Hej kære aminoer. Jeg er ved at oprette et video community og her mangler nogle gode råd til hvordan jeg bedst muligt kommunikere med medierne! Hvordan kontakter jeg dem mest effektiv og hvordan skal jeg præsentere "nyheden"? |
Du hyrer selvfølgelig en professionel skribent til opgaven. 

På den måde er du sikker på, at dit budskab bliver set fra samme vinkel, som de redaktører, som skal vælge at bringe din pressemeddelelse.
Hos mig foregår processen således:
Du kan også have gavn af at læse Aminos klassiske tråd om pressemeddelelser:
hvor jeg blandt andet skrev nedenstående:
Det er lettest at ramme helt lokale medier som f.eks. ugeaviser o.l.
Regionale og landsdækkende medier (tv, radio, dagblade), afsætter flere midler til den journalistiske side af sagen. Derfor skal man leve op til kriterier om nyhedsværdi og relevans. Uanset hvor dygtige miniputterne fra Sdr. Bøvelse er, så vil de først nå Jyllandsposten, når de får Michael Laudrup som træner, mens de kan få deres resultater bragt i Sdr. Bøvelse-nyt, hver eneste uge.
Der findes nogle gode "arketypiske" historier, som har lettere adgang til medierne end andre historier, så det er en god idé at vinkle sin historie efter dette.
En arketypisk iværksætterhistorie kan være "David vs. Goliath-historien", hvor den dygtige lille iværksætter klarer sige bedre end den altdominerende gigant. (f.eks. Thise vs. Arla).
En anden arketypisk virksomhedshistorie er "The Amarican Dream" (vi startede med intet, nu har vi noget, om ti år har vi alt).
Man har større chance for at nå aviserne med fagligt stof, hvis man også flittigt leverer "personstof", som typisk optages gratis. Det kan være jubilæer, runde fødselsdage, ansættelser m.v. Et problem kan dog være, at runde fødselsdage ikke optræder så tit i enkeltmandsvirksomheder. 

Hvis man gerne vil have bragt sine pressemeddelelser uredigeret - eller stort set uredigeret, er det vigtigt at skrive "journalistisk". Det betyder, at pressemeddelelsen skal give mening, uanset hvor den bliver klippet. Altså hele budskabet i overskriften. Hele budskabet i manchetten, Det vigtigste delbudskab i afsnit 1, det næstvigtigste i afsnit 2 o.s.v., små én-sætningsopsummeriger løbende undervejs og en slagfast konkulsion (=hele budskabet) til slut.
Kun i kronikker og debatindlæg kan man skrive akademisk: Tese, baggrundsbeskrivelse, fremstilling af relevante fakta, afprøvning af tese i hht. de fremstillede fakta, perspektivering, konklusion.
Hvis man som "ikke kendt" person skal nå kronikpladsen, skal man skrive meget relevant og gerne i henhold til en igangværende samfundsdebat. Desudne skal man sørge for at beskrive sig selv som valid kilde til den viden, man leverer.
Venlig hilsen
Hans