|
Jeg vil tro at de går rimelig meget op i likviditeten - det er jo deres område :-)
|
Jeg vil tro at de går rimelig meget op i likviditeten - det er jo deres område :-) Men det går bestemt også op i om:
- hvad der er normalt for den type virksomhed.
- om de kender dig - hvad der er normalt for dig - om du betaler dine ting.
- om du har gjort dig nogle tanker om virksomheden - "Hvad nu hvis"...
Og til slut kommer det an på kemi mellem dig og rådgiveren....
Hvis ikke det går - så prøv bare en anden....
Husk at være åben og ærlig - så tror de på dig....
Anne Mette
|
Vi gør "det med regnskab" nemt for dig. www.tal-knuser.dk
Hej Kenneth,
Bankerne er meget opmærksomme på likviditeten, men samtidig er det selvfølgelig også vigtigt at være realistisk i budget-lægningen. Når likviditeten vurderes vil man også se på hvor meget "buffer" du har i din likviditet henover de 3 år. Viser dit budget at du kører med minus på 80-90% af din låne-ramme i 2,5 år før der sker noget positivt, vil de nok være forbeholdne overfor at syns om ideen, da risikoen for at du har regnet 10-20% forkert, og at du derved overstiger låne-rammen, vil være højere når perioden er så lang.
Viser dit budget derimod en bedring allerede efter f.eks. et halvt år, og du på det tidspunkt ikke forventer at "være så hårdt spændt for", så er situationen nok en anden.
Held og lykke !
|
Lige et sidespring (nu har Kenneth jo fået svar på sit spørgsmål): Der er en hel del kritiske døde links på din webside. Det skyldes sikkert at indholdet ikke er klart, men uanset årsagen giver det ikke det bedste indtryk af din virksomhed. :-)
Blot en opfordring til enten at pille siden ned indtil den er færdig - eller gøre den færdig, så virksomheden fremstår "helstøbt". |
Når du lægger en budget er banken naturligvis interesseret i likviditetsbudgettet, da det jo er et rigtigt godt udtryk for, hvordan din virksomhed har det. Det er egentlig ikke så vigtigt at du indenfor en kort periode har likviditetsoverskud (det afhænger jo af, hvad der er en type virksomhed du har). Hvis dit likviditetsbudget og dine likviditetsbehov ikke stemmer overens, er første alarmlampe jo lige her. Hvis du forventede at få nogle indtægter ind, du ikke fik, så forværrer du din likviditet. Eller du kan have nogle yderligere udgifter du ikke havde budgetteret (eller udgifter, der var større end forventet). Så når du vil følge en virksomhed tæt er likviditetsbudgettet et godt værktøj. Derfor er det ligeså vigtigt for dig selv at følge op på budgettet og de betalinger, der foretages, så du sikrer, at du økonomien ikke kører af sporet. Hvis du forventet et træk på 100 t.kr. og havde på 98 t.kr. er det jo umiddelbart fint, men hvis en forventet regning på 50 t.kr. først kommer måneden efter har du i denne måned brugt 50 t.kr. på noget uforudset. Det er jo et kraftigt signal om at du skal være opmærksom. Man kikker jo også på, hvordan du sammensætter din økonomi for firmaet, eksempelvis kan noget af en kassekredit omlægges til en vekseldiskonteringskredit, hvis det er det, du har behov for. Og sådan kan man blive ved med likviditetsbudgettet.
Hilsen fra Jakob
|
Tak for hint - det har du helt ret i ;-)
|