Der skal være fuld sporbarhed på dine varer fra producent til forbruger, så det hanler ikke kun om transporten - hele kæden skal være dokumenteret. Så du er nødt at kontakte fødevarestyrelsen, så du får de rigtige retningsliner.
Hej Kirsten,
Til at starte med, undskyld for min sene reaktion. Jeg må have misset dit bidrag. Tak for dit svar.
Jeg tænker at jeg vil starte med dit forslag :) Og godt at vide at det handler om hele kæden, jeg skal kunne dokumentere.
Hej Albert,
Hvis du har en varer der skal opbevares ved -18 grader, så er det dit ansvar at de bliver det. Du skal i dit egenkontrol program måle temperaturen når de rammer dit lager. Du kan ikke bare transporterer det i egen bil. Hvis du skal det, så skal den godkendes til transport af fødevarer.
P.S - Hvad er det for snacks der er frosset. Man kan ikke køber der fersk, og så fryse når det rammer Danmark ?
Hej Klaus,
Tak for dit svar. Jeg ved ikke hvordan man laver egenkontrol. Altså, hvordan man beviser at man gør det - det er vel det, det handler om. Så det er noget jeg skal lære.
Jeg formoder at jeg ikke bare kan sige: "Jamen jeg har fået leveret varerne af en ven", uden at kunne gøre rede for hvordan "vennen" har transporteret tingene. Også med henvisning til Kirstens svar ovenover.
De snacks jeg taler om kommer dybfrossen fra fabrikken. I hollandske supermarkeder, men også hos grossister, ligger de snacks typisk i fryseskabe. De kan ikke købes fersk. Men tak for idéen.
Hoi Albert,
Dit heb ik 10 jaar geleden geprobeerd, en het wilt niet lukken die regels die je aan moet houden zijn duurzaam.
en de prijzen lopen snel op , zo kost een kilo hagelslag al 30kr meer aan afgift. en al die regels en vertaling die je op det verpakking moet zeten is duurzaam als de afzet niet te groot is, en al het papierwerk er bij.
Tot zo ver als je vastbesloten bent, dan kan je starten met bedrijfje in Nederland die aan Deense klanten verkoop. de vraag is naar Nederlandse produkter is er wel.
Mvg.
Majid
Hej Majid,
Jeg tillader mig at skrive på dansk, ikke mindst fordi mit skriftelige danske er bedre end mit hollandske - efter 18 år i Danmark, hvor jeg primært beskæftiger mig med danske kunder, er mit hollandske sakket gevaldigt bagud. Og så tænker jeg at det også er lidt fair overfor andre deltagere på dette forum.
Jamen jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg ikke kommer med en banebrydende, innovativ idé. Jeg ved at mange har forsøgt at introducere "bitterballen" og hollandske frikadeller til andre lande. Emile Ratelband har uden held forsøgt at introducere amerikanerne for dem. En tysker i Berlin har med succes kørt en typisk hollandsk snackbar, men for nylig blev den lukket. Af hvilken grund tør jeg ikke sige.
Jeg tror, at hvis man gør tingene på den gængse måde, med direkte import fra Holland, så vil det blive dyrt, og dermed ikke rentabelt. For selvom der er efterspørgsel blandt hollændere i Danmark, så vil de fleste ikke betale 120 kr. for en kasse med 20 frikadeller, når de ved at de koster €1,00 i Holland.
Men der må være andre metoder, fx. ved at alliere sig med indkøberen hos et supermarkedskæde. Eller måske folk der står på de Internationale markeder, der afholdes om sommeren i flere danske byer. Jeg købte et brød med hollandsk frikadelle for 25 kr. i Esbjerg, for ca. 3 år siden. Det er stadigvæk dyrere end i en snackbar i Holland, men det er ikke en eksorbitant høj pris, sammenlignet med en ostepølse i en fransk hotdog.
Så det er bare at finde de rigtige metoder, veje og muligheder.
Jeg har stukket nogle følere ud til to hollandske virksomheder, og har også planer om at prøve lidt med danske virksomheder. Men jeg bruger ikke meget tid på det, da jeg har nok at se til i mine nuværende virksomheder.
Men tusind tak for svaret. Kontakt mig endeligt hvis du vil snakke mere om emnet. Min mailadresse er albert@computernoerden.dk
Albert
PS Kan se dit brugernavn er Heerhugowaard. Kommer du derfra? Jeg er født i Alkmaar ... :)