og far skal være der for teenagebørnene igennem hele livet, skal de stå til ansvar for deres gerninger, og det som de snart skal ind til? Nej, svaret er meget enkelt og konkret, det skal de ikke. Så derfor er det en kanon mulighed at prøve, og komme ud og se hvordan det er, at arbejde hårdt for egen tjente penge! Det giver nogle rigtige gode fremtidsmuligheder, at komme til at lære det.

Jobbet giver ansvarsfølelse

Giver det ikke en eller anden form for ansvar, at skulle stå for en masse ting, og sørge for at tingene bliver gjort ordentligt? Når man står på en arbejdsplads i dagens Danmark, så har de unge lige meget hvad for en situation de står i, et eller andet ansvar for at det de laver bliver lavet ordentligt. Ingen arbejdsgivere gider halvt færdigt arbejde, så det eneste man kan sige om det er, at man skal komme op på hesten også komme i gang. Det er den eneste måde de lære det på, og i sidste ende kan det jo ende med at det bliver ret sjovt det som de laver, da det bliver en fast rutine at kunne gøre tingene ordentligt første gang.

Lektier eller løn

Hvad lyder bedst i dine øre? Lektier eller løn? De fleste unge teenagere i dag ville klart sige løn, da de ikke kan fordrage at sidde hjemme hver eftermiddag, og lave sine matematikker lektier som er for til den efterfølgende dag. Det er der også fuldt forståelse for, men før de kan få en god løn, så skal de vel og mærket også have en god uddannelse senere hen? De vil vel ikke blive ved med at løbe med reklamer, eller være flaskedreng i den lokale spar? Ikke fordi det gør noget, men hvad ville ikke lige være fedest? At score en god løn fordi man har taget sig sammen med sine lektier, eller score en dårlig løn fordi man kun tænkte på penge i sine unge dage? Et fritidsjob er dejligt at have selv for den mindst begavede elev. Det er virkelig skønt og få den der følelse indeni, at man har arbejdet for at få denne måneds løn! I visse tilfælde kan det også blive for overdrevet med det at sige, at de unge helt mister følelsen for, at gå i en skole hvor hverdagen er præget med lektier. Det er nemlig det der ikke må ske! Så man skal huske, og kunne have tid til begge ting! Både de meget uretfærdige lektier og samtidig få sig en god sjat lommepenge.

De bedste venner finder man på jobbet

Når man arbejder på en arbejdsplads, med en masse andre mennesker, vil det jo falde en helt naturligt til, at man får en masse nye venner og kollegaer. Det er et dejligt fællesskab og blive lukket ind i, og man føler en smule at nu er man blevet en del af et bekvemt fælleskab. De er der for en hver eneste gang man møder på arbejde, man kan grine med dem og i de fleste tilfælde, så vil man også hygge sig med dem. Sådan er det bare desværre ikke alle steder. Det er derfor vigtigt, at kunne skelne mellem en dårlig arbejdsplads og en god arbejdsplads. For ved en god arbejdsplads har man mulighed for at forny sig, med en masse god viden. Hvis du ved et eksempel arbejder i et supermarked, så kan du lære og være mere hjælpsom, serviceminded og ting som det. Det er noget man hjælper hinanden med, man bakker hinanden op til det yderste, og når man føler man bliver bakket op på ens arbejdsplads, så bliver ens arbejdsdag også meget bedre!

Gode råd til dig som har et fritidsjob, og gerne vil have lidt flere points hjem hos chefen

  1. 1.    Gør det de andre ikke vil!

En rigtig god ide er, at gøre det de andre ikke vil. Måske er det nogle hårde og uretfærdige ting, men så vil din chef have en meget bedre synsvinkel på dig fordi, at du er hårdtarbejdende, og derfor vil han belønne dig ved måske at sige, at han er imponeret over din arbejdsindsats, eller ved at sige at sige du gør det godt! Det giver en rigtig dejlig mavefornemmelse, så får man også en fornyet energi til at give det næste en skalle og man får en helt ny tilgang til tingene!

  1. 2.    Vær med på den værste, men stadig effektiv og imødekommende!

Hvis der på din arbejdsplads er den der lidt sjove, men stadig seriøse chef som kan give dig et puf og sige nogle sjofle ting engang imellem, så kan du udnytte det! Spil med på det, hvis han skubber lidt til dig, og du ikke flytter dig og du ved et tilfælde bruger str. 46-47 i sko, så sig at det er pga. skoene! Hvis han nu kommer med nogle ret sjofle udtryk eller bemærkninger, så svar igen! Giv noget modspil, ikke være den der kedelige, triste og dybt seriøse medarbejder. Ikke vær sådan en kontrolfreak! Inden du så begiver dig ud i disse ting, så husk altid at du skal være ligeså effektiv, og imødekommende som du kan være den lidt mindre seriøse medarbejder. Hvis du kan få det til at passe sammen, så giver det top point ved din chef!

  1. 3.    Første prioritet = kunderne!

Noget af det allervigtigste du kan gøre er, at være kundernes favorit. Vær ham som hjælper de gamle damer med, at bære deres ting så de føler sig en smule kongelige, eller snak med dem. Lyt til dem, de fleste ældre mennesker elsker at fortælle gode historier, men du skal kunne besidde evnen til, at stoppe dem igen! Hvis du prioritere kunden, så prioritere chefen dig. For hvad er bedre end tilbagevendende kunde som kommer igen og igen for, at se dit dejlige brede tandpastasmil?

 

Så husk, smil til verdenen og den smiler til dig!

- Mads Grønning :)

Amino-karma 4.674
Fra Struer
Tilmeldt 5. aug 10
Indlæg ialt: 1.118

Mads
Fra MG CONSULTING
Skrevet 10-05-2012 kl. 06:57

Glemte og skrive - kunne det egentlig ikke blive en fed blog med sådan indlæg? :)

Amino-karma 1.407
Fra Herning
Tilmeldt 4. apr 11
Indlæg ialt: 332

Frederik Knudsen
Fra Ur-eksperten.dk
Skrevet 10-05-2012 kl. 07:25

Ikke når du bruger en opgave, fra et FSA hæfte. ;-)

Amino-karma 4.674
Fra Struer
Tilmeldt 5. aug 10
Indlæg ialt: 1.118

Mads
Fra MG CONSULTING
Skrevet 10-05-2012 kl. 07:27

Det vidste jeg nok skulle komme at det var fra et FSA hæfte - jeg fik bare ideen for at skrive det derfra. Jeg syntes selv det blev meget godt, og derfor syntes jeg, at jeg ville bruge det til noget ang. fritidsjob! Plus de sidste råd er givet ud fra egne erfaringer så :)

Amino-karma 1.407
Fra Herning
Tilmeldt 4. apr 11
Indlæg ialt: 332

Frederik Knudsen
Fra Ur-eksperten.dk
Skrevet 10-05-2012 kl. 22:22

Intet negativt, synes bare det var lidt sjovt, da jeg selv lige har skrevet den opgave. :-)

Amino-karma 4.674
Fra Struer
Tilmeldt 5. aug 10
Indlæg ialt: 1.118

Mads
Fra MG CONSULTING
Skrevet 10-05-2012 kl. 22:24

Helt iorden mester :)!

Amino-karma 732
Fra Hinnerup
Tilmeldt 27. jul 11
Indlæg ialt: 190

Jonas Greve  
Fra BilligtSlips.dk
Skrevet 11-05-2012 kl. 07:46

Hvad er pointen med at du lægger den op her på amino? :)

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)

RSS-feed
 
Alt det andet er venligst sponseret af:

Besøg vores andre hjemmesider :
lll