Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Holder min plan? (Opstart af netcafe)

Side 3 ud af 5 (45 indlæg)
Fra København
Tilmeldt 19. Jun 07
Indlæg ialt: 560
Skrevet kl. 13:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Kasper

Det er virkelig et godt stykke forarbejde, du har lavet. Du har sat dig godt ind i tingene, så det er et godt udgangspunkt for at få succes. Jeg forstår dog ikke denne mellemregning:

Kasper Brandt Petersen:

Dvs. med en månedlig omsætning på 50760kr. + 20000kr. = 70760kr. (eks. moms)

Moms afregning: 70760 * 0,75 = 53070kr./måned.

Minus omkostninger: 48000: 5007kr./måned.

Hvis de 70760 er ekskl. moms, hvorfor ganger du så med 0,75, inden du trækker udgifter fra?! Hvis din omsætning er 70760 eks. moms og dine udgifter er 48000 eks. moms, hedder regnestykket jo 70760 - 48000.

Skulle du i øvrigt trække momsen fra et beløb, hvilket jeg går ud fra, var hensigten med at gange med 0,75, så er det retteligt 0,8 du skal gange med. Skal du lægge moms til et beløb, er tallet 1,25.

Med hensyn til dine beregninger i øvrigt, så bemærker jeg følgende:

- Der er ingen post til afskrivninger på computere! Denne post burde umiddelbart være den største for en netcafe. Du vil jo formentlig få behov for at opgradere computerne ret tit, og derfor bør du sætte en del af i budgettet til hardware.

- 5000 kr. om måneden for internet?! .. Det lyder helt vildt. Hvordan kan det koste så meget?

- Jeg synes, det er principielt forkert at regne udgifterne til indkøb af kioskvarer med i dit budget. Istedet bør du lave et separat regnskab for salg af kioskvarer, og så regne det forventede månedlige overskud herfra ind i budgettet for netcafeen. Dette skyldes jo, at hvis du ikke sælger nogen kioskvarer, har du jo heller ikke 10.000 om måneden i udgift til nye varer.

- 240.000 i afståelse synes jeg lyder helt vildt. Det er mange penge at investere, som som en tidliger poster siger, så er det huslejen, man knækker nakken på. Jeg synes også, du skal prøve at kigge efter alternative lokaler.

Det sværeste bliver nok at få lånet. Du ved jo, hvordan situationen med bankerne er idag. Men det koster jo ikke noget at prøve. Men pas nu på! Hvis du får et lån på 800.000, så sørg for, at du ikke kommer til at hæfte for det hele personligt. Jeg ved godt, at du nok ikke har andet valg, men hvis det går galt, og det gør de fleste start-ups altså, uanset hvor god ideen lyder til at starte med, så er du FÆRDIG! 800.000 i gæld som 20-årig er ikke sjovt. Jeg mener det seriøst - en sådan gæld er altså katastrofal for din videre færd. Så tænk dig grundigt om!

Helt og lykke med det!

Fra Vanløse
Tilmeldt 10. Jan 09
Indlæg ialt: 9
Skrevet kl. 14:50
Hvor mange stjerner giver du? :

Er der forresten nogen der lige hurtigt kan overskue hvilken slags virksomhed jeg skal starte? Nu er jeg kommet så langt, at alt hvad jeg gør fra nu af, kræver CVR-nummer. Jeg har fået anbefalet et S.M.B.A firma. Det skal bare siges at jeg får en partner i butikken kort efter opstart.

Alt hjælp kan bruges! :)

Fra Vanløse
Tilmeldt 10. Jan 09
Indlæg ialt: 9
Skrevet kl. 15:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg ved godt at risikoen for at jeg fejler er der. Men det er præcis det der gør hele mit projekt spændende. Og jeg tror på at hvis jeg ligger liv og sjæl i det her projekt og giver det alt hvad jeg kan trække så skal det nok lykkedes. Og de fleste penge jeg investere er jo i materielle ting. Dvs. de har en værdi. Så hvis det går helt galt så ender mit underskud ikke på 800.000.

5.000kr./måned til internet. Det koster det. Det er ikke fiktive tal jeg bare har sat ind i systemet. Jeg skal jo bruge noget af en båndbredde hvis jeg skal leve af det. Jeg har tjekket med TDC, som godt nok gav et tilbud på 10/10mbit på 3.500kr/måned. Men jeg skal op og have 25/25mbit.

Det med at køre kiosken for sig selv tror jeg er en rigtig god ide. Det budget der ligger herinde er et udkast til det færdige budget som jeg skal have hjælp med fra en revisor. Kiosken kører jo sig selv med sit eget eksterne overskud/underskud.

Men selvfølgelig er jeg færdig hvis jeg ender med at skylde 800.000kr. til banken :) Det er dog de betingelser en iværksætter har at arbejde med. Knald eller Fald. Og jeg er sikker på jeg kan drive det vidt. Ellers havde jeg aldrig kastet mig ud i det . 

Tilmeldt 23. Sep 08
Indlæg ialt: 294
Skrevet kl. 15:47
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey igen....

For god ordens skyld, de cafeer jeg har arbejdet i, har haft 2mb/2mb og 5/2mb,   og det kørte altså fint nok , vi hostede spil og netradio også...nå man tager hensyn til at der er sat 25 computere til.så fungerede det faktisk okay

måske skulle du starte med den lidt billigere og så måske opgradere hvis du kan se at der ikke er nok båndbredde!

yousee har lige fået 50mb forresten :)

M  dfdf

Fra Lystrup
Tilmeldt 1. Nov 05
Indlæg ialt: 614
Fra  wilhelmsen.tv Skrevet kl. 16:23
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa der

Dit projekt lyder super spændende, helt sikkert

Jeg ville lige kommentere internet delen af det. Hvorfor opretter du ikke f.eks. 2 eller 3 x 20 mbit ved f.eks. fullrate, og betaler dig fra en bedre upload, det kommer til at koste under 1500 pr mdr, og det kører stabilt på kablet netværk. Vi har servere stående på sådan en forbindelse, og har 99,999% oppetid

Fra Albertslund
Tilmeldt 3. Nov 08
Indlæg ialt: 299
Fra  Jafri Media Skrevet kl. 16:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Ja altså.. Må give de andre ret i, at det er en super idé. Jeg har kigget dit budget lidt igennem. 

Hvis ikke du gjort det, kan jeg kraftigt anbefale dig, at bare søge om mængderabat!! 

Jeg syntes det er meget for 1395,- pr. stol. Går ud fra det er noget chef kontorstol? Som opstart, er det meget at investere i stole. 

Et forslag ville være at finde nogle billigere stole i henholdsvis jysk eller i Ikea.. 

forslag: http://jysk.dk/120/122/3620005/a/catalog  - ved ikke om stolen er god eller dårlig, men kunne jo ske den var p**** god! 

 

Jafri Media - Hjemmesider fra 1598 ekskl. moms. Se mere på jafri.dk

Fra Korsør
Tilmeldt 3. May 07
Indlæg ialt: 566
Skrevet kl. 16:55
Hvor mange stjerner giver du? :

Ja, det er meget for en stol, men det kan også være det, som gør at folk synes det er fedt at være der og synes at der ikke er sparet på noget! Big Smile

Held og Lykke med dit business! Det lyder rigtig fedt!

 

Kevin Simper // Cykelrytter på fuldtid; Nørd på halvtid!

Fra Slagelse
Tilmeldt 6. Nov 08
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 17:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Kasper.

Det lyder super spændende dit projekt, og man kan tydeligt mærke at du brænder for sagen. Jeg er sikker på at med det gåpåmod skal det nok lykkes dig.

Mht til tilbuddet fra TDC, så lyder det _meget_ dyrt. Når du når forbi de første par forhindringer på din vej mod din egen forretning, så er du velkommen til at kontakte mig, så skal jeg nok give dig en god aminorabat på en hurtig forbindelse.

Mvh

Lars Madsen

Tilmeldt 21. Nov 08
Indlæg ialt: 34
Skrevet kl. 21:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Lyseslukker... Det er nok hvad du tænker når du har læst dette.

 

Jeg har selv haft en netcafe fra 2001 og et par år frem og det var nok den sidste halvdel af de 5 år hvor det var en ok forretning at drive en netcafe.

Jeg har desuden sat 2 andre netcafeer op for kunder og selvom 2 af dem findes endnu, min egen gamle og en der blev sat op i kommunalt regi (dvs. over/underskud er uden betydning).

Det gik godt i starten, da 2mbit bredbånd var det vildeste og dyrt - folk gamede CS og synes det var sjovt pga. de stats jeg kørte (psychostats) og de konkurrencer vi afviklede.

Jeg lå i et turistområde (tyskere rev vi for 45kr. for en time) så det var der penge i.

Men som tiden gik, blev bredbånd billigt og folk fik råd til computere der kunne køre f.eks. CS - jeg fik kunder ved ALLE computere kørte CS med 100fps/100hz med v-sync osv, 19" CRT skærme osv - dvs. opsætningsmæssigt og konfigrationsmæssigt lang overlegen deres pc derhjemme, icemats, intellimouse, sennheiser hørebøffer, hurtigt internet... men stadig, er glad for jeg solgte mens jeg kunne.

Jeg ville ikke starte en netcafe igen i dag - simpelthen fordi de faste udgifter er for høje - du skal ha' top-end udstyr, ellers gider folk ikke betale for at game på noget der ikke er bedre end det de har derhjemme... og som bekendt så koster nyt HW en masse penge... Spil og software koster også kassen, specielt hvis du vil være istand til at installere dine computer igen automatiseret, for det bliver nødvendigt når folk surfer porno, installerer toolbars og alt muligt andet - JA der findes software og metoder til at undgå det, men i 99% af tilfældene bliver administrationen heraf mere tidskrævende en blot at reinstallere når det er nødvendigt...

Du skal også tænke lidt anderledes end du formodentlig gør, dvs. køb rackskabe og placer dine computere på den anden side af en væk så de ikke larmer som ind i helvede... nye keyboards hver anden måned (de bliver fyldt med chips og sodavand og aske, eller man må jo ik ryge i DK mere... så måske hver 3. måned).

Argh... det er næsten for meget at skrive.... og nu mistede jeg tråden, skal ha' aftensmad... men drop din MSN her så kan jeg adde dig og svare på ca. 1 million spørgsmål hvis du har brug for info... og evt. ideer hvis du efter alt det her, stadig er frisk på det...

Ellers må jeg skrive noget mere her senere....spisetid!!!

 

/TM

Tilmeldt 11. Jun 06
Indlæg ialt: 994
Skrevet kl. 17:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Nu er det ikke for at være sortseer, men jeg tror simpelthen ikke på idéen. Du har gennemarbejdet den fint, men at forvente at lave 8.000 om måneden i overskud, uden løn på en investering på 800K er helt helt hen i vejret.

Hvis du regner med det bliver 800K, bliver det i øvrigt garanteret en million. Du mener ikke du kan komme til at tabe pengene, fordi du har købt aktiver for dem - well hvis du går på røven har du allerede tabt afståelse og forudbetalt husleje, det er halvdelen. Du mener du har købt noget af værdi, mit bud er at hvis du går konkurs, skal du være mere end heldig for at få 100.000 for computere, programmer mm. - hvem har lige brug for 35 computere.

Mit bedste bud er at skrue lidt ned for ambitionerne, finde et mindre lokale uden afståelse og med en mindre husleje, starte med måske 20 computere og tage den derfra.

Beklager, men jeg tror egentlig du er heldig. Der er næppe nogen bank, der vil låne dig 800K og det er i sidste ende nok dit held.

Side 3 ud af 5 (45 indlæg)