Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Selskabsstruktur og spørgsmål til ejendomsinvestering

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 19. May 21
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 11:46
Hvor mange stjerner giver du? :
Vi er et par stykker arbejder på at starte et ApS med henblik på opkøb af udlejningsejendomme. ApS skal ejes af 2 ejere (2 ægtepar), der skyder den nødvendige kapital ind til at foretage det første køb af ejendom i prispændet 2,5-4,5mio. Herefter skal genereret overskud re-investeres, samtidig med, at der tilføres yderligere kapital samt evt. 1-2 ejere (med kapital).

Vi er blevet anbefalet følgende:
- At oprette et ApS og et holdingsselskab pr. ejer.
- At skrive et ejeraftale.

Vi står dog tilbage med følgende spørgsmål:
1. Er ovenstående setup godt og flexibelt mht. at ændre ejerandele ved indskud af ny kapital, samt at tilføje flere ejere?
2. Er ovenstående setup det bedste mht. at holde de faste udgifter nede?
3. Skal man virkelig bruge 15-20.000 på at udarbejde en ejeraftale hos advokaten eller er der en bedre/billigere vej?
4. Er det en god ide at oprette 1stk driftselskab pr. ejendom man køber, eller er det lige så godt (billigere) at holde det hele i samme selskab?
5. I forbindelse med ejendomskøb skal vi skyde de 20% ind i virksomheden, så lån kan optages. Er det penge vi vil kunne trække skattefrit ud af virksomheden igen? Kan vi "låne" pengene til virksomheden i stedet for at skyde dem ind?
6. Kan virksomheden anvende kapitalkravet til investering?
7. Er der nogen der kan anbefale en god/billig revisor?

På forhånd tak for jeres store hjælp.
- jslp_17
Tilmeldt 27. May 18
Indlæg ialt: 474
Fra  Multi-Regnskab ApS Skrevet kl. 16:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Det lyder som en meget klassisk struktur - og de overliggende holdingselskaber gør det mere uproblematisk i fremtiden hvor der forhåbentlig vil være udbytter fra driften. Uden holdingselskaberne kunne de to parter nemmere risikere at have forskellige interesserer ved beslutning om udbytte.

Med to ægtepar kan holdingselskaberne nok også ses som et nyttigt element - hvor hvert ægtepar har deres eget holding. Alternativt lyder det som om driftsselskabet skulle have 4 ejere. Ellers er holdingselskaberne ikke mindst interessante den dag ejendommene sælges.

spg 1 - holdingselskaberne bidrager kun med noget på denne front hvis de eksisterende ejere sælger til nye ejere. Ellers er et rent ApS fint nok

spg 2 - holdingselskaberne koster lidt penge (bank og regnskab). Se evt. www.mitholding.dk

spg 3 - Der findes jo tusindvis af ejeraftaler nedfældet, så der vil være tale om at tage udgangspunkt i noget eksisterende og tilpasse. Jeg vil dog anbefale at I får konkret rådgivning til netop jeres behov.

spg 4 - hopper jeg over :-)

spg 5 - Det vil være normalt at låne sådanne penge til selskabet, men selskabet skal selvfølgelig leve op til de krav der måtte være til realkredit-lånet

spg 6 - Det er helt normalt at et ApS selskaber placerer penge i værdipapirer, m.v.

spg 7 - sender en personlig besked

vh Steffen

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere