Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Salg af grænse-varer

Side 1 ud af 2 (13 indlæg)
Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 16:39
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej venner!

Jeg sidder med en lille sjov idé, hvor jeg vil kører til tyskland en gang i mellem... nu siger jeg godt nok at jeg vil køre.. men jeg har hverken bil eller kørerkort, så jeg må få nogen andre til det.

Men anyway - er det lovligt at købe en 10-15 rammer cola og sælge det videre online? For nogen vil det her nok lyde YDERST dumt at jeg overhovedet kan spørge om sådan noget - for det er sikkert ulovligt. Men jeg aner absolut INGENTING om sådan noget og det er sådan set bare en lille idé jeg har leget med i mit hoved i... tjah, en 5-6 minutter.

Så jeg håber at i vil hjælpe og give mig et herre-nice-super-svar som jeg kan bruge til noget :-)

Hej-hej!
//Emil

Fra København
Tilmeldt 29. Oct 08
Indlæg ialt: 523
Skrevet kl. 17:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Det burde være lovligt hvis du i DK sætter pantmærker på...

Slik og så videre er vel lovligt?

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 17:05
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hej Emil

Ja det er ulovligt. Man har faktisk i punktafgiftslovgivningen et sæt regler man kalder "kiosk-lovgivningen", for det er en udbredt trafik i kiosker.

Når jeg nu siger - ja det er ulovligt, så skal jeg måske i stedet vende den om.

Hvis du gør det, skal du huske at der er noget som hedder mineralvandsafgift, emballageafgift (måske) og sikkert også noget lovgivning uden for afgiftslovgivningen du skal tage hensyn til.

Sad faktisk lige og læste en afgørelse i sidste uge om nogle unge mennesker som havde fået en ordentlig omgang økonomiske tæv fordi de solgte tyske øl og sodavand på en musikfestival. Og det var ikke kun afgifterne de blev opkrævet, der røg lige en bøde på 2 gang afgiftsbeløbet oveni. De snød så altså også lige med momsen....

Så Emil, jeg ved godt jeg er en gammel principrytter, men alligevel: Drop det Wink

Vh
Lars

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 17:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Du må kun tage med til eget forbrug.

I princippet skal du vel også være 18 år for at kunne registreres for mineralvandsafgift mv.

Ved godt,at der kan fås dispensation, men kræver altså lidt arbejde.

Som Lars siger, drop det.

/peter

Fra Korsør
Tilmeldt 26. Feb 09
Indlæg ialt: 5072
Fra  Sliknet Thai-invest aps Skrevet kl. 17:40
Hvor mange stjerner giver du? :

""Du må kun tage med til eget forbrug.""

Fortæl det til kioskerne rundt omkring , hehe Wink

mvh

Jesper

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 17:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Jesper....Det er vel ikke så slemt mere......efter at SKAT kørte kontrolaktioner.

Der faldt jo kraftige bøder.

Jeg har en del kiosker, som alle betaler diverse afgifter mv., og importerer fra andre EU-lande lovligt.

/peter

Fra Korsør
Tilmeldt 26. Feb 09
Indlæg ialt: 5072
Fra  Sliknet Thai-invest aps Skrevet kl. 17:46
Hvor mange stjerner giver du? :

haha - ja ok , så siger vi det........

Jeg kan ikke komme det nærmere i offentligt forum.

Mvh

Jesper

 

Fra Flensburg
Tilmeldt 22. Jan 09
Indlæg ialt: 414
Skrevet kl. 17:48
Hvor mange stjerner giver du? :
Resumé

En person, der via landegrænsen Danmark/Tyskland indførte et kvantum dåseøl på i alt 284 kartoner øl á 30 stk., samt 20 kasser vin á 6 flasker, blev pålagt øl-,vin- og emballageafgift samt moms med i alt 16.775 kr.

Reference(r)

Øl- og vinafgiftsloven § 11, stk. 4
Emballageafgiftsloven § 7 a, stk. 4
Momsloven § 27
Cirkulationsdirektivet
Momsvejledningen 2001 G.1.2.1

  Yderligere oplysninger - klik her.


A’s klage skyldes, at told- og skatteregionen har afkrævet ham 16.775 kr. i øl-, vin- og emballageafgift samt moms i forbindelse med indførslen af i alt 284 kartoner dåseøl samt 20 kasser vin fra Tyskland, idet den indførte mængde ikke er anset for værende til eget brug.

Det er oplyst, at klageren henholdsvis den 14. september 1999 samt den 30. marts 2000 via landegrænsen Tyskland/Danmark har indført et kvantum dåseøl på i alt 284 kartoner øl á 30 stk. samt 20 kasser vin á 6 flasker, hvilket blev konstateret ved Told- og Skats kontrol af grænsetrafikken de pågældende dage. Transporten blev foretaget i en varevogn af mærket Toyota Hiace. 

I forbindelse med kontrollen, har klageren oplyst, at de omhandlede varer var indkøbt af ham, dels til eget forbrug og dels for nogle venner, idet de var 10 venner, der skiftedes til at hente øl m.v. til hinanden.

Ved den påklagede afgørelse har told- og skatteregionen afkrævet klageren i alt 16.775 kr., der fordeler sig med  8.709 kr. i ølafgift,  592 kr. i vinafgift, 4.119 kr. i emballageafgift samt moms 3.355 kr.

Told- og skatteregionen har som hjemmel for sin afgørelse henvist til, at det af øl- og vinafgiftslovens § 4, stk. 1, fremgår, at der skal betales afgift, når varerne overgår til forbrug her i landet. Regionen har samtidig henvist til lovens § 6, stk. 1, der foreskriver, at privatpersoner, der fra andre EU-lande får tilført eller erhverver afgiftspligtige varer, skal indgive en anmeldelse til de statslige told- og skattemyndigheder og stille sikkerhed for de skyldige afgifter. Herudover har regionen henvist til lovens § 11, stk. 4, der giver afgiftsfritagelse for varer, som privatpersoner selv indfører til eget brug fra et andet EU-land. I denne forbindelse har regionen yderligere henvist til EU-Rådets direktiv nr. 92/12 af 25. februar 1992, artikel 8 og 9, der opstiller den vejledende mængde vedrørende øl til eget brug til 110 liter. Endelig har regionen henvist til lovens § 16, stk. 3, hvoraf fremgår, at den, der modtager varerne, hvoraf der skal betales afgift, skal angive mængden heraf.

For så vidt angår emballageafgiften har regionen henvist til emballageafgiftslovens § 7a, stk. 2a, stk. 2, 2. pkt., som foreskriver, at den person, som modtager varer, hvoraf der skal betales afgift, straks skal angive mængden af de pågældende varer.     

Endelig har regionen som hjemmel for opkrævning af moms henvist til momslovens § 27, stk. 2, nr. 1, hvoraf det fremgår, at der skal betales moms af punktafgifter i forbindelse med indførslen af varer fra andre EU-lande.

Regionen har som begrundelsefor sin afgørelse anført, at indførslen af den omhandlede mængde varer langt overstiger, hvad der kan anses som værende til eget brug. Regionen har under hensyn til klagerens egen forklaring og med henvisning til den vejledende mængde i EU-Rådets direktiv nr. 92/12 af 25. februar 1992, artikel 8 og 9 alene godkendt 110 liter øl til eget brug. Den resterende mængde øl og vin har regionen anset for at være en erhvervsmæssig indførsel, hvorfor der skal betales afgift af varerne. Regionen har ligeledes henset til, at klageren selv har oplyst, at en del af varerne var til nogle venner og således til andres brug, hvorfor klageren ikke afgiftsfrit kan indføre disse varer, da det er en forudsætning, at varerne er indført til eget brug.

Klageren har over for Landsskatteretten nedlagt påstand om, at der ikke skal opkræves afgifter af det omhandlede kvantum øl og vin.

Klageren har til støtte for sin påstand bl.a. anført, at den pågældende afgørelse er ugyldig, idet man ikke har givet ham lejlighed til at udtale sig ved et møde, forinden regionen har truffet sin afgørelse. Klageren har samtidig anført, at han har handlet i overensstemmelse med de oplysninger, som han har modtaget fra et Toldcenter forud for turene til Tyskland. Her skulle klageren have fået oplyst, at der var intet galt i at gøre, som han gjorde. Klageren har endvidere ikke kunnet finder oplysninger på internettet, i diverse pjecer fra Told- og Skat, eller på de plakater, der hænger hos samtlige købmænd på den tyske side af grænsen om, at man maks. måtte medtage 110 liter øl mv.

Klageren har herudover anført, at han ikke, da han blev standset ved grænsen, blev oplyst om, at indførslen af denne mængde øl og vin var ulovlig, og at han ville blive pålagt en afgift. Først senere hen, da man havde gennemført endnu en tur til Tyskland, blev han gjort opmærksom på, at der skulle betales afgift af det omhandlede kvantum øl og vin. 

Endelig har klageren til støtte for sin påstand gjort gældende, at der ikke er tale om erhvervsmæssig indførsel med videresalg for øje. Klageren har i denne forbindelse anført, at han har stået for indkøbet på fælles vegne af i alt 10 deltagere, dog ikke med den hensigt at tjene på det, men blot fordi, at man skiftedes til at indkøbe øl og vin for hinanden, alt efter hvem, der nu havde tid til at hente varerne. Klageren har herudover bemærket, at den del af øllet mv., der tilhørte ham selv, alene var til eget brug og gaver.            

Landsskatteretten skal udtale:

I henhold til øl- og vinafgiftslovens § 1, stk. 1, og § 3, stk. 1, skal der betales afgift af øl og vin her i landet efter de i loven nærmere opregnet satser.

Afgiftspligtens indtræden følger af lovens § 4, hvoraf bl.a. fremgår, at der skal betales afgift her i landet ved overgang til forbrug, dvs. når varerne forlader en ordning under suspension af afgiften, eller ved modtagelsen, når varer fra andre EU-lande erhverves af virksomheder og personer, der ikke er berettiget til at oplægge varerne uden afgiftsberigtigelse, jf. §§ 5 og 6. 

Efter lovens § 11, stk. 4, ydes afgiftsfritagelse bl.a. af varer, som privatpersoner selv medfører til eget brug fra et andet EU-land, i hvilket de er erhvervet i beskattet stand.

Øl- og vinafgiftsloven (lov nr. 1015 af 19. december 1992 med senere ændringer) gennemfører EU-Rådets direktiv nr. 92/12 af 25. februar 1992 (cirkulationsdirektivet) med senere ændringer. Loven skal således administreres i overensstemmelse med cirkulationsdirektivets bestemmelser.

Af cirkulationsdirektivets præambel fremgår, at punktafgiftspligtige varer, som privatpersoner anskaffer til eget brug, og som de selv transporterer, skal beskattes i den medlemsstat, hvor varerne er anskaffet, hvilket er nærmere fastslået i direktivets art. 8. Det fremgår videre af præamblen, at for at kunne fastslå, at de punktafgiftspligtige varer ikke er beregnet til privat brug, men til erhvervsmæssige formål, skal medlemsstaterne tage hensyn til en række kriterier. Disse kriterier er nærmere opregnet i direktivets art. 9, 2. pkt., hvoraf det bl.a. fremgår, at medlemsstaterne kan opstille vejledende mængder for indførslen af varer beregnet til erhvervsmæssige formål, der for så vidt angår øl ikke må være mindre end 110 liter, og for så vidt angå vin ikke må være mindre end 90 liter. 

Landsskatteretten bemærker indledningsvis, at klageren ikke på tilstrækkelig vis har kunne dokumentere, at han rent faktisk har anmodet om et møde med regionen, som beskrevet i regionens skrivelse af 16. oktober 2000, forinden denne traf sin afgørelse i sagen, hvorfor den påklagede afgørelse ikke findes at være ugyldig.   

Landsskatteretten lægger efter det oplyste til grund, at det omhandlede kvantum øl og vin er indkøbt i et andet EU-land, Tyskland og herefter indført af klageren til Danmark via den dansk/tyske grænse.

Efter de foreliggende oplysninger, finder Landsskatteretten, at de omhandlede varer ikke kun har været indbragt her i landet til klageren selv, men også til 9 andre personer.

Landsskatteretten finder herefter, at indførslen af de i sagen omhandlede mængder øl ikke kan anses for omfattet af afgiftsfritagelsesbestemmelsen i øl- og vinafgiftslovens § 11, stk. 4. Der er herved henset til, at bestemmelsen ikke kan anvendes i en situation som den foreliggende, hvor klageren til dels på vegne af andre personer indfører varer til de andres selvstændige brug. Endvidere kan det indførte kvantum øl ikke antages at være bestemt til privat brug, idet mængden ligger væsentligt over, hvad der med rimelighed kan forventes anvendt i en normal husholdning, jf. cirkulationsdirektivets art. 9, 2. pkt., hvor den vejledende mængde for øl er sat til 110 liter.   

Landsskatteretten finder således, at alene 333 stk. øldåser á 33 cl., svarende til 110 liter for indførslen i 1999 samt en tilsvarende mængde for indførslen i 2000 må anses for at have været bestemt til klagerens eget brug, mens de resterende i alt 7.854 dåser øl ikke kan henføres til bestemmelsen i øl- og vinafgiftslovens § 11, stk. 4, men er afgiftspligtige efter lovens § 1, stk. 1, og § 4. 

For så vidt angår den indførte mængde vin finder Landsskatteretten, at der ikke skal opkræves vinafgift af disse varer, under hensyn til de foreliggende oplysninger samt den omstændighed, at den indførte mængde vin ligger under den vejledende mængde på 90 liter, jf. cirkulationsdirektivets art. 9, 2. pkt.

Landsskatteretten finder ligeledes under hensyn til, at den opkrævede emballageafgift for 1999 og 2000 hver for sig ligger under bagatelgrænsen på 2.500 kr., jf. emballageafgiftslovens § 7a, stk. 4, at emballageafgiften ikke skal opkræves, idet der ikke foreligger nærmere dokumentation for, at klageren skulle have modtaget flere afgiftspligtige varer i løbet af årene 1999 og 2000, hvoraf der er opkrævet emballageafgift.     

For så vidt angår spørgsmålet om der for den omhandlede punktafgiftspligtige mængde øl tillige er indtrådt momspligt, finder Landsskatteretten, at klageren efter det foreliggende ikke kan anses som en momspligtig person, der efter momslovens § 11, stk. 1, nr. 1, skal betale moms ved erhvervelse af varer fra andre EU-lande, idet det lægges til grund, at klageren alene har indført øl til sig selv og på vegne af nogle andre privatpersoner. Der skal således ikke opkræves moms af den omhandlede mængde øl. Landsskatteretten bemærker i denne forbindelse, at momslovens § 27, stk. 2, nr. 1, ikke indeholder et hjemmelsgrundlag for opkrævning af moms, men alene fastslår, at såfremt der er en momspligt, skal told mv. medregnes i afgiftsgrundlaget.

I overensstemmelse med toldlovens § 39, stk. 1, nr. 4, hvoraf fremgår, at føreren af et befordringsmiddel, hvori uberigtigede eller betinget told- og afgiftsfri varer transporteres, hæfter for de på varerne hvilende told- og afgiftsbeløb, finder Landsskatteretten, at klageren hæfter for ølafgiften. 

Landsskatteretten finder endelig, at allerede fordi der ikke foreligger nærmere dokumentation for de oplysninger, som klageren måtte have fået fra toldcentret i forbindelse med turene til Tyskland, kan klageren ikke anses at have opnået en retsbeskyttet berettiget forventning om, at kunne indføre ubegrænsede mængder af øl til såvel klageren selv som til andre uden afgiftsmæssige konsekvenser.  

Den påklagede afgørelse vil herefter af være at ændre i overensstemmelse med ovennævnte.   

Fra Flensburg
Tilmeldt 22. Jan 09
Indlæg ialt: 414
Skrevet kl. 17:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Som du kan læse i det ovenfor så har de kloge her på denne tråd ret i at det er ulovligt... - og når du tager med til andre mennesker - venner og bekendte - går det også ind under fjernsalgsreglerne og ikke rejsegodsreglerne som faktisk er gældende når du SELV henter varen over grænsen...- det er faktisk i princippet heller ikke lovligt at man som man normalvis gør at tage en portion varer med til venner og bekendte når du er i Tyskland og handle en lørdag formiddag... for som de andre siger må du kun tage med til eget forbrug... men det er vist noget man ser gennem fingre med....

Så lad være og drop tanken, selv om det kan være fristende...

Fra Flensburg
Tilmeldt 22. Jan 09
Indlæg ialt: 414
Skrevet kl. 17:55
Hvor mange stjerner giver du? :

Her er en anden artikel fra SKAT, som bekræfter ovennævnte fra undertegnede samt de andre ....

Afgifter (punktafgifter) er en form for forbrugsskat eller miljøskat, der bliver lagt på visse varer. Når din virksomhed fremstiller eller handler en gros med afgiftspligtige varer eller køber den slags varer i udlandet, skal du på statens vegne opkræve og indbetale afgifter til SKAT. Du kan kontakte SKAT på tlf. 72 22 18 18 og få at vide, om din virksomhed skal betale afgifter.

 Eksempler på varer der er afgift på

  • sodavand
  • øl, vin og spiritus
  • slik, chokolade
  • tobaksvarer, bl.a. cigaretter, cigarer, vandpibetobak og cigaretpapir 
  • kaffe og te
  • emballager (glas, plastic, beholdere mv.)

Hvis du køber varerne hos en grossist i Danmark, er det grossisten, der skal betale afgifter, og du skal gemme fakturaen, som er din dokumentation for, at afgifterne er betalt.

Der findes en lang række forskellige afgifter, så hvis du vil købe varer i udlandet, er det en god idé først at spørge SKAT, om der er afgift på varerne.

Hvis du skal betale afgifter, skal du registreres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (læs hvordan i afsnittet Mere information). Når din virksomhed er registreret for afgifter, skal du føre særlige regnskaber og kontrol med varerne. I det hele taget gælder der særlige regler for virksomheder, der skal opkræve og betale afgifter. Få råd og vejledning hos SKAT på tlf. 72 22 18 18.

Som udgangspunkt skal du betale afgifter til SKAT én gang om måneden via internettet (TastSelv Erhverv) eller på et indbetalingskort, som du kan få hos SKAT.

Følgesedler,
kvitteringer
og fakturaer

Gem altid alt regnskabsmateriale. I forretningen skal du i mindst 3 måneder opbevare kvitteringer og regninger/fakturaer mv. på dine køb af sodavand, slik, chokolade, øl og vin mv. Det er ikke nok, at du opbevarer papirerne hjemme hos dig selv eller hos din revisor. Du kan få en bøde, hvis SKAT kommer på kontrol, og papirerne ikke er i forretningen.

Du må ikke smide regninger/fakturaer ud, når de tre måneder er gået. Du skal opbevare dem sammen med dit regnskab i mindst fem år, og du skal kunne finde regnskabet frem inden for fem hverdage, hvis SKAT beder om det.

Eksempel på
beregning af
afgifter

En grønthandler vil købe en palle med 2 liters colaer, i alt 400 flasker, i Tyskland. Grønthandleren har hørt noget om, at man skal betale afgifter af den slags, og besøger derfor et skattecenter. Her får han at vide, at han skal registreres for den pågældende afgift. Han finder også ud af, at han skal betale en mineralvandsafgift på 1,15 kr. pr. liter og en emballageafgift på 0,64 kr. pr. flaske. Grønthandleren skal altså betale:

Mineralvandsafgift: 1,15 kr. x 800 liter =

920 kr.

Emballageafgift: 0,64 x 400 flasker =

256 kr.

I alt  

1176 kr.


Grønthandleren får også at vide, at han kan se de forskellige satser for punktafgifter på www.skat.dk under Vejledninger og Punktafgifter ved erhvervsmæssig køb af varer i udlandet.
Pantmærker

Du skal sikre dig, at der er returpantmærker på øl- og sodavandsflasker. Hvis du vil købe øl og sodavand i udlandet, skal du tilmelde dig som importør hos Dansk Retursystem, Baldersbuen 1, 2640 Hedehusene. Det giver dig lov til at sælge drikkevarer, der er med i pant- og retursystemet, på det danske marked. Du kan få en bøde, hvis du sælger øl og sodavand uden pantmærker. Læs mere på www.danskretursystem.dk

Side 1 ud af 2 (13 indlæg)