Jeg har en betalingsordning med SKAT, som jeg skylder ca. 45.000,- kr til moms og A-skat.
Som afdrag betaler jeg 5000,- kr. pr. uge. Ordningen har fungeret i ca. en måned.
Nu har jeg fået en tilsigelse til udlægsforretning. Årsagen er at SKAT vil have sikkerhed for gælden på de 45.000 kr. (som er 35.000, når udlægsforretningen afholdes)
Er dette normalt, når jeg nu har overholdt aftalen, ikke har fået ny gæld efterfølgende og når gælden er så relativ lille?
Er dette normalt, når jeg nu har overholdt aftalen, ikke har fået ny gæld efterfølgende og når gælden er så relativ lille?
Som nævnt er dette ikke "normalt". Det er en mulighed som SKAT har jf. inddrivelsesvejledningen. Hvordan denne regel administreres er som oftes op til den enkelte foged.
Uanset om der er indgået en aftale, skal der ligge en sikkerhed for restancen
Så vidt jeg husker står der i SKAT's vejledning - så er teksten noget i stil med "så vidt muligt bør der fortages udlæg for det skyldige beløb"....
Bør er ikke det samme som skal - Argumenter der taler for din sag er beløbets relative beskedne størrelse, afdragsperiodens længde mv. i forhold til omkostningen ved en udlægsforretning.
Men jeg ville ikke tage noget større slagsmål hvis de satte sig på bagbenene. SKAT har hjemmel til denne praksis.
Driver du det som personligt eller som ApS? Jeg har set nogen køre videre i et A/S i næsten 2 år med konstant og voksende gæld til SKAT. Spekuler bare på om der er forskel.
Det er også min fornemmelse. Der flere penge i at komme efter privatpersoner. Selskaber kan lukke, har en revisor som er modspiller og betaler typisk en lavere skatteprocent.