Jeg kunne godt tænke mig at åbne sådan en opskrift side på nettet, og jeg er klar over der findes mange sider som dette, nogen er mere gode end andre! hvis man nu bruger tid og tager det seriøst! kunne der så ikke være en potentiale i det? og når man starter hvor kan man evt. købe nogen opskrifter så man har noget at byde folk på, når man starter op.
Der findes en milliard opskriftsider, så hvis du skal have noget ud af en sådan, skal du virkelig være godt til at markedsføre den, eller også skal den være helt unik på en eller anden ny, smart måde.
Jeg er ret sikker på at der altid vil være et givent potentiale i madopskrifter. Glem alt om markedsføring! Køb en viral marketing bog i stedet!
Jeg har lige købt sådan en fin HP computer med touch screen. Om nogle år når den er forældet hænger jeg den op ude i køkkenet som substitut for mit fladskærms fjernsyn. På det tidspunkt kan jeg godt være ret overbevist om, at mange apperater har touch teknologi. Det jeg vil frem til er, at jeg vil bruge min computer / fjernsyn blandt andet til når jeg laver mad.
Din niche kan sagtens være at lave et super lækkert opskriftssite, hvor der er taget specielt hensyn til "finger brugere". Se eksempelvis designet på http://www.rejseplanen.dk/ for at se hvad jeg mener.
Et opskriftssite ville jeg gribe sådan an: Lav et super sejt enkelt site -> fyld sitet med alverdens opskrifter med billeder (flotte lækre) -> lav et sammenarbejde med kendte kokke og lad dem få deres hjørner -> brug gratis viral markedsføring, lad andre brande dig fordi du go´ -> husk at indexere opskriftselementer, så du kan referere til eksterne leverandører (så har du også et element af indtjening).
Tak, for rådet det vil jeg hvertfald tage overvejelse! Men har du en ide om hvor man kan skaffe de opskrifter til at starte med evt? fordi man kan jo ikke bare "låne" dem af andre steder. :)
Der vil jo altid være ophavsret på opskrifter - når det så er sagt er mad jo mad - der er jo ingen der kan klandre at de ejer "svensk pølseret", sushi eller "stægt flæsk med persillesovs". Så svaret er, at nej det ved jeg ikke, og ved umiddelbart ikke om du bliver klogere hvis du spørger derude.
Alt i alt ved jeg ikke om du må "låne" andre steder.
Husk evt. at tematisere -> det italienske hjørne, sushi, spanske tapas, klassisk dansk osv. = kunne være et supert tiltag som jeg umiddelbart synes mangler.. :)
Nu laver jeg ikke meget mad, men når jeg gør, ryger den bærbare altså ud i køkkenet og så googler jeg dét jeg skal kokkerere.
Så et tip ville være at kaste en del dollars efter pageranking.
Jeg er fuldstændig ligeglad om dellerne er lavet af Hr meyer eller Svend Sørensen - så længe det er deller! - så jeg tager den første og den bedste side der googler op.
Niché-område - hvad med kun madopksrifter til mænd? os mænd som ikke er så gode til at kokkere... rigtig mandemad.... hurtig mad til at imponere kvinderne:-)
Niché-område - hvad med kun madopksrifter til mænd? os mænd som ikke er så gode til at kokkere... rigtig mandemad.... hurtig mad til at imponere kvinderne:-)
God idé - du skal ramme en niche. Mandeopskrifter kunne være én af dem. En anden kunne være unge der lige er flyttet hjemmefra. Det skal være nemt, hurtigt, sundt og smage godt. Hvis du så kunne lave videoer, med hvordan man laver maden, ville du have en vinder.
Og så mener jeg, at en opskriftside skal være lige så nem at navigere rundt på som www.erdusulten.dk. Det er en pæn og enkel side, problemet er bare, at de ligger lige niveauet over mit de opskrifter. :-)
Der kan i teorien være mange gode grunde til at oprette et nyt opskriftsite, men i praksis skal man nok sætte sig i brugerens sted. Er brugerne loyale - nej! Man googler en opskrift og finder nogle hits som man undersøger nærmere for at vurdere, om den ene udgave af boller i karry er noget man gider at gå i gang med. Så finder man ud af, at der i denne opskrift gudhjælpemig skal pærerstykker i (som man tilfældigvis hader) - dette resulterer i, at man hurtigt bakker tilbage til google og hurtigt gennemlæser den næste opskrift, som tilfældigvis ligger på et andet site.
Mit svar afhænger af flere ting. Hvis du lever og ånder for mad og opskrifter, er connected med flere kokke og har en fed vinkel på et nyt opskriftssite, så skal du gøre det. Men du skal ikke gøre det med en forventning om at det bliver din hovedindtægt - det tror jeg bliver svært. Men du skal klart gøre det, hvis det er din store lidenskab og hobby.
Din tid er sikkert lige så begrænset som alle andres og hvis du har flere alternative (kommercielle!) idéer at vælge mellem, så ville jeg selv nok vælge at kigge nærmere på alternativerne.
Du har ihvertfald en kæmpe konkurrent i http://www.dkkogebogen.dk/ De har virkelig mange brugere. Men som nogen nævner, er en niche en god idé. Så længe det ikke er sund mad, eller "Tøm køleskabet" opskrifter. Dem er der vist rigeligt af.