Er ved at starte en slikbutik op, alt er næsten klar men hvor skal butikken ligge.?? Skal man satse i en lille by, eller ? |
Du skal regne på dit kundegrundlag inden du overhovedet overvejer at starte en slikbutik op.
Derefter skal du regne på dit forventede gennemsnitlige salg pr. kunde og se om det virker realistisk i det hele taget at få det antal kunder gennem butikken pr. dag til at det overhovedet kan løbe rundt.
Hvor mange % af de folk der går forbi din butik vil gå videre uden at gå derind? Hvis vi sætter det til 95% skal du have 100 forbi for at få 5 kunder indenfor i butikken, hvis de fem kunder så køber hver for 50 kroner (nok højt sat) har du en indtægt på 250 kroner inkl moms (dvs 200 ekskl. moms)
Hvis du har åbent i 10 timer om dagen, skal du altså have 1000 kunder gående forbi din butik for at sælge til de 50 af dem, for i alt 2000+moms.
Vil det kunne løbe rundt for dig med de udgifter du vil have til husleje+strøm+varelager+løn osv? Husk på at du næppe kan drive en fysisk butik helt alene, medmindre du aldrig skal have fri, har et sygt barn eller selv endda er syg...
Og så er der jo sandsynligvis enorme sæsonudsving på sådan en butik..
Jeg vil tro at en regulær slikbutik kun kan løbe rundt på gågaden i en større by da det er min forventning af at 95% af alle køb i en slikbutik er impulskøb hvor man lige kom forbi og var lækkersulten..