Hvis 80% af børnene i pågældende SFO er på Facebook syntes jeg da kun det er positivt at man tager det op og derved forebygger de evt. problemer som det kan give i form af dårligt sprog, mobning m.v. Når det så er sagt så skal det naturligvis ske i overensstemmelse med forældrene og SFO'en er måske lige lovligt tidligt nok at starte. |
Nuvel, jeg skal da gerne pille dine dine argumenter fra hinanden.
Entrepreneur - Jan:Det er korrekt det ikke er ulovligt i straffemsæssig forstand, men det er imod betingelserne for brug af sitet Facebook.
Facebook er et amerikansk firma. Deres regler er ikke fastlagt ud fra moralske overvejelser men for at undgå sagsanlæg og dårlig omtale. Der er ingen grund til at opfatte disse "regler" som moralsk bindende for danske forældrer.
Entrepreneur - Jan:Der har været flere "politiske" sager herhjemme omkring det offentliges brug af Facebook, bl.a. Skat som nu har stoppet brugen i deres anonyme søgen om informationer om skyldneres gøren og laden i fritiden. Dette var imod Facebooks regelsæt, hvorfor det er stoppet indtil videre.
Dette er ikke helt korrekt. Det er blevet stoppet fordi det blev opfattet som utidig snagen i folks privatliv og ikke fordi det stred imod Facebooks regelsæt. Tilfældige amerikanske firmaers regelsæt er ikke normdannende for det danske samfund. Her gælder de regler som vi beslutter i fællesskab under demokratisk kontrol.
Entrepreneur - Jan:Børn på 8 & 10 år har ikke noget at bruge en Facebook profil til.
Ja, det er børnene så åbenbart uenige i, og mon ikke de har mere styr over hvad de kan bruge det til end dig?
Det du sikkert mener er at børn i den alder ikke bør bruge Facebook, men det er en ubegrundet påstand. Prøv at argumentere for hvorfor du synes det og hvorfor aldersgrænsen på 13 år lige netop er der hvor den bør være.
Entrepreneur - Jan:Hvis jeg havde børn i den alder og SFO satte dem til at bruge tiden på Facebook, så ville der prombte indgå en officiel klage.
Dette er en stråmand. Lad være med at overdrive og gøre sagen værre, bare fordi du har svært ved at finde på gode argumenter. Der er forskel på at tillade at børnene bruger det hvis de selv udtrykker ønske om det og så at "sætte dem til det". Men det sidste lyder jo "bedre".
Entrepreneur - Jan:Hvis man allerede lærer de 8-10 årige at der ikke er nogle grunde til at overholde reglerne, hvordan kan det så ikke udvikle sig senere?
Der findes ikke noget fælles-begreb der hedder "reglerne". De regler vi selv fastsætter i vores samfund som led i en demokratisk debat og under demokratisk kontrol er der god grund til at lære ungerne at respektere. De "regler" som tilfældige amerikanske koncerner fastlægger uden nogen form for demokratisk kontrol er der ingen grund til at nære samme respekt for. Hvis du lærer dine unger at skelne mellem disse to ting kan det faktisk ende med at de kan "tænke selv". Hvis du i stedet for prøver at bilde dem ind at "reglerne" bare skal overholdes, uden at du gør dig nogen anstrengelser for at argumentere for det, så ender de med at opfatte dig som en gammel nar.
Entrepreneur - Jan:Hvordan fanden er det i øvrigt muligt at en offentlig institution nu tillader regelbrud? og som i dette tilfælde nu lige pludselig bliver en mulig konflikt i hjemmet?
Som nævnt ovenfor så er en amerikansk virksomheds arbitrært fastsatte retningslinier ikke normdannede for det danske samfund. Lad være med at gemme dig bag "reglerne". Formulér dine egne meninger.
Entrepreneur - Jan:Nu er det jo ikke ulovligt at børn kysser, men er det så i orden at en SFO tillader 11 årige og sidde at snerve hinanden og tage på hinanden i al offentlighed fordi de gør de andre?
Det hedder "snave". Og det har i øvrigt ikke noget med sagen at gøre.
Entrepreneur - Jan:Facebook er ikke en eller anden uansvarlig lille biks der lader sine kunder gøre hvadsomhelst, hvorfor der helt sikkert er noget der ligge til grund for at de har valgt den aldersgrænse. Det bør respekteres, det er jo ikke uden grund at de har et regelsæt.
Du har tydeligvis ikke fulgt med i hele den debat der har været i de sidste par år omkring Facebooks lemfældige håndtering af brugernes private data, herunder salg af oplysninger til private annoncører. Der er ingen som helst grund til at respektere Facebooks moralske integritet. Ovennævnte problemstilling er efter min overbevisning et langt bedre argument for at problematisere børns forhold til Facebook. Glem Facebooks "regler" og begynd at tænke selv.
Entrepreneur - Jan:Men hele problematikken kan også ende i noget der ikke er særligt nemt at håndtere rent pædagogisk, idet der vil opstå konflikter mellem ungerne når de ikke kan blive venner med de "rigtige" eller bliver slettet fordi der lige er en konflikt af en eller anden art.
Du postulerer implicit her at der opstår flere konflikter mellem børn p.gr.a. Facebook og andre online medier end p.gr.a. "god gammeldags mobning". Det postulat kræver en ordentlig argumentation og dokumentation. Du kan ikke bare slynge sådan noget ud og så forvente at folk tager dig alvorligt.
Entrepreneur - Jan:Ungerne kan tidsnok komme bag skærmen og få ødelagt syn og morale, så der er ingen grund til at de tilskyndes til det i alderen 8-10 år.
Igen et ubegrundet postulat. Du har tydeligvis en grundholdning der siger at for meget PC er skadeligt, men igen har du ingen faktuelle data til at underbygge din holdning. I en anden tidsalder ville du blive kaldt for en "maskinstormer" :-)