Inden man ansætter en medarbejder gør man sig naturligvis nogle overvejelser, ganske ligesom du er igang med på nuværende tidspunkt.
"For hvad nu hvis..."
Sæt dig nogle klare mål for hvordan du vil måle og veje din medarbejders performance og hvordan du vil hjælpe din medarbejder bedst muligt til at nå disse mål.
Gør dig det også klart hvornår du skal trække stikket hvis din sælger ikke performer og vurdér dit produkt op imod din sælgers salgsindsats - Det kan godt ske du har været uheldig og har fået ansat den forkerte person, men tænk også over om hvorvidt det kan være produktet den er galt med.
Her kan du efter min mening og erfaring med fordel tage et stykke tid ud af din egen kalender og få de første kunder i hus selv, på den måde kan du bevise at produktets salgbarhed ikke fejler noget.
Så tilbage er blot at overveje hvornår du skal trække stikket hvis din sælger ikke sælger noget, husk på at du med en lønmodtager har 14 dages opsigelse i prøveperioden og derefter 1 måneds opsigelse i starten og ret hurtigt er det 3 måneders opsigelse fra din side af.
En for sen opsigelse af en sælger der ikke performer kan blive en meget dyr omgang for virksomheden.
Når det er på plads er det tid til at overveje hvordan du får råd til de første par måneder med din sælger, her kan banken være en god hjælp hvis virksomheden ikke selv har den nødvendige kapital til at udbetale 1-3 måneders løn i opstartsperioden.
Her kan det være tilrådeligt at have en buffer der kan dække virksomhedens lønomkostninger ind i ovennævnte periode, hvis det måtte være nødvendigt.
Husk på at selvom din medarbejder sælger noget nu kan der nemt gå et godt stykke tid inden pengene rent faktisk dukker op på virksomhedens konto. Så du undgår næppe en form for buffer et eller andet sted.
Når du så har din sælger klar til start skal du naturligvis sørge for at have linet kundeemnerne op og have en god arbejdsplads med de nødvendige redskaber klar til din sælgers første dag.
Held og lykke med det!