Iværksætter konto - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Start af selvstændig virksomhed

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hvordan starter jeg selvstændig virksomhed? "

 

Iværksætter konto

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
Amino-karma 4
Fra Århus
Tilmeldt 20. dec 10
Indlæg ialt: 1


Skrevet 20-12-2010 kl. 21:38

Hejsa

jeg står og skal til og oprette mig et aps, men så støtte jeg på begrebet iværksætterkonto.

På TAX.dk står der følgende

Lønmodtagere der påtænker at starte selvstændig virksomhed - eller erhverve virksomhed i selskabsform ved anskaffelse af aktier eller anparter i et selskab - kan få fradrag i skatten for indbetalinger på en iværksætterkonto. Fradraget foretages i den personlige indkomst, og kan derfor reducere skatteryderens Topskat.

Er der nogen herinde som har erfaring med sådan en konto samt kan give nogen gode råd.

Jeg påtænker mig og handle med forskellige finansielle produkter såsom valuta, råvarer og andre finansielle produkter via ex saxobank trader. Alt dette skal starte småt op med at jeg stadig har min daglige arbejde.

alle råd tages er velset.

 

mvh den nye

 

Amino-karma 287.435
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.709


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 22-12-2010 kl. 11:40

Hej PCL

Iværksætterkonto eller etableringskonto er en mulighed for at spare op til start af egen virksomhed.

Det skal mindst opspares kr. 5.000 om året og maksimalt 40% af nettolønnen dog altid optil kr. 100.000. Opsparingen skal ske på en særlig bankkonto eller obligationsdepot, dvs. at du skal forklare banken, at det er en etableringskonto, der skal oprettes.

Der kan spares op inden man starter egen virksomhed, og i indtil 5 år efter start af egen virksomhed, såfremt man får løn eller overskud af virksomheden.

Opsparingen skal anvendes enten til køb af aktiver mv. ved etablering af virksomhed eller til køb af eksisterende virksomhed.

Hvis der købes aktiver for opsparingen skal anskaffelsessummen udgøre mindst kr. 113.900 og du skal arbejde mindst 50 timer pr. måned i virksomheden. Hvis der stiftes selskab eller købes aktier/anparter i et eksisterende selskab skal der mindst erhverves 25% af aktierne eller rådes over mindst 50% af stemmerne. Hvis der købes aktier/anparter skal opsparingen genbeskattes over en årrække.

Opsparing på etableringskonto er et ligningsmæssigt fradrag, dvs. med samme fradragsværdi som f.eks. fagforeningskontingent, ca. 33%. Det modsvares af, at der kan afskrives på de aktiver i virksomheden, som købes for opsparingen.

Opsparing på iværksætterkonto er et fradrag i den personlige indkomst, dvs. med samme fradragsværdi som f.eks. indbetaling til ratepension, ca. 56. Det modsvares af, at der ikke kan afskrives på de aktiver i virksomheden, som købes for opsparingen.

Den aktivitet som du beskriver er desværre ikke umiddelbar forenelig med etablerings- eller iværksætterkontoopsparing. Det er nemlig et krav, at virksomheden aktivitet ikke i det væsentligste må være finansiel. Det er tilfældet, hvis mindst 75% af selskabets samlede aktiver opgjort til handelsværdi ultimo året er finansielle aktiver.

Med venlig hilsen og god jul

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)

RSS-feed
 
Start af selvstændig virksomhed er venligst sponseret af:

Besøg vores andre hjemmesider :
lll