Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Er rabatpoint / virtuel økonomi lovligt?

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 29. Jan 08
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 22:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa,

 

Jeg har et lidt teknisk spørgsmål som jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med. Vi er ved at planlægge en internet side til firma der sælger både produkter, kurser og udlejning. Vi ønsker at lave en form for virtuel økonomi, hvor kunder på vores side kan købe "surfdollars". En "surfdollar" svarer ca. til en krone, men jo flere "surfdollars" man køber ad gangen, jo billigere bliver de. f. eks:

100 "Surfdollars"  - 100 kr

1000 "Surfdollars" - 950 kr.

 5000 "Surfdollars" - 4500 kr

En surfdollar kan aldrig veksles tilbage til alm penge (ellers ville man jo kunne misbruge det).  Alle kurser, produkter osv på vores side kan betales med surfdollars. Når man har købt "surfdollars" står de på en personlig konto.Vi ønsker også at kunne give "surfdollars" som bonus, hvis man f.eks henviser kunder til os, som senere køber hos os, så får ham der har henvist en lille procentdel "surfdollars" af købet. Vi ville også gerne kunne uddele gavekort på f.eks 100 surfdollars for at lokke flere kunder ind. Vi tænkte at afregne moms og skrive faktura i det øjeblik man køber sine "surfdollars", så fakturaen ville lyde på f. eks 5000 "surfdollars" 4500 kr inkl moms. På denne måde kan vi belønne loyale kunder uden at de behøver at vælge hvilke kurser de vil have med det samme. Vi vil også have ydelser der koster et fast månedligt beløb i "surfdollars", som vi så bare kunne trække direkte på kundens "surfdollar" konto.

Så det er lidt som en forudbetaling af varer og ydelser uden at disse er specificerede. Med en indbygget mængderabat og henvisningsbonus.

Er det tilladt at sælge sådan en slags virtuelle penge/gavekort der kun kan bruges i vores butik og ikke kan refunderes når de først er købt. Det gør det meget nemmere for os mht fakturering, hvis vi kan fakturere i det øjeblik kunden køber gavekort/"surfdollars" og ikke når kunden vælger produktet han vil bruge det på. På dette tidspunkt ved vi jo ikke hvad produktet reelt har kostet i kr, da det jo er afhængigt af hvordan kunden har købt sine "Surfdollars". eller måske erhvervet dem gennem henvisninger af venner til siden.

 Ideen er at man har en konto hos os, som man fylder på en gang i mellem lidt som taletids kort. Problemet er også at mange af vores ydelser er på nogle småbeløb som man køber ofte og det vil derfor være omstændigt, hvis man skal have dankortet frem hver gang og vi skal lave hunrede af fakturaer på beløb i størrelse 1 - 10 kr. 

Er der nogen der kan svare på om dette er lovligt?

 

Mvh  Tobias. 

Fra Aalborg
Tilmeldt 28. Mar 07
Indlæg ialt: 489
Fra  Holm Ingemann ApS Skrevet kl. 23:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Arbejder med ejendomme i Aalborg gennem Holm Ingemann

Tilmeldt 29. Jan 08
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 23:10
Hvor mange stjerner giver du? :

 ja, det ligner unægteligt lidt det vi har i tankerne.... Er der nogen der kender til et dansk firma med noget lign?? Tænker der måske er specielle regler her. Hvordan med hensyn til faktura? Er det ok at skrive en faktura på feks. 1000 credits til 800 kr og beregne moms osv ved dette køb uden at vide hvilke varer og ydelser der i sidste ende betales for?

 

- Tobias. 

Tilmeldt 23. Aug 06
Indlæg ialt: 360
Skrevet kl. 15:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Tobias

Jeg kan ikke udtale mig 100 % sikker, men jeg kan ikke se nogen grund til at det du foreslår skulle være ulovligt. det er trods alt bare et elektronisk gavekort.

 du skal naturligvis kunne holde øje med hvilke brugere/credits ejere som ejer hvad /hvor meget, men det kræver jo blot et elektronist Id.

ellers er det som med gavekort.

salg af credits = debet i kassen og kredit på kontoen credits kreditore

salg med credits = debet på kontoen credits kreditore og kredit på varesalg. samt debet vareforbrug og kredit varelager.

credits givet som gaver mm. = debet salgsfremmende omk. og kredit på kontoen credits kreditore.

 

Jeg ved at flere barter handelspladser køre mere eller mindre efter samme funktion, men det er naturligvis kun mellem virksomheder (B2B) (se bl.a. absi A/S http://www.absi.dk/) og der kan man heller ikke få sine viratuelle penge vekslet til DDK.

 Håber det var til hjælp:)

Hilsen Benjamin

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)