Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Købt hjemmeside - Snyd med hosting og domæne?

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 12. Feb 12
Indlæg ialt: 49
Skrevet kl. 23:33
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Aminoer

En ven har fået lavet en simpel informations-hjemmeside hos et firma (jeg vil ikke udstille firmaet). Han har betalt et beløb for at få udviklet hjemmesiden. Desuden er han blevet tilmeldt et abonnement, hvor han betaler ca. 300 kr. om måneden hvoraf ca. halvdelen går til hosting og .dk-domæne og den anden halvdel går til noget medlemskab til foreningen som har stået for udvikling af hjemmesiden.

Hjemmesiden ligner noget der er sat sammen meget hurtigt. Tekster og billeder er ikke placeret ordenligt mange steder. De har sjusket meget. 

Han har fået at vide, at han ejer hjemmesiden. Han kontaktede mig fordi at han ønsker at flytte hjemmesiden pga. den høje månedlige pris. Jeg har så undersøgt det lidt nærmere og fundet ud af, at både hosting og domæne er registreret i udvikler-firmaet/foreningens navn. Desuden har det vist sig, at hjemmesiden ikke er hostet hos dem, men de hoster den gennem Unoeuro. Der er ikke engang SSL-certifikat på hjemmesiden, selvom den er hostet hos Unoeuro, hvor man nemt kan aktivere et gratis SSL-certifikat... 

Er det lovligt at sælge hosting gennem andre hosting-udbydere til en absurd høj pris? Hvordan skal vi komme ud af denne situation?

 

Fra Helsingborg
Tilmeldt 3. Apr 05
Indlæg ialt: 6493
Fra  TextReactor Skrevet kl. 00:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 4.0 stjerner givet af 1 person

Hvis det er hans hjemmeside så bør han også stå som ejer af domænet. Det bør de overdrage.

Det er ganske lovligt at sælge hosting igennem andre til en højere pris - om man så får noget bedre service det kan diskusteres.

Hvis hjemmesiden er noget juks, så er det normalt bedre/billigere at starte forfra og glemme det der allerede er lavet. Domænet kan så være en verden for sig.

Jeg har programmeret i over 22 år og har lavet næsten alt der kan laves med kode.

Jeg er meget velbefaren indenfor Umbraco og er Umbraco Cloud Developer

Fra Vanløse
Tilmeldt 12. Apr 16
Indlæg ialt: 192
Fra  WordPress-værkstedet Skrevet kl. 10:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Prøv først gennem dialog. De burde ikke have nogen interesse i at nægte jer opsigelse og overførsel af ejerskab for domæne og derefter få en evt. retssag og dårlig omtale på halsen. Det kan så godt være der er en lang opsigelsesperiode under sådan et setup, men det må I jo så acceptere, når aftalen er godkendt.

Hvis de nægter eller træder vande, så kan man overveje førnævnte tiltag (retssag eller pression), men den investering kommer jo meget an på hjemmesidens værdi. Det kan også være det er lettere bare at æde den og så købe det samme domæne men med et andet suffix, fx .net eller .org, hvis det er ledigt, og starte forfra hos en af de store hosts, som fx netop UnoEuro men nu med egen konto og egen WP-installation. 

Fra Hjørring
Tilmeldt 28. Oct 19
Indlæg ialt: 153
Skrevet kl. 12:54
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Start med at se på den aftale han har indgået, da mange af denne type aftaler er med en lang binding. Nogle webbureauer bruger 3 års binding som standard.

Mange hostingvirksomheder tilbyder reseller-løsninger til bureauer, så det er almindeligt at webbureauer videresælge hostingydelser med fortjeneste. Når webbureauet administrerer webhotellet for din ven, er det kun naturligt at det koster lidt ekstra, uanset hvilken aftale de har med deres hosting-partner. Der er helt sikkert intet ulovligt i denne model.

Et eksempel på reseller hosting: https://azehosting.net/reseller/ 

Domænenavnet bør webbureauet overdrage med det samme, da de krænker hans immaterielle rettigheder.

Som love og praksis er, er det ualmindeligt svært at få kompensation for en hjemmeside af lav kvalitet. Her er hans bedste mulighed at få dem til at forbedre det leverede via dialog, eller betale aftalen ud og finde en anden leverandør, som kan tilrette efter hans ønsker eller lave en ny hjemmeside.

Kan de ikke blive enige og i mener han har en god sag, kan han forsøge sig på egen hånd med en småsag. Jeg går ud fra at beløbet ikke kan bære udgiften til en advokat, som typisk tager fra 1.500 kr. pr. time.

https://www.domstol.dk/om/reform/Indholdsreformerne/smaasagsproces/Pages/default.aspx 

Tilmeldt 12. Feb 12
Indlæg ialt: 49
Skrevet kl. 22:16
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Mange tak for svar alle sammen. Vi har fået overdraget domænet. Smile Så langt så godt.

 

Tilmeldt 13. Apr 14
Indlæg ialt: 38
Fra  Lej-Soundboks.dk Skrevet kl. 09:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

Vil kraftigt anbefale unoeuro hvis det bare er en simpel informations side der ikke kræver det helt store. 

www.lej-soundboks.dk er også hostet der og det fungerer fint. 

Ellers er C-hosting meget godt som www.rentsoundboks.dk er hostet ved. Lidt dyre men bedre 

Udlejning af Soundbokse i hele Danmark fra Lej-Soundboks.dk | Lyden til din fest

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere