Det har helt noget at gøre med hvilken selvskabsform du vælger. Hvis du er enkeltmandsvirksomhed eller I/S har du visse fordele på fradragskontoen hvis det er mindre indkomst ved siden af vil det registreres om b-indkomst. Er du et rigtigt selskabApS eller A/S har du ikke personligt fradrag men kører det hele som en virksomhed. Hvad der kan betale sig for dig må være en revisionsteknisk afvegning. Men er sikker på der er nogle aminoer der har et bud.
Ikke så meget teknisk i det kan man sige. Du skal nok lige nævne hvad form din virksomhed har: Enkeltmand, I/S, ApS, A/S, Smba eller andre spænende påfund :) Men om du er 100% engageret i enkelt mandsvirksomhed eller 70% er ligegyldigt for SKAT.
Det har helt noget at gøre med hvilken selvskabsform du vælger. Hvis du er enkeltmandsvirksomhed eller I/S har du visse fordele på fradragskontoen hvis det er mindre indkomst ved siden af vil det registreres om b-indkomst. Er du et rigtigt selskab ApS eller A/S har du ikke personligt fradrag men kører det hele som en virksomhed. Hvad der kan betale sig for dig må være en revisionsteknisk afvegning. Men er sikker på der er nogle aminoer der har et bud.
God nat
Det er ikke helt rigtigt. Driver man en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab (med andre), eller en virksomhed via et selskab og er det en erhvervsmæssig virksomhed er fradragsmulighederne alt andet lige de samme uanset om man har indkomst ved siden af, og behandlingen af denne indkomst - som ofte vil være A-indkomst har intet med virksomheden at gøre.
Det man kan sige helt generelt er at en personlig virksomhed som udgør hovedbeskæftigelsen ofte vil være mere intensiv end den virksomhed der bare drives som bivirksomhed og det kan have betydning for spørgsmålet om fradragsret, herunder ikke mindst spørgsmålet om den erhvervsmæssige anvendelse af goder og afholdelse af udgifter hvor der måske også kan være et privat element i.
Driver man virksomheden i selskabsform er det ikke ene alene et spørgsmål om fradragsret for udgifter men bliver også et spørgsmål om beskatning af maskeret udbytte/udlodning for anpartshaveren eller aktionæren.
Sagt med andre ord: Spørgsmålet om fradragsret afhænger mere af de faktiske driftsmæssige forhold end af virksomhedens driftsform.