Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Oprettelse af ''EU-selskab''

Side 1 ud af 2 (18 indlæg)
Tilmeldt 9. Aug 05
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 23:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Jeg er i den (u)heldige situation at jeg i kræft af mit job ret ofte flytter i mellem forskellige lande. Det jeg helt præcist mener er at jeg fx i dag bor i DK, men om 2 måneder flytter jeg til London hvor jeg formentlig kommer til at bo i nogle måneder. Herefter går turen så til enten Norge eller Tyskland, og igen efterfølgende til et andet land, måske Danmark, måske ikke. Så pointen er at jeg flytter på tværs af landegrænser 2-3 gange om året.

Nu til mit spørgsmål:

Jeg vil gerne have oprettet et selskab der skal ''hoste'' alle mine forretningsaktiviteter, men jeg går ikke ud fra at jeg bare sådan lige kan eje og lede et Dansk ApS selskab med bopæl i fx England, uden at det er meget omstændigt. Omvendt går jeg heller ikke ud fra at man sådan lige kan eje og lede et Engelsk ltd eller et tysk Gmbh i mens man bor i et andet land.

Derfor er det jeg leder efter den optimale og mindst administrativt krævende struktur hvor jeg samtidig kan flytte rundt hvordan det passer mig inden for EU. Så derfor vil jeg høre om der er nogen der kan oplyse mig om noget jeg har misforstået, noget jeg bør overveje eller måske ligefrem en specifik virksomhedsform/virksomhedskonstruktion til at gøre livet lettere for mig?

Vigtigt: Jeg er ikke ude på at snyde i skat eller lignende, så derfor leder jeg kun efter 100% lovlige og ''gennemsigtige'' konstruktioner.

Tilmeldt 9. Aug 05
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 16:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Undskyld at jeg "bumper" denne tråd - men kan det passe at der ikke er nogen der har nogen forslag?

Tilmeldt 6. Nov 08
Indlæg ialt: 61
Fra  Valutaskolen Skrevet kl. 21:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Det er intet problem at være indehaver af et UK selskab, selvom du bor i Danmark, eller i et anden EU land.

Det eneste du skal være opmærksom på, er at hvis du bor i Danmark så er du skattepligtig af alle indtægter i selskabet, uanset hvorfra de stammer.

Det kræver ikke de store omkostninger at starte et UK selskab, og hvad angår revision mm, så kan det nemt klares i vores dage, med grænseoverskridende service.

Du kan henvende dig til Jordans Limited i UK, de sætter opretter selskaber både i EU og uden for EU, jeg kender dem ganske godt og kan kun sige godt om dem.

http://www.jordans.co.uk/

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 21:51
Hvor mange stjerner giver du? :

EU-reglerne giver statsborgere fra de enkelte lande ret til at etablere selvstændig virksomhed i et andet land, og de har i den forbindelse ret til at opholde sig i et andet EU-land. Reglerme om den frie etableringsret gælder for alle EU-statsborgere.  -  Så det kræver ikke bopæl i Danmark at eje eller lede et ApS.

En administrativ adresse/forretningsadresse bør kunne gøre det.

Henrik

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 23:51
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er måske værd i den her sammenhæng lige at indskyde, at et dansk selskab ikke er skattepligtig til Danmark af indkomst/overskud fra faste driftssteder i udlandet. Dvs. driver et dansk selskab en virksomhed i eksempelvis England betales der ikke dansk selskabsskat. Derimod svares der avanceskat ved et senere salg af aktierne hvis personen bor i DK, men det gælder sådan set også udenlandske selskaber, ligesom at en fraflytning fra Danmark også udløser fraflytterbeskatning (hvis der er noget at beskatte).   

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Tilmeldt 9. Aug 05
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 21:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for jeres svar, jeg kan næsten forstå på det hele at der ikke er nogen nem løsning eller nogen konstruktion som reelt er ideel?

Så vidt jeg kan forstå er der kun reelt to muligheder; at stifte et ApS eller et engelsk ltd, men umiddelbart ser jeg stadig store problemer ved begge dele.

Hvis jeg stifter et ApS og jeg så flytter til England om 5 måneder, kommer der en masse administrativt besvær med at jeg nu skal have en skattespecialist ind over som kan fortælle præcist hvad der skal betales til DK og til UK og desuden vil jeg formode at der på den ene eller anden måde skal skelnes mellem penge der er tjent mens jeg har boet i DK og penge der er tjent mens jeg har boet i UK, og sådan skal gøres hver eneste gang jeg flytter imellem fx DK og UK.

Omvendt, hvis jeg stifter et ltd ville jeg få samme problemer + at jeg højst sandsynligt vil få div. opringninger fra SKAT da jeg formoder at de overvåger danskere med udenlandske firmaer meget nøje, da de sikkert har en formodning om at mange gør dette på ulovlig vis.

Gør jeg det sværere end det reelt er? Eller kan det virkelig passe at vi i det moderne EU stadig belemres med (for mig at se) meget avancerede regler der motiverer mig til at blive i DK og ikke udnytte min frie bevægelighed.

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 21:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Man kan vel ikke fortænke de enkelte lande i, at vil have skat af den del i den skat der kan kan henføres til det enkelte land??

Klovn

Tilmeldt 9. Aug 05
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 22:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Naturligvis ikke, og for mig handler det ikke om hvorvidt jeg skal betale den væsentligt højere danske skat, men om at det skal være så let som muligt i forhold til administration, bogføring og revision.

Sådan som jeg umiddelbart kan se ender det med at jeg skal ud og bruge en formue på rådgivning for ikke at komme i klemme nogen steder, bare fordi jeg godt kan lide at flytte rundt :)

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 22:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Problemet er jo at du med din rundflytten er "speciel". Det er er svært at lave lette administrative regler for få personer.

 

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 01:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg mener måske nok at du gør det mere kompliceret end det faktisk er. Udgangspunktet er at du skal betale skat i det land hvor selskabe har  hjemsted. Du skal herudover betale skat ved kilden. Dvs. i det land hvor virksomheden drives (har fast driftssted). Herefter skal bopælslandet give nedslag for den i kildelandet betalte skat.

Det gælder uanset om det er et dansk ApS eller et engelsk LTD vi taler om, bortset fra at DK her har afgivet sin beskatningsret når vi taler om udenlandske aktiviteter.

Stifter du et dansk selskab nu så skal der opgøres en fraflytterbeskatning (værdi af anparterne) på fraflytningstidspunktet og det gælder sådan set også hvis vi taler om et udenlandsk selskab.

Men som Klovn ganske rigtigt så fremkommer det komplicerede hvsis virksomhedens driftssted flyttes i takt med at du flytter rundt. Men igen afhænger det helt af aktiviteten. Taler vi om en aktivitet i form af en bærbar computer og arbejde fra denne som kun omfatter dig ja så flytter beskatningsretten alt efter hvor du bor og så kan det ikke undgås at det bliver kompliceret.     

Herudover er det jo også et spørgsmål om din danske skattepligt overhovedet kan bringes til ophør for ved midlertidig flytning til England vil du vel fortsat have en bolig stående til rådighed i DK ?

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Side 1 ud af 2 (18 indlæg)