Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Fyring og forvaltningsloven...

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Fra The Moon
Tilmeldt 2. May 14
Indlæg ialt: 854
Fra  Space Surfer Skrevet kl. 21:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvordan tackler man lige denne?

Når man er ansat som leder i det offentlige er man underlagt forvaltningsloven og denne træder så også i kraft ved afskedigelse.

Situationen er følgende:

Virksomhed X indkalder medarbejder til samtale hvor medarbejder modtager brev om påtænkt opsigelse af personen.
I brevet bliver medarbejderen gjort opmærksom på årsag til påtænkt opsigelse, men bliver også oplyst om andre årsager som dog ikke er nedfældet i brevet.
I brevet bliver medarbejderen gjort opmærksom på forhold vedr. forvaltningsloven og muligheden for at gøre indsigelse i forhold til påtænkt opsigelse.
Medarbejderen har nu 14 dage til at gøre indsigelse.

Medarbejderen får dog af andre kanaler adgang til skrivelse, hvor ledelse i virksomhed X oplyser at medarbejderen er opsagt og har haft sidste arbejdsdag, dvs. ledelsen oplyser resten af personalet om opsigelsen i medarbejderens indsigelsesperiode.

I min optik bryder virksomheden forvaltningsloven og kan idømmes en bod i forhold til opsigelsen eller i yderste konsekvens er opsigelsen uberettiget og ikke korrekt. 

Hvordan ville i gribe sådan en sag an som medarbejder?


Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 11:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Højesteret har i dom af 27. november 2006 (UfR 2007.537H) fundet, at de forvaltningsretlige regler om sagsbehandling skal bidrage til, at der i afskedigelsessager træffes saglige afgørelser. Tilsidesættelse af sagsbehandlingsregler kan derfor ikke i sig selv udløse et krav på kompensation, så længe afskedigelsen er sket på et sagligt grundlag.

Fra The Moon
Tilmeldt 2. May 14
Indlæg ialt: 854
Fra  Space Surfer Skrevet kl. 11:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for svar.

Man kan naturligvis undre sig over at virksomheden "bare" kan give en indsigelses/høringsrsfrist på påtænkte opsigelse og så løbe fra denne.

I dette tilfælde ønsker medarbejderen dog og gøre indsigelse, da medarbejderen bliver oplyst flere grunde til opsigelsen under mødet som dog ikke er nedfældet i brevet med påtænkt opsigelse.
Derved kan der stilles tvivl om oplyst og nedfældet grundlag for opsigelse er reel og egentlig grund.

Arbejdsgiver skal naturligvis kunne argumenterer mod dette i ovenstående tilfælde, men vil sagen kunne falde ud til medarbejderend fordel hvis begge ting betragtes sammen som en sag?

Dvs. afvigelse i procedure for opsigelse samt tvivl om egentlig grundlag for opsigelse?

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)