Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Investering i konvertibelt lån for europæisk start-up

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 14. Jun 07
Indlæg ialt: 62
Thomas Skrevet 14-01-2021 kl. 15:44
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har fået mulighed for at investere i et start-up i Estland. Investering er som "private angel", dvs. i den helt tidlige fase og den vil foregå som et konvertibelt lån ("convertible note/debt" på engelsk).

Der er meget info at få frem om denne type investering på engelsk og på dansk har jeg også fundet følgende artikel: https://keystones.dk/keystones-top-3-dos-and-donts-ved-konvertible-laan/

Her bliver det nævnt, at konvertible lån er komplicerede skattemæssigt, når det foregår med en dansk virksomhed. Desuden er der en del regler i selskabsloven, der skal overholdes.

Er der nogen, der kan sige noget kvalificeret om, hvordan det står til, hvis jeg som dansker investerer i en estisk virksomhed? Er det så deres lokale love, der gør sig gældende, EU-love eller ..?

Ud fra den danske artikel lyder det ikke til, at der er noget i vejen for, at jeg laver investeringen som privatperson. Faktisk lyder det til, at det kan være fordelagtigt skattemæssigt. Hvis nogen har erfaring med dette hører jeg også gerne råd der.

Slutteligt vil jeg da også gerne høre meninger om vilkårene for det konvertible lån, som jeg mener ser rimeligt fornuftige ud:

Discount Rate is 20
Interest Rate is 8 per annum
Maturity Date is 18 months
Qualified Financing Threshold is EUR 500000
Valuation Cap is EUR 2000000
Valuation Floor is EUR 2000000

På forhånd tak!

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 42829
Cookie - John Hannover Fra  John Hannover Skrevet 14-01-2021 kl. 16:54
Hvor mange stjerner giver du? :

Først og fremmest kan jeg INTET om Estland og deres love, men kan nu godt tro EU ligner danske forhold eller er ens eftersom vi sikkert bygger på samme forordringer
Her ligger udfordringen mest i, at konvertible lån fra en ejer skal være indbygget i vedtægter mm - for at blive accepteret som konvertible = med fradrag for et evt tab https://johnhannover.blogspot.dk/2018/02/konvertibelt-lan-til-selskab-fra-ejer.html for ikke ejer vil der være fradrag for tab og måske svært at se fordelen ved konvertibelt uden at kende mere til hvad man ønsker - i forhold til at kunne blive ejer frem for tilbagebetaling

Discount rate 20% siger man ikke lige noget - måske i forhold til konvertiblen?
Renten er ganske nydelig med 8%

De øvrige tal er jo også fine men hvem står bag dem og hvilke garantier er der for de tal - og vil du kunne køre en sag i Estland hvis noget går galt

Jeg ville gå til en dansk advokat eller større revisionshus for en gennemgang

vh John Hannover

Tilmeldt 14. Jun 07
Indlæg ialt: 62
Thomas Skrevet 14-01-2021 kl. 17:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak for svar John.

Det er med hensigten at konvertere til ejerskab i kommende investeringsrunde, hvor "discount rate" er den rabat jeg får på konverteringen.

En endelig kontrakt vil jeg absolut køre forbi en dansk advokat, det vil uden tvivl være vigtigt at sikre at evt. tab kan fradrages, selv om det ikke er en investering på mange hundredtusinder.

Jeg har kendskab til et par fra teamet i virksomheden og stoler ret meget på dem, men klart en ret risikabel investering, også ift. et evt. et worst case scenario. Også derfor den bedste dækning for mig umiddelbart er sikkerhed for at et evt. tab kan trækkes fra.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere