Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Lovgivning omkring .com domæner

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 11. Dec 06
Indlæg ialt: 506
Fra  Duftladen - Vi er billig med parfume Duftladen.dk Skrevet kl. 15:49
Hvor mange stjerner giver du? :

Et spørgsmål vedr. .com domæner som jeg er kommet lidt i tvivl om. Hvis jeg nu har en hjemmeside der fx. hedder vestas.dk - Må GE Windpower så opkøbe vestas.com og viderestille til deres egen hjemmeside, eller vil dette være et brud på fx. dansk markedsføringslov /varemærkelov etc. eller er .com domæner slet ikke underlagt dansk lovgivning

Er der nogen der ved det ?

Fra København
Tilmeldt 31. Jan 10
Indlæg ialt: 535
Fra  Edison Law Advokater Skrevet kl. 16:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Klaus

Principielt er .com domæner også underlagt dansk lov, da et .com-domæne er tilgængeligt fra Danmark. Det vil sige, at det er muligt at lægge sag an ved danske domstole med krav om erstatning for varemærkekrænkelse.

Dog er der en mere effektiv måde at få overdraget et .com domæne på. Det er muligt at klage til det internationale klagenævn hos WIPO. Gennem den internationale organisation ICANN har WIPO kompetence til at beordre bl.a. .com-domæner overdraget, fx i tilfælde af varemærkekrænkelser.

Proceduren er hurtig og kan være afsluttet indenfor 60 dage efter klage er indgivet. Det koster 1.500 dollars, hvilke alt efter sagens omstændigheder kan være rigtig godt givet ud. Det er også muligt at klage fx over warehousing, typosquatting samt en række andre forhold.

Et rigtig godt eksempel er sagen om "borsen.com", hvor der både blev klaget til WIPO for at få overdraget domænet og hvor et efterfølgende opgør fandt sted i Danmark.

Advokat & partner
Edison Law Advokater

Tilmeldt 11. Dec 06
Indlæg ialt: 506
Fra  Duftladen - Vi er billig med parfume Duftladen.dk Skrevet kl. 17:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak for dit svar.

Jeg har læst dommen og som jeg læser den, så er udfaldet sådan fordi der netop er tale om to virksomheder hvor der er risiko for en forveksling i Danmark.

Hvis man nu forstiller sig, at der ertale om en Dansk virksomhed og en Hollandsk virksomhed - Tror du så udfaldet ville have været det samme ?

Fra København
Tilmeldt 15. May 10
Indlæg ialt: 868
Skrevet kl. 20:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Simply Law:

Hej Klaus

Principielt er .com domæner også underlagt dansk lov, da et .com-domæne er tilgængeligt fra Danmark. Det vil sige, at det er muligt at lægge sag an ved danske domstole med krav om erstatning for varemærkekrænkelse.

Gælder det også hvis man kun har varemærkeregistreret i DK/EU og ikke i USA? Kan man så stadig kræve .com domænet?

Hvor går grænsen? Hvad hvis en eller anden Iraner, har varemærkeregistreret et eller andet varemærke i Iran og kræver et .dk domæne eller .com domæne fordi som du skriver, et .com-domæne (og faktisk alle andre domæner i verden) er tilgængeligt fra Iran (og alle andre lande i verden).

Det minder mig om for et par år siden, at en eller anden stat i USA lagde sag an mod en .com casino-domæne, fordi det var ulovligt at gamble i det pågældende stat og .com-domænet var tilgængelig for statens borgere. Så staten krævede domænet overført til dem selv. Såvidt jeg husker kører sagen stadig.

Hvis man kan kræve et domæne med et andet lands domæne-endelse, overført "bare" fordi det ulovligt i det pågældende land og er tilgængeligt for det pågældende lands borgere, hvor går grænsen så? Kan Iran kræve sex.com? Hvad med  KimJongil-stinker.com, kan Den Kære Fearless Leader Kim, der forresten udover at være Internet-ekspert også som regel golf slår tre eller fire "hole-in-one" pr. spil i golf, så bare lægge sag an ved et Nord-Koreansk domstol og kræve domænet overført? Jeg er ikke i tvivl om hvad et Nord-Koreansk domstol ville dømme. Smile

Kommer snart...

Fra København
Tilmeldt 31. Jan 10
Indlæg ialt: 535
Fra  Edison Law Advokater Skrevet kl. 14:34
Hvor mange stjerner giver du? :

@ Klaus: Det afgørende er ikke hvilken nationalitet selskaberne har. Det afgørende er

1. Er der tale om et varemærke beskyttet i Danmark, og

2. Er der sket en krænkelse af det varemærke i Danmark (læs: med effekt) i Danmark.

@ tænkstort: Dit indlæg åbner op for mange spørgsmål. som jeg desværre ikke har tid til at besvare. Der er nok til et helt foredag :-) Men grundlæggende kan der kun klages til WIPO i følgende tilfælde (uddrag fra guidelines):

What types of disputes are covered by the UDRP Administrative Procedure?

According to Paragraph 4(a) of the UDRP Policy, the UDRP Administrative Procedure is only available for disputes concerning an alleged abusive registration of a domain name; that is, which meet the following criteria:

(i) the domain name registered by the domain name registrant is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the complainant (the person or entity bringing the complaint) has rights; and

(ii) the domain name registrant has no rights or legitimate interests in respect of the domain name in question; and

(iii) the domain name has been registered and is being used in bad faith

Advokat & partner
Edison Law Advokater

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)