Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

E-handelsløsninger: Open Source vs. Closed Source - Et sikkerhedsspørgssmål.

Side 3 ud af 3 (23 indlæg)
Fra Hellerup
Tilmeldt 11. Apr 06
Indlæg ialt: 3722
Fra  CloudSprout Skrevet kl. 00:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Mikkel deMib Svendsen:

Ja, jeg synes faktisk også det var ret fedt - særligt for en amatør-programmør, som jeg, da man kan lave mange af de samme tunge ting som i f.eks. C++ men uden nødvendigvis at skulde holde styr på pointers og andre farlige ting :)

Jeg kunne også rigtigt godt lide Delphi (Brugt version 1 og 1.1/2), jeg synes egentligt det er meget tydeligt at Anders Hejlsberg har taget en del af de gode ting fra Delphi med i C# (Resten er inspireret fra Java), men der er bare et eller andet der gør, at sprog med basic/pascal-ligende syntaks er lettere at læse end C-lignende.

Fra Århus
Tilmeldt 2. Aug 08
Indlæg ialt: 189
Skrevet kl. 08:26
Hvor mange stjerner giver du? :

Lundsby:

Jeg er ikke overraskende ret enig med Mikkel, jeg havde faktisk også begyndt at samle på Amino-indlæg  med OpenSource shops, der var blevet hacket. Jeg synes tit folk, undervurderer omkostningerne ved opdateringer. Dels skal man installerer opdateringen, men derudover skal man også gen-teste hele sin shop, og tage højde for breaking-changes etc. det koster og tager tid.

Det er vi heller ikke uenig om. Vælger man en komplet do it yourself løsning, skal man også sørge for at holde systemet opdateret.

Der ligger en opgave, både her på Amino og generelt, i at gøre folk opmærksomme på vigtigheden af opdateringer. Det gælder til CMS som til Windows og alt andet software. Eksempelvis skyldes rigtig mange hacker-angreb i dag, at folk har en uopdateret udgave af Adobe Flash på PC'en.

Mine CMS kunder tilbydes en opdateringsaftale, således at jeg forpligter mig til at holde deres software opdateret. For kunden er det en tidskrævende, og indimellem risikabel manøvre, mens det for os er rutinearbejde at tage backup af database og filer og opdatere. Kunden kan selv vælge, men bliver gjort opmærksom på faren ved ikke at sørge for opdatering. Jeg har desværre måtte redde virksomheders hjemmeside op til flere gange fra et angreb, fordi deres webbureau ikke havde gjort dem opmærksom på alvoren i opdateringer.

Men det gælder jo ikke kun Open Source - det er det samme for alt software. Jeg arbejdede for en (closed source) CMS producent, som også hostede installationerne, og her havde man muligheden for at fravælge automatiske opdateringer.

Og du kan du downloade gratis eller betalingsystemer, som ikke er open source, og her gælder det nøjagtig det samme med opdateringer.

Så konklusionen: Det er fuldstændigt lige meget om det open source eller closed source - vælg en hosted (open source) løsning, hvis du ikke selv vil stå for opdateringer, eller allier dig med et webbureau, som kan stå for opdateringerne. Og lad være med at gøre alting selv.

 

Fra Odense
Tilmeldt 22. Aug 07
Indlæg ialt: 2539
Fra  redWEB ApS Skrevet kl. 20:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Dog er der en lille forskel.

I et closed sourc miljø kan der være kendte exploits på få hænder i rigtigt lang tid som ikke opdages - hvorimod det i et open source miljø hurtigt opdages og rettes.

Så hvis man sørger for at for opdateringersordninger med sit på sit open source website eller selv står for det så er det altså ikke helt tosset at alle og en hver kan granske den kode der ligger bag for svagheder og fejl og mangler - Åbenhed kan ihvertfald aldrig blive en ulempe!

Side 3 ud af 3 (23 indlæg)