Ja, det giver mening. Jeg kan selvfølgeligt ikke vurdere om I vil blive sagsøgt på dette grundlag, men det gælder selvfølgelig om at lægge behørig afstand til de allerede etablerede konkurrenter. Typisk benytter man ophavsretlig beskyttelse (gratis) til at beskytte sine spil og især disses kunstneriske udformning. De større spilvirksomheder registrerer dog også oftest både deres spillepladedesign, udformningen af characters og varemærkebeskytter også spillets navn (eksempelvis Monopolly).
Hvis de nævnte mastodonter føler at I går for tæt på deres spillekoncepter, er det ikke utænkeligt at de vil komme efter jer ad juridisk vej. Det er desværre ofte set - Men hvis I har frembragt noget originalt, vil de oftest blot ægre sig over at det ikke var dem der var så kreative - og forsøge at lægge sig tæt op ad jer, hvis det bliver en cash cow.
Jo mere beskyttelse I opnår på forhånd, forud for offentliggørelse, jo stærkere kan I stå konkurrencemæssigt i det lange løb hvis I har skabt en succes. På den anden side kan I også købe jer fattige i IPR-beskyttelse og risikere at stå uden en succes...
Et spillekoncept er i sig selv ikke beskytbart (der er skrevet en artikel om emnet af adv. Knud Wallberg, som man jo kan kontakte) som en ip-rettighed, men kan dog være beskyttet imod andres parasitære snyltning under markedsføringslovgivningen. Det er bare ikke ret mange lande der har en velfungerende lovgivning indenfor dette område, hvis man ser bort fra DK, N og SF. Hvis I kan finde et godt navn, bør det nok varemærkebeskyttes i hele
EU (DKK 60-70.000,-), og herudover kan I overveje at forlade jer på ophavsretlig beskyttelse af det rent kunstneriske (gratis). Overvej også eventuelt en designbeskyttelse af selve udformningen i eksempelvis hele EU, hvis I mener at stå med et guldæg på hånden.
I kan evt overveje at sælge konceptet til en af de nordeuropæiske brætspilskoncerner - det er bare svært at