Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Udbytteskat ved ejerandel under 10 %?

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 15. Sep 08
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 21:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har købt en mindre aktiepost i det firma, hvor jeg er ansat, og vil med tiden evt. kunne forøge denne.

Indtil videre har jeg en aktiepost på under 10 % og kan derfor ikke udbetale skattefrit udbytte til et eventuelt holdingselskab.

Jeg forventer at stifte et holding selskab i forbindelse med investering i et andet selskab, hvor jeg erhverver min. 10 % af anparterne, så den lille aktiepost kan nemt lægges ind i det selskab.

Men kommer jeg så til at betale "dobbelt" udbytteskat både ved udbytte til holdingselskabet og når jeg udbetaler udbytte fra holdingselskabet til mig personligt?

Hvor meget vil den samlede udbytteskat blive?

Jeg håber, at der er nogen der kan hjælpe.

 

Tilmeldt 11. Jun 06
Indlæg ialt: 995
Skrevet kl. 21:34
Hvor mange stjerner giver du? :

du kommer altid til at betale "dobbelt" udbytteskat, når du udbetaler til dig selv, idet der først skal betales skat i selskabet og dernæst skal du selv betale.

Der hvor ejerandelen er relevant, er i de tilfælde, hvor du ejer over/under 15 %. I alle tilfælde skal der betales skat i driftsselskabet. Hvis du ejer under 15 %, skal du endvidere betale skat i holding selskabet, og dernæst betale skat selv hvis du udbetaler udbytte til dig selv fra holding.

Grænsen nedsættes til 10 % ganske snart, så vidt jeg husker.

Fra København
Tilmeldt 7. Jun 07
Indlæg ialt: 172
Skrevet kl. 09:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis din arbejdsgiver har flere medejere som dig, men ejerandele under 10% burde I arrangere det således at medejerne (alle undtagen hovedaktionæren ?) har et fælles holdingselskab.

Feks. således:  Driftsselskabet ejes af Hovedaktionær 82% og "Medarbejdernes holdingselskab ApS" 18%

"Medarbejdernes holdingselskab ApS", kan så ejes af Medarb_1, Medarb_2 og Medarb_3 med 33,3% hver. (Medarbejderne kan så have hvert deres holdingselskab)

 

Men det kan altså også være en fordel at være minoritetsaktionær. F.eks. i forbindelse med salg, hvor man beskattes noget lempeligere som minoritetsaktionær.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)