Jeg arbejder stadig med en idé indenfor restaurantvirksomhed, og jeg har læst diverse iværksætterguides og er også blevet klogere. Men jeg skal jo både have næringsbrev og smiley'er og ... og ... og ... Hidtil har jeg fundet ud af at det er nødvendigt med: Hygiejneuddannelse indenfor fødevarer Det er også vigtigt at ens lokaler er godkendt til salg og tilberedning af mad og ikke mindst kan gøres rene. Men er der mere som jeg skal overveje, vide eller have beviser på? Jeg kender til Fødevarestyrelsen.dk og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.dk. På forhånd tak. :-) /S |
Godt spørgsmål, det er sku også en mindre jungle! Du skal have styr på følgende inden du åbner:
Du skal starte med at tage et dette basis kursus:
De fleste steder tager det 3 dage, og koster ca. 300,-
Hvis du er ledig, kan du bede jobcenteret om kurset. Sig til dem at du ønsker at arbejde indenfor branchen, og dette kan udvide dine muligheder.
Du skal have et CVR nummer
Fødevarestyrelsen
- Hvis der i forvejen er en butik der hvor du overtager er dette ret nemt, da de så ikke skal forhåndsgodkende din forretning. I stedet for udfylder du et skema hos dem, og de kommer første gang indenfor 2 måneder.
- Hvis du ikke overtager en butik, så skal de forhåndsgodkende dig, og der skal laves en autorisation
Snak med fødevare styrelsen omkring det, de er ret flinke ;)
Næringsbasen. Der er en test du skal gennemføre, på et godkendt kursussted. Den er mega nem, og man kan teste sig selv i ligenden spørgsmål på deres egen side.
Spiritusbevilling ved jeg desværre ikke noget om, da vi ikke har en sådan.
Jeg vil anbefale dig at få det fødevarekursus, og derefter kontakte FVST og snakke med dem omkring det. De er rimelig venlige og skal nok hjælpe dig på vej ;)