Okay vi tager det fra bunden.. Når man snakker HTML (og css) er der basalt set to måder at gøre tingene på. Tables - "the old fashion way", og Div's - "the.. well.. new fashion way". En god start kan være HTML.dk's HTML/CSS tutorials, som viser eksempler på begge metoder, dog mest div's (som jeg foretrækker). Forskellen ligger i at hvor tables, afhængigt af indhold, fortolkes forskelligt af forskellige browsere, opfører div's sig (næææsten) altid ens. Den største forskel (syntaxmæssigt) i de to metoder, består i hvor style-atributterne angives. I tables vil man typisk angive style-tags direkte i koden:
<td style="yadayadayada"; "yadayadayada";>meh</td>
I div's foregår det lidt anderledes. Her kalder man style-atributterne fra et eksternt stylesheed (fx. .../style/style.css). Det fungerer sådan her:
1 - inden for <head></head> tagsene skal der angives et link til det benyttede stylesheed (fx. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"</link>) 2 - i style.css angives Div ID'er og -classes, du skal bruge på din hjemmeside, f. eks sådan her:
#(id)banner { width: 800px; - angiver bredden på elementet (ligesom tables) height: 200px; - angiver højden på elementet (ligesom tables) margin: 0 auto; - får id'et til at flyde i midten af siden background-image: url("png/banner.png"); - kalder et baggrundsbillede til vores Div background-repeat: no-repeat; - denne er lidt overflødig her (da mit banner er 800x200px, men ellers sørger det for at baggrundsbilledet ikke gengives på y- og x-aksen) }
3 - i html dokumentet (lad os kalde det index.html) kaldes så div-id'et sådan her: ... <body> <div id="banner"> </div> </body> ...
Resultatet er en W3C valid banner-plads, midt i toppen af dit site, med et banner i midten :) Resultatet vises ligedan i IE, FF, Opera, Safari og hvad I ellers bruger derude...
Et eksempel er aldrig nok, så tag at læs videre om emnet her:
- Hvorfor man IKKE skal bruge tables til andet end ja.. Tabeller !
Hvis du har spørgsmål skal du være mere end velkommen til at skrive mig en PM :)
MvH
Simon Tørring
PS - en fed funktion er også at hvis du har f. eks... 5 sider, der er ens designmæssigt. Hvis du så vil ændre et enkelt table-element, skal du bare ændre det centralt i CSS-filen, wups, så er det ændret på ALLE siderne :)
|
Hej Simon
Det er faktisk Jakob der har ret i dette tilfælde, hvis du kigger på det html som trådstarter postede vil du se at de en tabel med ryglængder. Derfor er det helt rigtigt at bruge tabel tag'et. Fordi at der er tale om tabler information.
Det du henviser til er at man ikke bør bruge tabeller til at lave layout, men det er irrelevant fordi der ikke er tale om layout i dette tilfælde.